-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštaitijos autokroso sezono finiše – intriga ir kortas sumaišyti galintys latviai

Rugsėjo 25-ą dieną Kupiškio rajone, Uoginių autokroso trasoje bus duotas startas šeštam ir jau paskutiniam šių metų Aukštaitijos autokroso pirmenybių etapui. Nors kai kurių klasių nugalėtojai aiškūs jau dabar, tačiau kitose įskaitose dėl taurių dar reikės pakovoti.
 Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Bene atkakliausia kova prognozuojama M-1600 įskaitoje, nes čia vienodą taškų skaičių turi net du sportininkai. Dėl lyderio vardo Kupiškyje varžysis 79 taškus turintis Egidijus Nevulis ir tiek pat balų surinkęs Artūras Stanys. Su 57 taškais trečioje vietoje kol kas klasifikuojamas Justinas Mikalauskas.

Prasibrauti į trečiąją vietą šansų turi 52 taškus sukaupęs ir ketvirtoje vietoje žengiantis Dainius Stapulionis. Pakovoti dėl sezono taurių gali ir Valdemaras Bigata bei Vytautas Tumasas, tačiau jų šansai daugiau teoriniai. Norint sezono gale į viršų kelti trečiosios vietos taurę šiems dalyviams nepakaktų laimėti paskutiniojo etapo. Tam reikėtų ir dabartinių lyderių pasitraukimo iš kovos nepelnius jokių taškų.

Tomo Markelevičiaus nuotr./ Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./ Varžybų akimirka

M-2000 įskaitoje nugalėtojo titulas aiškus jau dabar, mat 81 tašką surinkusio Eimanto Pavilonio aplenkti nebegali niekas. Antroje vietoje su 56 taškais žengia Tomas Valiukas. Nuo jo 9 taškais atsilieka Arūnas Matulis, tačiau jis šią poziciją kol kas dalijasi su analogišką taškų skaičių turinčiu Gintaru Bėlskiu.

Rankas per anksti nuleisti ir dar keletui sportininkų, kurių pergalė, susiklosčius palankioms aplinkybėms, užkeltų juos ant prizininkų pakylos. Staigmenų galima laukti iš Almanto Januševičiaus, Mariaus Varno, Arno Kanapecko, Vytauto Strazdausko ir Manto Kurliansko.

Tomo Markelevičiaus nuotr./ Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./ Varžybų akimirka

OPEN įskaitoje taip pat nei vienas iš trejetuke dabar esančių sportininkų dėl savo pozicijos negali būti visiškai ramus. Pirmoje vietoje kol kas klasifikuojamas Donatas Stašiūnas-Žvėris, kuris turi 63 taškus.

Vos 2 taškais jam nusileidžia rokiškėnas Žilvinas Lingė, o už pastarojo dar tiek pat taškų mažiau turi ir latvis Normunds Akmentinš. 55 taškus turi ir į prizininkus pretenduoti taip pat gali ir dar vienas greitas latvis Andrejs Lajevskis su galinguoju „Mercedes“ bolidu.

Tomo Markelevičiaus nuotr./ Varžybų akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./ Varžybų akimirka

Komandinėje įskaitoje jau niekas nebeaplenks panevėžiečių „Ekroso“ komandos. 255 taškus surinkę Panevėžio atstovai už savęs toli paliko Kupiškio auto moto sporto klubą su 167 balais. Biržiečiai turi 138 taškus ir žengia treti.

Įdomu tai, jog šiose varžybose pasirodys ir gausus būrys lenktynininkų iš Latvijos. Planuojama, jog į paskutinį etapą Kupiškyje „braliukai“ atsiųs dešimties automobilių desantą. Latviai, žinoma, stengsis atimti brangius ir daug nulemti galinčius taškus iš Aukštaitijos autokroso sezono dalyvių, tad sekmadienį Uoginiuose galima tikėtis bekompromisės kovos ir įspūdingų momentų.

Organizatorių nuotr./Varžybų plakatas
Organizatorių nuotr./Varžybų plakatas

Jau nuo ankstyvo ryto Uoginių trasoje vyks dalyvių registracija ir jų automobilių techninis patikrinimas, o kiek vėliau prasidės ir laisvosios treniruotės.

Prieš prasidedant lenktynėms sportininkų lauks ir susirinkimas, po kurio prasidės chronometruojami važiavimai.

Dvyliktą valandą varžybos oficialiai bus pradėtos dalyvių paradu. Iš kart po to lauks du įskaitiniai važiavimai ir pagrindinis finalas, po kurio paaiškės šių metų Aukštaitijos autokroso pirmenybių nugalėtojai ir prizininkai.

Paskutiniojo etapo trasa įkurta Kupiškio rajone, Uoginių kaime, Muziejaus gatvės pabaigoje. Tikslią vietą galite rasti žemiau pateiktame žemėlapyje.

Uoginių trasos vieta žemėlapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius