Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ralio pinigų matematika: kada šturmanas gauna atlygį, o kada susimoka?

Ne paslaptis, kad automobilių sportas yra viena brangiausių sporto šakų, kur reikalingas itin didelis biudžetas. Tačiau šįkart nekalbėsime apie F-1 bolidų kainą ir pilotų atlyginimus.
Testinis greičio ruožas
Ralio stenograma / Organizatorių nuotr.

15min GAZAS nusprendė paliesti kur kas žemiškesnę temą ir pasidomėti, kaip išlaidas dalijasi ekipažai Lietuvos klasikiniame ralyje. Kada šturmanas prisideda prie lenktyniavimo, o kada gauna atlyginimą už savo darbą? Į šiuos klausimus atsakyti padėjo lenktynininkai Vaidotas Žala, Giedrius Notkus ir Renaldas Šeinauskas.

Vaidotas Žala tvirtina, kad Lietuvos ralyje lenktyniaujančių ekipažų gretose veikiausiai būtų vos vienas, kitas šturmanas, kuris už stenogramos skaitymą gauna atlygį. Pasak Vaidoto Žalos, dažniausiai situacija yra priešinga – šturmanas ekipaže taip pat prisideda prie išlaidų.

Tiesa, paties Vaidoto Žalos situacija čia yra dar kitokia. Jam stenogramą skaitantis latvis Andris Malniekas komandos lenktynių biudžeto savo lėšomis nepildo, tačiau ir atlyginimo už šturmanavimą negauna. Kaip teigia Vaidotas Žala, toks yra jų susitarimas, tačiau jei ekipažo ralio programa būtų intensyvesnė, be jokios abejonės, Andris Malniekas privalėtų gauti ir atlyginimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius