-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš „CFMOTO Hunt The Wolf“ varžybas – medicininė komisija su išimtimi šturmanams

Pirmadienį Rumunijos Transilvanijos kalnuose esančiame Sacuieu kaime toliau vyksta pasiruošimas sunkiausiomis bekelės varžybomis Europoje tituluojamoms „CFMOTO Hunt The Wolf“. Šiandien dalyviai turėjo pristatyti keturračius ir motobagius techninei komisijai bei apsilankyti pas medikus.
Medicininė komisija
Medicininė komisija / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Vos komisijoms pradėjus darbą, pirmieji formalumus atlikti suskubo „Motorider Racing Team“ lenktynininkai Adomas Gančierius ir Antanas Kanopkinas.

Pagrindiniam lenktynių organizatoriui Oliveriui Renzleriui talkinantis bei techninę apžiūrą vykdantis „Raceadmin.eu“ komisaras Alvydas Petrošius neturėjo priekaištų sportininkams ir suteikė paskutinį, galimybę startuoti patvirtinantį lipduką.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Techninė komisija
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Techninė komisija

„Visi techniniai reikalavimai, kurių privalu laikytis, buvo aprašyti reglamente. Esminiai akcentai buvo tai, kad privalu paruošti vietą lipdukams klijuoti, negalima naudoti sportinės išmetimo sistemos.

Taip pat turi būti išvesti maitinimo laidai tam, kad būtų kur pajungti mus seksiančią GPS sistemą“, – paaiškino Antanas Kanopkinas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Medicininė komisija
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Medicininė komisija

Po techninės komisijos dalyviai užsuko pas medikus. Čia buvo tikrinama, ar sportininkų sveikata yra tinkama startui šiose beprotiškos ištvermės reikalaujančiose lenktynėse. Medikai tikrino dalyvių širdies ritmą, matavo kraujospūdį. Tačiau šie formalumai buvo privalomi ne visiems.

„Jeigu medikai turi abejonių dėl dalyvio sveikatos, patikrinimas gali būti ir dar nuodugnesnis. Praėjusiais metais keliems dalyviams buvo neleista startuoti būtent dėl rizikingos sveikatos būklės. Mums medikai priekaištų neturėjo. Esame puikios sveikatos ir galime startuoti.

Įdomus dalykas, kuris mus nustebino, yra motobagiais važiuojančių ekipažų sveikatos patikra. Pas medikus privalo apsilankyti tik vairuotojas. Šturmanui to nereikia. Tai gana keista, nes važiuojant ekipaže šturmanui tikrai dažnai tenka lipti iš motobagio, kažkur bėgti prikabinti „gervę“ ar kitaip fiziškai dirbti. Tačiau šios klasės standartai įvedami pirmą kartą, todėl manau, kad ateityje pas medikus šturmanams visgi apsilankyti reikės“, – sakė „CFMOTO Z1000“ motobagį vairuosiantis Antanas Kanopkinas.

Anksti formalumus pabaigti „Motorider Racing Team“ nariai nusprendė ne šiaip. Laisvą laiką jie panaudojo paskutiniams technikos patikrinimams. Tiek Adomas Gančierius, tiek Antanas Kanopkinas su Petru Šiaučiūnu pajudėjo į kalnus, kur koviniu režimu išbandys techniką ir prisimins Transilvanijos kalnų specifiką.

„Gavome „Elka Stage 5“ amortizatorius. Jie yra geriausi iš šios kompanijos produktų gamos. Turėjome mes juos gauti prieš startą, dar Lietuvoje, tačiau siuntinys mūsų nespėjo pasiekti. Mūsų draugai mums paskolino šiuos amortizatorius, jau sureguliuotus būtent pagal šių kalnų specifiką ir išbandytus čia vietoje. Motobagio galas yra labai kietas, o priekis – minkštas. Tokie nustatymai jau yra išbandyti ir jie veikia, o dabar važiuosime treniruotis ir tuo galėsime įsitikinti patys“, – kalbėjo Antanas Kanopkinas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Pasiruošimas startui
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Pasiruošimas startui

Oficialus varžybų startas bus paskelbtas antradienį. Dalyvių laukia penkios dienos ir keli šimtai kilometrų kalnais, slėniais, akmenimis bei upių vagomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius