Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„NP Team“: metas žengti žingsnį į priekį

Artėjant šiltajam sezonui, vis dažniau išgirstame įvairių sporto meistrų planus ir ketinimus 2015-ųjų sezonui. Ne išimtis ir viena iš jaunųjų autosporto kalvių – „NP Team“. Kolektyvas, vienijantis ne tik sportininkus, bet ir renginių organizatorius, teisėjus, bei vienetinių, sportui skirtų dalių gamintojus žada grįžti į aktyvią veiklą ir parodyti, ko išmoko per pastaruosius kelerius metus ramybės.
Perdaromas BMW Z3 priekis
Perdaromas BMW Z3 priekis / Komandos nuotr.
Temos: 1 Driftas

Apsnūdę keleri metai davė laiko subręsti
 
„2014-ieji mums buvo tkrai sunkūs. Pasirinktas naujas, netradicinis automobilio kėbulas, komandos atjaunėjimas, asmeninių verslų plėtra arba, paprastai pasakius – brandos periodas neleido pakankamai susikaupti ir skirti tinkamo dėmesio tam, ką mes iš tiesų mylime“, – pasakoja vienas komandos senbuvių Linas Ramoška.

„Jau kurį laiką buvome atsisakę savo organizuojamų renginių ir apsiribojome pagalba „Fast Lap“, bei kitoms lenktynių serijoms, kartas nuo karto suorganizuodami kokį kartingų turnyrą. Tuo metu vyrukai garaže kiek atsitraukė nuo automobilių tobulinimo ir sutelkė dėmesį į tai, kas dabar vadinama „NP Parts“ – mūsų patirties ir įgūdžių dėka sukurtų ir patikrintų autosporto komponentų gamykla. Tačiau, atėjo laikas pokyčiams“, – komentavo Linas. 

Komandos nuotr./Komandos vardą į renginių sferą grąžinti žada Linas Ramoška
Komandos nuotr./Komandos vardą į renginių sferą grąžinti žada Linas Ramoška

Naujam sezonui – ambicingi planai

Artėjančiam sezonui, „NP Team“ ruošiasi netik atnaujinti fanams jau gerai pažįstamą „BMW Z3“, bet į plačiuosius vandenis išleisti ir komandos jaunąją atžalą – Džiugą Matusevičių, kuris taip pat jau turi suformuotą misiją šiam sezonui. Vos du šimtus arklio galių turinčiam dešimtoko bolidui teks pademonstruoti, jog šio sporto ėsmė yra ne arklio galios, o treniruotės ir noras tobulėti.

Geru pavyzdžiu Džiugas bandys užkrėsti šiuo sportu besidominčius bendraamžius, kurie neretai atsisako savo ambicijų tobulėti, dėl vyraujančios neteisingos nuomonės, jog tai itin brangus sportas.

„Šioje komandoje nei vienas automobilis nebuvo pradėtas ruošti turint šūsnį pinigų kišenėje, tačiau mes niekada nepritrūkdavome noro ir užsispyrimo, o tai jau nuvesdavo teisingais keliais. Tą puikiai atspindi Džiugas, tuo mes norime pasidalinti ir su kitais jaunais šoninio slydimo talentais“, – patirtimi dalinosi kitas komandos senbuvis Povilas Lencevičius.

Komandos nuotr./Povilas Lencevičius
Komandos nuotr./Povilas Lencevičius

Be viso to, jau penktus metus sporte skaičiuojantis kolektyvas žada plėsti ir dalių gamybos veiklą, kuri nuolat pildoma naujomis, jau minėto Povilo galvoje gimusiomis detalėmis.

„Išskirtinis „NP Parts“ bruožas yra originalumas. Mes siekiame patys sugalvoti, nubraižyti ir ištestuoti savo gaminius ir tik tada juos pateikti konkurencingai rinkai, skirtingai nuo neretai pasitaikančių paprasčiausio plagijavimo atvejų. Bendraujame su žmonėmis, kurie taip pat kuria inžinerinius stebuklus šioje sferoje, tad siekiame su jais palaikyti tik gerus santykius“, – pasakoja komandos technine siela vadinamas Povilas Lencevičius.

Komandos nuotr./Perdaromas BMW Z3 priekis
Driftwalls nuotr./ Drąsos dešimtokui Džiugui tikrai netrūksta

Be aktyvios sportinės veiklos, komanda planuoja visa šūsnį naujų renginių, bei socialinių akcijų tiek šoninio slydimo, tiek ir kitų sporto šakų mėgėjams.

„Šiuo metu Lietuvoje matome renginių perteklių – kone kiekvieną savaitgalį vyksta vienoks ar kitoks „paslidinėjimas“, tačiau vienas dalykas, ko mes pasigendame, tai kokybė – organizatoriai priprato, jog nebesulaukia stiprios konkurencijos ir bet kokia treniruotė gali būti „parduodama“ kaip pasaulio čempionatas – sieksime šią erą pabaigti, pateikdami naują renginių konceptą, kuris netik bus patrauklus dalyviams, bet ir malonus žiūrovo akiai. Taip pat turime ambicijų šį sportą padaryti gerokai labiau matomu, tam skirsime daug dėmesio“, – toliau pasakojo Linas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Linas Ramoška
Kiiro foto nuotr./„NP Team“

Kvietimas į Lietuvos drifto rinktinę – didelė garbė ir tuo pačiu iššūkis

Sezonas komandai prasidės jau balandžio 12 dieną – Povilas jau skuba ruoštis „Žalgirio arenoje“ vyksiančiam „Arena Motor Show“ – jo kišenėje jau ilsisi vardinis kvietimas į neoficialią „Lietuvos šoninio slydimo rinktinę“, kuriai bus patikėta užduotis svetingai priimti aštuonias užsienio šonaslydžio žvaigždes.

Tuo metu komandos jaunėlis triūsia prie savojo „BMW“ kabrioleto, kurį visi norintys galės apžiūrėti to pačio renginio metu vyksiančioje lietuviškų autosporto pavyzdžių parodoje.

Komandos nuotr./„Arena Motor Show“ parodai ruošiamas kabrioletas
Komandos nuotr./„Arena Motor Show“ parodai ruošiamas kabrioletas

Iki „Arena Motor Show“ lieka lygiai mėnesis, o darbų komandos garaže likę į valias, tačiau, vedami noro šiemet sezoną pradėti tinkamai, vyrukai nestokoja jėgų plušti prie abiejų komandos automobilių. Progresą ir pasiruošimą šiam renginiui, bei visą „NP Team“ gyvenimą galite sekti komandos „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius