-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 02 /13:32

A.Gelažninkas pirmas tarp „vienišių“, L.Kancius pirmas keturračių kategorijoje

Ankstų sekmadienio rytą sportininkai pradėjo pirmąjį ilgą šio Dakaro ralio greičio ruožą. Šiandien dalyvių laukė 333 kilometrų greičio ruožas, kurio net 81 procentą, pasak organizatorių, sudarė smėlis. Pradėję kukliai, Arūnas Gelažninkas ir Laisvydas Kancius sugebėjo sukurti rekordinę dieną Lietuvai – abu iškovojo pergales savo klasėse.
Arūnas Gelažnikas, Laisvydas Kancius
Arūnas Gelažnikas, Laisvydas Kancius / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Pirmieji prie starto linijos pajudėjo motociklai bei keturračiai. Arūnas Gelažninkas startavo 7 val. 36 min. Lietuvos laiku, Laisvydas Kancius – 7 val 54 min. Trasą šiandien pirmas „atidarinėjo“ lenkas M.Giemza.

Arūnas Gelažninkas jau įveikė pusę distancijos. Po 160 km jis klasifikuojamas 28-oje vietoje. Tuo metu Laisvydas Kancius demonstruoja puikų tempą ir šiuo metu klasifikuojamas antroje vietoje, lyderiui nusileisdamas tik 1 min. 20 sek.

Dalyviams teks važiuoti žiedine trasa aplink Hailą. Iš viso jie turėtų įveikti 546 km, iš kurių greičio ruožas sudaro 333 km.

Ralio direktoriaus D.Casteros teigimu, šiame sektoriuje bus daug smėlio. Žinoma, tai – nebūtinai kopos. Tačiau vaizdai bus pasakiški, o pilotų laukia ir smėlio slalomo ruožai. Trasos pabaigoje lenktynininkai mėgausis dideliais smėlio kalnais. D.Castera prašo dalyvių būti atsargiems pakilus į jų viršūnes.

Prieš startą A.Gelažninkas feisbuke rašė: „Štai taip atrodė ankstyvas rytas prieš startą. Šiandienos meniu: 81 % smėlio, 14 % dirvožemio, 0 % asfalto, 0 % akmenų, 4 % kopų, 1 % druskingo ruožo.“

Palaiko greitą tempą

Pravažiavus daugiau nei pusę greičio ruožo, kuris šiandien tęsiasi net 333 kilometrus, Laisvydas Kancius rodo itin greitą tempą – lietuvis važiuoja antroje vietoje tarp keturračių.

„Original by Motul“ motociklininkų klasėje važiuojantis Arūnas Gelažninkas bendroje motociklų įskaitoje važiuoja trečiame dešimtuke, o savo „vienišių“ klasėje – antras.

L.Kancius šeštame, priešpaskutiniame kelio taške, nukrito į trečiąją poziciją ir nuo lyderio atsilieka daugiau nei trimis minutėmis.

Arūnas Gelažninkas išsiveržė į pirmąją „Original by Motul“ įskaitos vietą. Finiše pasirodė pirmieji motociklininkai.

Pirmi savo kategorijose

A.Gelažninkas finišavęs sakė, kad šios dienos trasa jam patiko: „Patiko, ypač antra dalis. Manęs fiziškai niekas neaplenkė, o aš prisivijau ir apsilenkiau ne vieną. Navigavinių klaidų nepadariau, kritimo jokio neturėjau.“

Sportininkas pasakojo, kad po degalų įsipylimo, antroje greičio ruožo dalyje su vienu iš varžovų įsibegėjo taip, kad kartu važiuodami aplenkė dar kelis sportininkus. Savo tiesioginį konkurentą, kuris startavo anksčiau, Arūnas taip pat fiziškai aplenkė trasoje.

Preliminariais rezultatais motociklininkas finišavo pirmas „Original by Motul“ įskaitoje ir 18 tarp visų motociklų.

VIDEO: Arūnas Gelažninkas po greičio ruožo: patiko

Laisyvas Kancius, startavęs devintas ir visą dieną palaikęs itin spartų tempą, finišavo pirmas keturračių kategorijoje.

Finišavęs sportininkas kuklinosi ir sakė, kad nesinorėjo taip užkelti kartelės, bet džiaugėsi pasiektu rezultatu. Taip pat Laisvydas pripažino, kad buvo ir klaidų: „tik į kopas įvažiavus, gal kokie 90 kilometrų prieš finišą, kažkas nutiko, pradėjau ieškoti kelio. Atvažiavo sportininkų mašinos, pradėjo rodyti kelią, važiavau paskui jas, bet po kelių kilometrų pamačiau, kad važiuojame ne ten, apsisukau ir nusiraminęs radau teisingą kelią.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius