-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rotax Max Challenge“ varžybose Belgijoje – Patriko Jociaus podiumas

Belgijos „Genk“ trasa neveltui vadinama skambiu pavadinimu – „Home of Champions“. Joje yra užaugęs ne vienas F-1 pilotas. Čia savo kelią į autosporto aukštumas pradėjo du kart pasaulio čempionas Maxas Verstappenas, Jensonas Buttonas bei daugelis kitų lenktynininkų. Praėjusį savaitgalį čia vyko „Rotax Max Challenge“ kartingo varžybos, kuriose startavo ir Lietuvos atstovai, rašoma pranešime.
Kartingo varžybos Belgijoje
Kartingo varžybos Belgijoje / Komandos nuotr.

Paskutinėse, ketvirtosiose Belgijos „Rotax Max Challenge“ sezono lenktynėse, „Micro Max“ kategorijoje startavo du jaunieji Lietuvos sportininkai – Patrikas Jocius ir Majus Mazinas. Beje, Patrikui Jociui tai buvo debiutas šioje trasoje. Čia sėkmingai pasirodė ir Majaus tėtis Mykolas, kuris „DD2 Masters“ klasėje tapo nugalėtoju.

„Į šias varžybas atvykome kaip i treniruotę prieš „Golden Trophy“ lenktynes, kurios vyks už savaitės. Penktadienį atskridę į Belgiją pirmiausia atvykome į trasą, turėjome galimybę išsinuomoti sportinį kartingą. Su juo pravažiavau dvi sesijas po 15 minučių. To, žinoma, tikrai neužtenka norint kovoti su vietiniais Belgijos ar Olandijos sportininkais, kurie čia praleidžia beveik visus savo savaitgalius“, – kalbėjo Patrikas Jocius.

Belgijos čempionatai pasižymi itin aukštos kokybės variklių specialistais, kurie nuomoja kartingų variklius didžiajai daugumai Europos sportininkų. Taigi, Patriko Jociaus tėtis Deividas Jocius pridūrė, kad lenktynės buvo tikrai sunkios, o konkurencija – labai didelė.

„Šeštadienį laisvųjų treniruočių metu, kurių buvo tik šešios, keturių dešimtųjų deficitas atrodė sunkiai pasiekiamas, bet sekmadienį per lenktynes Patrikui pavyko surasti trūkstamas dešimtąsias ir važiuoti dėl TOP3, o „Prefinal“ važiavime finišuoti net su geriausiu rato laiku ir antra vieta. Finalinis važiavimas viską sudėliojo į vietas. Besikeičiant lyderiams priekyje, Patrikas keletą kartų buvo išsiveržęs į pirmąją vietą. Visgi viskas išsisprendė paskutinio rato paskutiniuose metruose ir Patrikas finišavo trečias, vos 0,2 sek. atsilikdamas nuo lyderio ir 0,07 sek. nuo antrosios vietos“, – sūnaus rezultatu džiaugėsi Deividas Jocius.

Po finišo Patrikas Jocius neslėpė džiaugsmo dėl pasiekto rezultato, nes būti TOP3 kovojant su Belgijos ir Olandijos sportininkais tokiu tempu iki pat finišo buvo sunku užduotis. Vos už kelių dienų toje pačioje trasoje prasidės „Golden Trophy“ lenktynės ir čia Patrikas Jocius varžysis „Mini“ klasės kategorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius