Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 27 /22:53

F-1 etape Meksikoje triumfavo „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas

Sekmadienį Meksikoje surengtos F-1 lenktynės. Jas iš pirmosios pozicijos pradėjo „Ferrari“ pilotas Charlesas Leclercas. Po 71-o rato kovos šio etapo nugalėtoju tapo Lewisas Hamiltonas iš „Mercedes“ komandos.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Finišas

Ankstyva „Mercedes“ padangų keitimo strategija Lewisui Hamiltonui pasiteisino. Iki finišo padangų jau nebestojęs keisti pilotas išlaikė savo poziciją iki pat finišo ir laimėjo etapą Meksikoje. Antras finišavo Sebastianas Vettelis, o trečią vietą iškovojo Valtteri Bottas.

64/71

Lyderių trejetukas nesikeičia. Pirmauja Lewisas Hamiltonas. Antras važiuoja Sebastianas Vettelis. Trečias kol kas – Valtteri Bottas.

54/71

Charlesas Leclercas užfiksuoja naują geriausią rato įveikimo laiką.

44/71

Charlesas Leclercas stoja keisti padangas, tačiau čia sugaišta net 6,2 sek. Tai net keturiomis sekundėmis ilgiau nei Lewisas Hamiltonas.

29/71

Maxui Verstappenui jau pavyko pakilti iki 11-os vietos.

16/71

Alexanderiui Albonui nepavyko ilgai važiuoti trejetuke. Jį aplenkė Lewisas Hamiltonas.

15/71

Pirmą sustojimą keisti padangas atlieka varžybų lyderis Charlesas Leclercas. Į rikiuotę jis grįžta ketvirtas.

13/71

Lando Norris susidūrė su problemomis techninio aptarnavimo zonoje. Pakeitę padangas mechanikai ne iki galo prisuko vieną ratą, tad bolidas atbulomis parstumtas iki komandos dirbtuvių. Lenktynininkas sugaišo beprotiškai daug laiko ir krito į rikiuotės galą.

5/71

Pasirodo, kad Maxui Verstappenui smulkus kontaktas su Lewisu Hamiltonu kainuos daugiau. Įveikus penkis ratus komanda „Red Bull Racing“ pilotą pakvietė į techninio aptarnavimo zoną pakeisti pažeistą padangą.

Dar važiuojant į „boksus“ padanga visai nuskriejo nuo bolido ir pilotas važiavimą tęsė ant ratlankio. Neabejotinai jam tai kainuos daug pozicijų.

1/71

Po starto į priekį šovė abu „Ferrari“ pilotai. Lyderio vaidmenyje šiuo metu Charlesas Leclercas. Už jo važiuoja Sebastianas Vettelis. Trečias – Alexanderis Albonas.

Pirmieji posūkiai nesusiklostė Maxui Verstappenui. Jis po nedidelio kontakto su vienu iš „Mercedes“ išlėkė iš trasos ir krito į aštuntą poziciją.

Kvalifikacija

Nors šeštadienį vykusioje kvalifikacijoje geriausiai pasirodė „Red Bull Racing“ ekipos pilotas Maxas Verstappenas, tačiau po finišo jam buvo pritaikyta trijų starto pozicijų nuobauda ir du baudos taškai.

Taip nutiko todėl, kad po Valtteri Botto patirtos avarijos Maxas Verstappenas geltonos vėliavos zonoje nesumažino savo greičio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius