-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai startavo didžiausiose pasaulyje labdaros lenktynėse „Budapeštas-Bamakas“

Penktadienį 16 val. Lietuvos laiku Budapešte startavo didžiausios pasaulyje labdaros lenktynės „Budapest-Bamako“. Nuo sausio 31-osios iki vasario 16-osios vykstančiame autosporto renginyje dalyviai turės įveikti beveik 10 tūkst. kilometrų ir nuo Vengrijos sostinės pasiekti Siera Leonės sostinę Fritauną. Šiemet lenktynėse pirmąsyk dalyvauja ir buvę profesionalūs Lietuvos lenktynininkai bei pripažinti autosporto meistrai Vilius Rožukas ir Darius Vilimas, kurie kartu su Igoriu Ivanovu ir Arūnu Meškiniu atstovauja „RZGroup.lt Tour Africa“ komandai.
Ralis „Budapeštas-Bamakas“
Ralis „Budapeštas-Bamakas“

Nuo ankstyvo ryto rinktis pradėję lenktynių dalyviai sudalyvavo specialioje atidarymo ceremonijoje, kurią vedė "Mis Vengrija 2019" Krisztina Nagypál. Daugiau nei 220 dalyvių varžysis penkiose klasėse, kurių metu skirtingais keliais įveiks atstumą nuo Budapešto iki Fritauno (Siera Leonė). „RZGroup.lt Tour Africa“ komanda varžysis „4x4 Touring”grupėje, kurioje reikės įveikti trasą, kuri jau dabar tituluojama, kaip sudėtingiausia lenktynių istorijoje.

RZGROUP.lt TOUR AFRICA ant dalyvių pakylos:

„Paraišką dalyvauti pateikėme prieš beveik metus ir nuo to momento gyvenome šių varžybų ir laukiančio iššūkio mintimis, – teigė daugkartinis Lietuvos ralikroso čempionas V. Rožukas. – Esame labai patenkinti įgyvendintu pasirengimu, kurio metu ne tik tinkamai paruošėme savo automobilį lenktynėms, bet ir rinkome lėšas labdarai, dalyvavome įvairiuose renginiuose. Puikiausiu mūsų darbo įvertinimu tapo vieno iš paskutinių rėmėjų prisijungimas, kuomet prie mūsų prisidėjo pasaulio lygio autsporto komanda „ES Motorsport“ ir jos savininkas Ernestas Staponkus“.

Pirmasis rungtynių etapas – supermaratonas nuo Budapešto iki Marakešo (Marokas). Šioje atkarpoje per keturias dienas reikės įveikti beveik keturis tūkstančius kilometrų bei keltis per Gibraltaro sąsiaurį į Afriką. Tiesa, ši kelionės dalis – lengvoji. Tikrasis iššūkis laukia, kuomet automobiliai turės įveikti tiek Maroko snieguotus kalnus, tiek Saharos dykumos atkarpą, tiek drėgnas džiungles. Lenktynių finale – sutikimas 30 tūkst. žiūrovų talpinančiame nacionaliniame Siera Leonės stadione.

„Budapest-Bamako Rally“ – varžybos senąja Dakaro trasa

Dėl neramumų Afrikoje Dakaro lenktynės buvo nutrauktos ir perkeltos į Pietų Ameriką. Tačiau adrenalino ištroškę automobilių fanatikai negalėjo lengvai palikti šio žemyno, todėl 2005-aisiais suorganizavo pirmąjį „Budapest-Bamako Rally“, besidriekiantį per du žemynus.

Šiais metais, 12-ąjį kartą organizuojamos lenktynės, kelsis į Afrikos vakarinę dalį – senąją Dakaro lenktynių trasą. Anot organizatorių, tai bus ilgiausias, sudėtingiausias ir daugiausiai dalyvių pastangų reikalaujantis šių varžybų kelias.

"Budapest-Bamako" ir Dakaro palyginimas:

Nuo 2005-ųjų organizuojamose lenktynėse leidžiamasi į ilgą ir alinančią kelionę tam, kad lenktynininkai patirtų, ką reikia atlaikyti norint įveikti Afrikos karštį, drėgmę bei kitus čia laukiančius pavojus. Kiekvienais metais daug dalyvių nesugeba įveikti trasos ar ją įveikti laiku. Praėjusiais metais lenktynės buvo pažymėtos ir gyvybes nusinešusia avarija.

„Budapest-Bamako Rally“ iš kitų panašaus tipo lenktynių išsiskiria tuo, jog didelį dėmesį skiria paramos aspektui. Tiek registracijos mokesčiai, tiek ralio metu surinktos lėšos keliauja į labdaros fondą, kuris skirtas paremti Afrikos šalių gyventojus. Kasmet renginio metu surenkamų lėšų kiekis vis auga, todėl dabar šis renginys tapo didžiausiu labdaros raliu pasaulyje.

„RZGroup.lt Tour Africa“ suvienys Dakaro fanus

„Budapest-Bamako Rally“ vyks iki vasario 16 dienos ir pritrauks visų, kuriems Dakaras ir lenktynės įaugę į kraują, dėmesį. Šiuo metu vyksta komandos automobilio baigiamieji darbai, o jau kitą savaitę tautiečių ekipažas išvyks į Budapeštą. Išskirtinėmis naujienomis apie lenktynes dalinsis 15min rubrika Gazas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius