-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 17 /08:45

Pirmame F-1 etape triumfuoti nepavyko nei L.Hamiltonui, nei S.Vetteliui

Australijoje, Melburno trasoje baigėsi pirmasis 2019-ųjų metų Formulės-1 sezono etapas. Jį iš pirmosios starto pozicijos pradėjo praėjusių metų čempionas Lewisas Hamiltonas, tačiau pergalę čia šventė pastarojo komandos draugas Valtteri Bottas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Finišas

Per paskutinius ratus niekas nebepasikeitė ir pirmąją šio sezono pergalę iškovojo „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas. Antroje vietoje finišavo lyderio komandos draugas Lewisas Hamiltonas. Trečioje vietoje lenktynes baigė „Red Bull Racing“ komandos narys Maxas Verstappenas. Ketvirtoje ir penktoje vietoje finišavo du „Ferrari“ atstovai – atitinkamai Sebastianas Vettelis ir Charlesas Leclercas.

50 iš 58 ratų

Lewisą Hamiltoną bandęs atakuoti Maxas Verstappenas padarė klaidą ir išlėkė už trasos ribų.

46 iš 58 ratų

Lyderių penketukas kol kas nesikeičia. Lyderiauja V.Bottas, už jo važiuoja L.Hamiltonas. Trečias – M.Verstappenas. Ketvirtą ir penktą vietas kol kas dalijasi du „Ferrari“ pilotai – S.Vettelis. ir Ch.Leclercas.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Varžybų akimirka
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Varžybų akimirka

32 iš 58 ratų

Iš varžybų pasitraukė dar vienas dalyvis. Techninės problemos užklupo Romaino Grosjeano bolidą ir pilotas buvo priverstas sustoti. Lenktynėse taip pat jau nebedalyvauja Danielis Ricciardo ir Carlosas Sainzas.

31 iš 58 ratų

Visas lyderių penketukas jau pasikeitė padangas. Ir toliau lyderiauja Valtteri Bottas. Jam iš paskos seka Lewisas Hamiltonas. Į trečią poziciją pakilo Sebastianą Vettelį aplenkęs Maxas Verstappenas. Penketuke kol kas ir Charlesas Leclercas.

26 iš 58 ratų

A.Giovinazzi neatlaikė L.Norriso spaudimo ir prarado poziciją. Netrukus italą aplenkė ir Romainas Grosjeanas, o po to ir Sergio Perezas.

23 iš 58 ratų

Į techninio aptarnavimo zoną keisti padangas užsuko varžybų lyderis Valtteri Bottas. Jis į rikiuotę grįžo antroje vietoje. Pirmas važiuoja padangų kol kas nekeitęs Maxas Verstappenas.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Varžybų akimirka
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Varžybų akimirka

21 iš 58 ratų

Lando Norrisas keletą kartų pabandė lenkti priekyje važiuojantį Antonio Giovinazzį, tačiau mėginimai nebuvo sėkmingi. Tarp šių dviejų pilotų kova verda dėl 12-osios vietos.

11 iš 58 ratų

Iš Carlosos Sainzo „McLaren“ bolido pasirodė dūmai. Sportininkas nedelsiant pasuko į techninio aptarnavimo zoną, tačiau buvo priverstas sustoti į ją net neįvažiavęs. Jo bolidas užsidegė, o sportininkas tapo pirmuoju dalyviu šiame sezone, pasitraukusiu iš lenktynių.

8 iš 58 ratų

Iš trasos išlėkė naujasis „Ferrari“ pirkinys – Charlesas Leclercas. Tačiau jam į trasą pavyko grįžti be didesnių nuostolių. Pilotas ir toliau važiuoja penktas, tačiau nuo jo atitrūko ketvirtoje vietoje esantis Maxas Verstappenas iš „Red Bull Racing“.

3 iš 58 ratų

Į pirmąją poziciją išsiveržė „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas. Jam iš paskos seka komandos draugas Lewisas Hamiltonas. Trečias kol kas – Sebastianas Vettelis.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Varžybų akimirka
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Varžybų akimirka

1 iš 58 ratų

Iškarto po starto incidentą patyrė „Renault“ vairuojantis Danielis Ricciardo. Jis išvažiavo iš trasos ant žolės ir prarado priekinį sparną bei ant trasos pažėrė nuolaužų. Dėl šio incidento trasoje pradėtos rodyti geltonos vėliavos, o Danielis Ricciardo buvo priverstas sukti į techninio aptarnavimo zoną ir keisti priekinį sparną. Nukritusį „Renault“ bolido priekinį sparną vėliau kliudė Robertas Kubica.

Kvalifikacija

Šeštadienį vykusios kvalifikacijos metu paskutiniu bandymu geriausią vieno rato įveikimo laiką pademonstravęs Lewisas Hamiltonas iškovojo pirmąją šio sezono „pole“ poziciją. Greta jo prie starto stos kitas „Mercedes“ ekipos narys Valtteri Bottas. Trečioje pozicijoje lenktynes pradės „Ferrari“ atstovas Sebastianas Vettelis.

Iš viso šiose lenktynėse pilotai turės įveikti daugiau nei 300 km atstumą arba 58 Melburno trasos ratus. Pernai šį etapą laimėjo vokietis S.Vettelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius