-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 06 /13:27

Rokas Baciuška startavo Švedijoje ir pateikė siurprizų

Roko Baciuškos sugrįžimas į Pasaulio ralio kroso čempionatą (tik jau su nauja komanda GC Kompetition) Norvegijos etape buvo daug žadantis. Jis pateko į pusfinalį, tačiau vėliau buvo diskvalifikuotas dėl techninių niuansų (plačiau apie tai – teksto pabaigoje). Todėl šio savaitgalio WRX etapas Švedijoje lietuviui be galo svarbus.
Roko Baciuškos pasirodymas Pasaulio ralio-kroso čempionate
Roko Baciuškos pasirodymas Pasaulio ralio-kroso čempionate / Organizatorių nuotr.

Kaip Rokas minėjo interviu 15min studijoje, iš pradžių su komanda GCK buvo tartasi dėl važiavimų dviejuose etapuose – Norvegijos ir Švedijos. Po to jau turėtų būti sprendžiama, ką daryti toliau.

Todėl Rokui, kuriam Norvegijoje šiek tiek pritrūko sėkmės, labai svarbu puikiai pasirodyti Švedijoje. Primename, kad jo buvusiai komandai „ESmotorport Labas-Gas“ atstovauja ir žalia „Škoda“ WRX lenktyniauja Kevinas Abbringas.

Kviečiame kartu su 15min rubrika „Gazas“ stebėti du šeštadienio kvalifikacinius važiavimus.

Q1 važiavimai

Q1 Rokas pradėjo jau pirmoje lenktynininkų grupėje kartu su Bennetu, Szabo, Larsenu ir K.Hansenu, kuris tikisi ir namų sienų pagalbos.

Po starto Rokas išsiveržė į pirmą vietą! Tačiau dėl nedidelės klaidos (matyt, kiek pasikarščiavo) prarado sekundę. Todėl pirmoje Q1 grupėje finišavo antras paskui K.Hanseną. Tikrai geras pasirodymas. Po Q1 Rokas užėmė 6-ą vietą tarp 25 dalyvių.

Tiesa, Q2 jis užstrigo starte. Vis dėlto vieną vietą slidžioje trasoje atsikovojo. Savo grupėje finišavo ketvirtas. K. Abbringo Škoda, pažymėta trispalve, šįkart buvo labai greita, savo grupėje Kevinas nugalėjo.

Po dviejų kvalifikacijų bendroje įskaitoje K. Abbringas 3-as, o R. Baciuška smuktelėjo į 13-tą. Tačiau juos skiria tik 3 taškai, taigi viskas spręsis sekmadienį.

REZULTATAI

Sekmadienį vėl laukia kova dėl taškų kvalifikacijose ir pusfinalis bei, tikėkimės, finalas.

Kiekvienos transliacijos metu iš pradžių rodomos RX2 ir Euro RX (ten važiuoja Paulius Pleskovas) kvalifikacijos. Ir jau po to WRX kovos.

VIDEO:

Q2 važiavimai

VIDEO:

Kas nutiko Norvegijoje

Hello trasoje po finalo teisėjai diskvalifikavo bent trumpam nugalėtoju tapusį R.Baciuškos komandos draugą A.Marklundą. O Rokas, jau patekęs į pusfinalį, staiga neteko taškų už Q3. Kas iš tiesų nutiko, žiūrėkite filmuotame pasakojime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius