-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos „Aurum 1006 km“ lenktynės – be drifto varžybų

Viena Lietuvos drifto čempionato organzatorių Linas Ramoška „Facebook“ paskyroje „Lietuvos drifto bendruomenė“ pasidalijo mintimis apie artėjantį šonaslydžio čempionatą. Tiksliau, apie jo pasikeitusį kalendorių. Svarbiausia naujiena – kad Palangos lenktynėse nebus drifto varžybų.

„Pripažinsim, šių metų kalendorius yra optimistinis ir žinant, kad pasaulyje vis dar siaučia pandemija, o nuvažiuot į kitą savivaldybę yra nusikaltimas – šeši etapai kiekvienai lygai skamba drąsiai. Jau turime pirmą naujieną, t.y. 1006 km lenktynės Palangoje nusprendė atsisakyti drifto.

Motyvų yra visokių (logiškų ir nebūtinai), bet jau žinom, jog turim minus vieną etapą iš PRO lygos. Ką darom? Kol kas žiūrim į situaciją. Šiandien pasikonsultavom su vyriausybės nariais, gavom atsakymą, kad jie irgi nežino kaip čia bus, bet jau liepą turėtų viską leist. Taigi, kaip ir pernai, sekam situaciją, nedarom šimto kalendorių ir vos tik matysim realybę, pagal tai sudėliosim situaciją. Vienaip ar kitaip – tikslas turėt bent po keturis etapus + treniruočių yra ir bus siekiama jo įgyvendinimo“, – rašo Linas Ramoška.

„Aurum 1006 km“ lenktynių organizatorius Darius Jonušis patvirtino, kad drifto čempionato etapas ant viaduko ir trasos dalyje nevyks. Pasak Palangos lenktynių organizatoriaus, tai buvo aišku po pasitarimų dar praėjusių metų spalį ir lapkritį.

D.Jonušis sako, kad priežasčių keisti Palangos „Aurum 1006 km“ lenktynių formatą buvo net kelios. Tarkime, kad dėl drifto treniruočių ir varžybų trasa būna uždaryta du vakarus ir joje negali vykti jokie kiti renginiai. Arba kad ir incidentai drifto varžybų metu (kartais ir po finišo), kai apgadinama trasa ar kelio inžineriniai įrenginiai, užtikrinantys žiedinių lenktynių saugumą.

Ne paslaptis, kad D.Jonušis sulaukdavo ir nemažai skundų iš pačių žiūrovų, kad jiems nepatogu stebėti driftą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Drifterio Ivanulės avarija Palangoje

„Ieškojome pačių įvairiausių galimybių, kaip saugiai kur nors pakabinti tribūną žiūrovams. Bet šioje vietoje dėl trasos specifikos tai neįmanoma, tad pasiūlyti tinkamos vietos patogiai ir saugiai stebėti drifto varžybas tikrai negalime“, – paaiškino D.Jonušis.

VIDEO: Gazas&Stabdis: drifto populiarumas ir ABC: nuo „street“ lygos iki PRO

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius