Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį Nemuno žiede susirungs žiedo ir drifto čempionai

Per du šimtus automobilių, keturios skirtingos disciplinos ir Lietuvos automobilių sporto elitas dalyvių sąraše – būtent taip savo ketvirtąjį sezoną šį sekmadienį pradeda „NemunRing Winter Games“. Į mėgėjus orientuotos masiškos žiemos sezono varžybos šį kartą susilaukė itin gerai žinomų sportininkų dėmesio, tad galimybę pasivaržyti su jais turės praktiškai visi, rašoma pranešime.
„NemunRing Winter Games“
„NemunRing Winter Games“ / Luko Misiūno nuotr.

Arūnas Gečiauskas, Tadas Petronis, Gytis Vaitulionis, Vytas Bilinskas, Dominykas Veršinskas, Edvinas Einikis – visi šie vardai neretai skelbiami kviečiant prie nugalėtojų pakylos, visi šie vardai reiškia kokybišką konkurenciją. Prie jų galime pridėti daugkartinį Lietuvos drifto karalių Andrių Vasiliauską, ralio čempionato dalyvį Deividą Gezevičių, nenugalimą slalomo dievą Vytį Pauliukonį ir to užteks, kad šios varžybos taptų įdomiomis.

Tokia žinomų pavardžių gausa taip pat puikiai parodo, jog profesionalai renkasi šią seriją savo formai palaikyti, o tai jau iš savęs yra įvertinimas ir atsakomybė organizatoriams, tačiau ketvirtąjį sezoną pradedantys „Tėvas Racing“ vyrai šių iššūkių nesibaido.

Luko Misiūno nuotr./„NemunRing Winter Games“
Luko Misiūno nuotr./„NemunRing Winter Games“

„Savaitgalį sprinto trasoje susirungs apie 160 dalyvių, slalome dar septynios dešimtys. Taip pat veiks pernai dienos šviesą išvydęs „Super-Slalomas“, kuris, padedant slalomo guru Edvinui Sabaliui, yra savotiška slalomo mokykla – kiek nori, tiek važiuoji, o kaip tai atlikti geriau, visada sužinosi iš Edvino. Taip, to pačio Edvino, kuris savarankiškai su klasikine „Audi“ nuvažiavo iki Japonijos jūros ir atgal, tad galima spėti, kad apie vairavimą jis šį tą žino“, – šypsosi renginio organizatorius Andrius Gelžinis.

Tiek Andrius, tiek kitas Gelžinių lenktyninės dinastijos atstovas bei daugkartinis 1006 kilometrų lenktynių prizininkas Ignas Gelžinis visą sekmadienį praleis Kačerginėje: tiesa, kol Andrius rūpinsis sklandžia varžybų eiga, Ignas jau trečią sezoną iš eilės imsis „Lesta Sprint Taxi“ ir padės visiems norintiems susipažinti su „Nemuno žiedo“ trasa iš arčiau. Pažintis bus trumpa ir greita – nieko kito iš Igno tikėtis nebūtų galima, nepaisant to – įspūdžiai išliks ilgam.

Be jau minėtų pramogų ir veiklų, savo vietą trasoje atras ir jau antrus metus populiarėjanti „Suzuki taurė“. Tai savotiškos mono–klasės varžybos, kur tą pačią slalomo trasą visi dalyviai įvaldo vienodais „Suzuki Swift“ automobiliais. Jeigu norite pasitikrinti savo vairavimo įgūdžius, tačiau privengiate kasdienio automobilio erzinimo, šis, it Turkijoje pasitaikantis „all–inclusive“ (angl. – viskas įskaičiuota) pasiūlymas būtent Jums. Trasa, automobilis, degalai, padangos – visa tai jau paruošta. Belieka susipažinti su schema ir įveikti dar dvi dešimtis konkurentų.

„Šių metų sezoną sudarys 6 varžybos. Jeigu dar nespėjote užsiregistruoti, tokiu atveju galime pakviesti į „Super Slalomą“ arba į „Suzuki Taurę“ – visos kitos lenktyninės disciplinos jau pasiekė maksimalų dalyvių skaičių ir tą padarė praktiškai per parą laiko. Jeigu planuojate tiesiog atkeliauti pasižvalgyti ir dar nesate tikri, ar ši veikla Jums prie širdies, rekomenduojame pabandyti slalomą, taip pat bus šansas išbandyti naująją bagių ir keturračių trasą“, – teigė renginio organizatorius Jonas Šiaudikis

Renginys prasidės 8:30 val. ryte ir truks iki pat sutemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius