Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Baciuška išplėšė pergalę: arba laimėsiu, arba nulėksiu nuo kelio

Pirmą kartą Dakaro ralyje startavęs lenktynininkas Rokas Baciuška dešimtajame greičio ruože finišavo pirmas savo įskaitoje. Dėl aukščiausių vietų turnyrinėje lentelėje besivaržančiam sportininkui kiekviena minutė svarbi, o pergalę greičio ruože iki šiol pavyko pasiekti tik dviem lietuviams.

„Mes tai padarėme! Pirmoji pergalė greičio ruože! Ir mes grįžtame į ketvirtą vietą bendroje įskaitoje“, – po šio greičio ruožo savo feisbuko paskyroje rašė sportininkas.

Šiandien vos 22 metų sportininkas įstojo į Vaidoto Žalos bei Laisvydo Kanciaus, anksčiau jau laimėjusių greičio ruožus, draugiją. Prieš dvejus metus Vaidotas Žala laimėjo pirmąjį greičio ruožą tarp automobilių, bet, deja, finišuoti Dakare tuomet jam nepavyko – sutrukdė techninės problemos.

Antrą kartą šį pasiekimą pavyko pakartoto Laisvydui Kanciui, kuris šių metų Dakaro ralyje taip pat laimėjo savo klasėje ir net kelias dienas iki lemtingo gedimo buvo lyderis tarp keturračių. Bet ir jis, kaip žinia, Dakaro nebaigė.

Jaunas, bet jau patyręs

Turbūt nedaugelis tikėjosi, kad jaunas lenktynininkas, debiutuojantis Dakaro ralyje, sugebės ne tik išlaikyti tokį tempą, bet ir važiuoti be didesnių incidentų.

Vis dėlto nors ir jaunas, Rokas Baciuška turi sukaupęs milžinišką lenktynių patirtį: jam puikiai pažįstamas kartingo sportas, rali-krosas bei žiedinės lenktynės.

Viename interviu Rokas yra sakęs, kad jam nesvarbu, kokia transporto priemonė, svarbu, kad būtų stiprūs konkurentai ir galimybė varžytis.

Viso Dakaro metu bendroje motobagių įskaitoje buvęs tarp greičiausiųjų, Rokas prieš dešimtąjį greičio ruožą sakė atiduosiantis visas jėgas ir matė tik vieną tikslą – pergalę.

Važiavo drąsiai ir rizikavo

„Spaudžiau tapkę nuo pat pradžių, nebijojau akmenų ir važiavau drąsiai, kai kur rizikuodamas“, – iš karto po finišo sakė Rokas.

Apie trasą Rokas sakė, kad ne visur ji buvo palanki, bet nusiteikimas buvo spausti, tad to ir laikėsi.

Per dešimt Dakaro greičio ruožų jis tik dukart finišavo kiek žemesnėse pozicijose, nors ir tos buvo greičiausiųjų septintuke.

Visus likusius greičio ruožus Rokas finišuodavo ne žemiau penktos vietos savo T4 – bagių – klasėje. Tai bene didžiausia konkurencija pasižyminti klasė – prie starto šių metų Dakare šioje klasėje stojo net 47 dalyviai. Bet Rokas nuo pat pirmojo greičio ruožo buvo vienas iš lyderių.

Po sąlyginai nesėkmingo antradienio, kai R.Baciuška finišavo septintas ir bendroje įskaitoje smuktelėjo į penktą vietą, jaunas sportininkas supyko ir pažadėjo visiems, kad jau laikas susiimti ir spausti.

Pažadas buvo ištesėtas su kaupu – lietuvis šiandien aplenkė visus savo konkurentus ir laimėjo greičio ruožą.

Po šios pergalės Rokas Baciuška iki finišo likus vos dviem greičio ruožams susigrąžino ketvirtą vietą bendroje įskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius