-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po ketvirtojo atrankos etapo „Karys-lenktynininkas“ projekte ryškėja lyderiai

Šeštadienį Panevėžyje vyko ketvirtasis projekto „Karys-lenktynininkas“ atrankos etapas. Jo metu dalyviai demonstravo savo technines žinias ir sugebėjimus dirbti kartu itin ribojami laiko.
Projekto „Karys-lenktynininkas“ etapas Panevėžyje
Projekto „Karys-lenktynininkas“ etapas Panevėžyje

Rytinėje atrankos dalyje kariai rungėsi atlikdami vieną dažniausiai pasitaikančių darbų mechanikams tikrojo serviso metu: keitė visas stabdžių kaladėles, priekinį kairį amortizatorių, tikrino skysčius ir, galiausiai, valė langus geresniam ekipažo matomumui. Šiai užduočiai atlikti komandos turėjo keturiasdešimt minučių. Kaip kariai dirbs kartu, jie sužinojo bene prieš savaitę, tačiau ne visi kariai iš to paties bataliono ar ypač miesto, tad treniruotėms laiko toli gražu nebuvo. Šią užduotį kariai atliko dirbdami su brolių Donato ir Vytauto Ožiūnų nauja technika – šiam sezonui ruošiamu BMW E46 – bei automobilių ralio fanų pamėgtu Sauliaus Trapuilos BMW.

Kaip jau tapo įprasta, „Karys-lenktynininkas“ projekto atrankų metu, visus, stebinčius renginį džiugino grupė „Only Once“, o iš arčiau svečiai galėjo susipažinti tiek su Lietuvos kariuomenės pareigomis ir veikla, bei Karo policijos ir lengvuoju Lietuvos kariuomenės transportu.

Po pertraukos dalyviai turėjo susidoroti su kur kas „spartesnėmis“ užduotimis: imituotam degalų pylimui, kaip ir rato keitimo užduočiai, buvo skirta po dvi minutes. Pastaroji nebuvo tokia paprasta, kaip galėtų atrodyti: ratą dalyviai keitė tik su tais įrankiais, ką galėjo rasti sportiniame automobilyje – taip pat, kaip yra nutikę ne vienam profesionalui automobilių ralio varžybose. Čia svarbiu tapo ne tik laikas, per kurį ekipažai turėjo susidoroti su užduotimi, bet ir faktas, kaip pasinaudojus įrankiais, jie buvo tvirtinami atgal automobilyje: neteisingas įrankių tvirtinimas ralio metu gali reikšti itin stiprią ekipažo traumą.

Projekto „Karys-lenktynininkas“ etapas Panevėžyje
Projekto „Karys-lenktynininkas“ etapas Panevėžyje

„Be užsidegimo šiame sporte nėra ką veikti“

Visų atrankos etapų dalyvis, Lietuvos automobilių ralio dalyvis ir nugalėtojas Giedrius Notkus, džiaugiasi ne tik pačia projekto idėja, bet ir karių progresu: „Galima sakyti, jau matome projekto lyderius. Tiesa, kol kas, bent jau man, aiškesnės vairuotojo ir mechanikų pozicijos, na o dėl šturmano vietos dar reiktų gerai pagalvoti. Faktas, kad noras ir trauka automobilių sportui lemia labai daug. Smagu stebėti tiek karių užsidegimo, be jo šiame sporte nėra ką veikti. Niekas kitas taip nemotyvuoja ir neskatina važiuoti finišo link bei siektis pergalės, kaip kad tas užsidegimas“.

Pasak organizatorių, paskutinieji likę etapai nuspręs projekto nugalėtojus. Iki projekto atrankų pabaigos liko visai nedaug, o tarp kai kurių dalyvių taškų lentelėje užvirusi tikra kova. Kitą kartą tarpusavyje kariai turėtų susirungti mėnesio pabaigoje kartingų varžybose projekto partnerio „Vilko“ kartodrome Kaune, po jo – ralio „Aplink Lietuvą“ metu, kur dalyviai varžysis ne tik ralio įskaitoje, bet ir projekto atrankos finale. Taip pat, kažkuris iš šių etapų, organizatorių duomenimis, gali tapti ir šturmanų egzaminu: tokio reikia siekiant sužinoti, kiek informacijos kariai įsisavino po prieš mėnesį įvykusių šturmanų mokymų.

Na, o šį kartą geriausiai sekėsi Nerijui Jurkšui bei Modestui Vižiniui. Tiesa, N.Jurkšas tapo „savanoriu“ ir atrankos etapo metu: dėl vykstančių „Žaibo kirčio 2017“ karinių pratybų, šiame atrankos etape negalėjo dalyvauti net trys kariai, tad šis dalyvis dirbo net dviejose komandose. Visai neblogai pasirodė ir nedideliu taškų skirtumu nuo lyderių atsiliko Giedrius Labenskas bei Viktoras Kovalkovas. Na, o negalėję pasirodyti kariai, organizatorių teigimu, dar turės puikias galimybes pademonstruoti savo įgūdžius ir gebėjimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius