-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių pajėgos Dakare žada būti rekordinės: šalis turės atstovus ir sunkvežimių įskaitoje

Iki Dakaro ralio likus kiek daugiau nei dviem mėnesiams aiškėja dalyvių sąrašas. „iGo2Dakar“ paskelbtame preliminariame sąraše – net dešimt komandų. Įdomu tai, kad rekordiškai gausioje lietuvių rikiuotėje matysime ir vieną sunkvežimių įskaitos ekipažą. Verta pabrėžti, kad Lietuva savo atstovus veikiausiai turės visose technikos kategorijose.
Testiniame Dakaro greičio ruože – lietuviai ir gamyklinės komandos
Dakaro sunkvežimis (asociatyvi nuotr.) / Andriaus Lauciaus/iGo2Dakar nuotr.

Kol kas informacija apie startuoti ketinančias lietuvių komandas yra preliminari, kadangi daugelis iš žemiau pateiktame sąraše esančių potencialių dalyvių apie 2022-ųjų metų Dakaro planus vis dar kalba puse lūpų ir visų kortų neatskleidžia.

Kai kur nėra aiškūs tikslūs komandų pavadinimai, ar technika, kurią dalyviai naudos sunkiausiame pasaulio maratone.

„iGo2Dakar“ suskaičiavo, kad automobilių įskaitoje varžysis keturi mūsų šalies ekipažai. Šiame sąraše puikuojasi Gintas Petrus su Šarūnu Palioku (Petrus Kombucha Team), Benediktas Vanagas su Filipe Palmeiro (Toyota Gazoo Racing Baltics), Vaidotas Žala su Paulo Fiuza (Agrorodeo) ir Antanas Juknevičius (Kreda). Tiesa, prie pastarojo piloto paraiškos kol kas nenurodytas šturmanas, kuriuo pastaraisiais metais buvo Darius Vaičiulis.

Motociklų kategorijoje Lietuvai vėl atstovaus Arūnas Gelažninkas, o keturračių kategorijoje mūsų šalies spalvas gins Laisvydas Kancius.

„Dakar Classic“ įskaitoje, kur varžysis istoriniai, Dakaro ralio praeitimi ir beduino dvasia alsuojantys senieji technikos šedevrai, startuos Valdas Valiukevičius ir Paulius Kavaliauskas (Heston Airlines).

Beje, šios kategorijos dalyviai varžysis kiek kitokiu principu nei pagrindinių klasių atstovai. Apie tai plačiau galite skaityti čia.

Motobagių klasėje SSV registruoti du ekipažai – Tomas Jančys su Irmantu Bražiūnu (Mediafon) ir Rokas Baciuška, prie kurio pavardės dar taip pat nėra nurodyto šturmano. Tačiau gali būti, kad juo taps Oriol Mena, kuris lietuviui kelio knygą jau skaitė ką tik pasibaigusiose varžybose Maroke.

Planų startuoti kitų metų Dakaro maratone turėjo ir Daliaus Olechnavičiaus ir Aido Bubino tandemas, tačiau „iGo2Dakar“ skelbia, kad jie savo dalyvavimą oficialiai atšaukė.

Bene labiausiai intriguojanti paraiška yra pateikta sunkvežimių įskaitoje. Čia startuoti pasiryžo Vaidoto Paškevičiaus, Tomo Gužausko ir Slavomir Volkov trijulė. Nors kol kas komanda nuo platesnių komentarų apie savo dalyvavimą susilaiko, jie naujienas apie ekipos pavadinimą ir informaciją apie sunkvežimį ketina pranešti artimiausiu metu.

Pasak vieno iš komandos narių Vaidoto Paškevičiaus, šiuo metu vyksta paskutiniai pasiruošimo darbai ir pokalbiai su potencialiais partneriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius