-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš gamtą bejėgiai ir WRC organizatoriai: sutrumpintas Švedijos ralis

Šiaurės Europoje vyraujant neįprastai šiltiems tokiam metų laikui orams, tradicinių žiemos renginių organizatoriai tuo nėra patenkinti. Vienas po kito buvo atšaukti raliai Lietuvoje ir Latvijoje, kelios žirgų lenktynės, o dabar ant plauko pakibo ir Švedijos Pasaulio ralio čempionato etapas.

Tirpstantis sniegas ir įšalas vienintelį WRC žiemos ralį jau pavertė purvo raliu. Vasario 11-14 dienomis vykstančių varžybų keliai dar likus savaitei sniegu pasigirti galėjo tik kelkraščiuose, bet ne važiuojamojoje dalyje. Per žiemą susikaupusį įšalą taip pat sparčiai tirpdo nesustojantis lietus bei aukščiau nulio vyraujanti temperatūra.

Organizatoriai jau griebėsi pirmųjų atsargumo priemonių – ralis buvo sutrumpintas nuo 21 iki 13-os ruožų, o jo distancija sumažėjo nuo 331,21 iki 241,48 km.

Pirmadienį temperatūra regione svyravo apie 4 laipsnius šilumos, tačiau naktimis vietose atšąla iki minus 10. Tai leidžia orgnizatoriams tikėtis, kad daugiau greičio ruožų trumpinti nereikės.

Lenktynininkų susipažinimas su trasomis taip pat pavėlintas 24 valandomis. Šią procedūrą sportininkai atliks trečiadienį bei ketvirtadienį. Prieš WRC etapą vykstantis bandomasis greičio ruožas prie Karlstado atšauktas, kaip ir ketvirtadienio vakarą vykstantis WRC ralio atidarymo greičio ruožas miesto hipodrome.

„Šiurpu, kaip greitai orai ir prognozės gali keistis. Mes turėjome puikų ledo sluoksnį ir optimistiškas prognozes penktadieniui, tačiau šiandien situacija gerokai pasikeitė“, – sakė Švedijos WRC ralio direktorius Glennas Olssonas.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius