-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmame „Drift Masters GP“ iš lietuvių geriausiai sekėsi Benediktui Čirbai

Šį savaitgalį Poznanėje, Lenkijoje, įvyko pirmasis 2017-ųjų metų „Drift Masters GP“ šonaslydžio čempionato etapas, kuriame dalyvavo ir trys lietuvių komandos.
„Drift Masters GP“ varžybos
„Drift Masters GP“ varžybos / Organizatorių nuotr.

Balandžio 21 dieną, penktadienį, vykusiose treniruotėse netrūko veiksmo. Greitoje ir techniškoje trasoje čempionato favoritas airis Jamesas Deane‘as jau pirmųjų važiavimų metu patyrė greičių dėžės gedimą, Andriaus Vasiliausko mechanikai buvo priversti keisti sugedusį diferencialą , o klaipėdietis Kęstutis Kelpša porą kartų išslydo iš trasos ir apgadino savo BMW.

Šeštadienį vykusioje kvalifikacijoje nugalėjo J. Deane‘as, surinkęs 93 taškus ir aplenkęs Marciną Wittechą bei Piotrą Wieceką. Iš lietuvių geriausiai sekėsi K.Kelpšai, užėmusiam aukštą aštuntąją vietą. Andrius Vasiliauskas liko 14-as, o itin atsargiai važiavęs Benediktas Čirba užėmė 31-ą vietą ir pateko į Top32 važiavimus.

Top32 važiavimuose geriausiai sekėsi B.Čirbai ir K.Kelpšai. Po pakartotinės dvikovos Benas nugalėjo antrą vietą kvalifikaciniuose užėmusį M.Wittechą. Kęstutis Kelpša Top32 kovoje nugalėjo vienintelę dalyvavusią merginą Karoliną Pilarczyk ir pateko į Top16, tačiau dėl kontakte su lenke patirtų techninių gedimų klaipėdietis turėjo pasitraukti iš varžybų. Top32 kovose po daug diskusijų sukėlusio teisėjų sprendimo iš kovos pasitraukė efektingai važiavęs Andrius Vasiliauskas su trečios serijos BMW.

Organizatorių nuotr./„Drift Masters GP“ varžybos
Organizatorių nuotr./„Drift Masters GP“ varžybos

Vienintelis Top16 važiavęs lietuvis B.Čirba susitiko su Piotru Trojaneku. Techniškiau pasirodęs lietuvis nugalėjo lenką ir pateko tarp aštuonių geriausių pirmojo „Drift Masters GP“ etapo pilotų. Top8 kovose, kurios po lietaus vyko ant šlapios asfalto dangos, lietuvis suklydo ir turėjo pripažinti Bartoszo Storalzkio pranašumą. Dėl pralaimėtos kovos Benas labai nesikrimto: „Esu patenkintas pasiektu rezultatu, patekti tarp aštuonių stipriausių čia yra geras rezultatas. Kitiuosi sekančiame etape pagerinti rezultatą ir sukovoti stipriau!“

Pirmame etape nugalėjo J. Deane‘as, antra vieta atiteko Adamui „Rubik“ Zalewskiui, trečią užėmė Ivo Cīrulis, o ketvirtas liko B.Stolarskis.

Antrasis „Drift Master GP“ etapas vyks gegužės 12-13 dienomis legendinėje Niurburgringo trasoje, Vokietijoje.

Apie čempionatą

Drift Master GP yra sparčiausiai augantis „drifto“ čempionatas Europoje, kuriame dalyvauja virš 50 sportininkų iš Airijos, Anglijos, Vokietijos, Italijos, Norvegijos, Lenkijos, Ukrainos, Slovakijos, Vengrijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos bei kitų Europos valstybių. Iš viso 2017-aisiais vyks šeši etapai Vokietijoje, Lenkijoje ir Latvijoje, kurių metu dalyviai išsidalins daugiau nei 240 000 eurų piniginį prizą.

Pirmasis čempionato etapas vyko balandžio 21-22 dienomis Poznanėje (Lenkije). Antrasis etapas gegužės 12-13 persikels į Nurburgringo trasą Vokietijoje, trečiasis vyks birželio 9-10 Plocke (Lenkija), ketvirtasis liepos 7-8 Torune (Lenkija), penktasis liepos 28-29 Rygoje, šeštasis rugpjūčio 25-26 Hokenheimo trasoje (Vokietija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius