-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį Alytuje – Lietuvos „Street Race“ čempionato trilerio atomazga

Jau artėjantį šeštadienį, spalio 10-ą dieną Alytuje bus surengtas paskutinysis, aštuntasis šių metų „Street Race“ čempionato etapas – „Race Day Alytus 2020 by H2Auto“. Po jo paaiškės, kurie dalyviai taps 2020-ųjų metų sezono nugalėtojais ir prizininkais.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

Pagal pirminį čempionato kalendorių etapas Alytuje turėjo būti pats pirmasis 2020-ųjų metų sezone. Nors organizatoriai jam intensyviai ruošėsi ir dėjo dideles pastangas, kad varžybos taptų tikra švente, jų planus pakeitė pasaulinė COVID-19 pandemija ir dėl jos paskelbtas karantinas.

„Balandį tai turėjo būti renginys, kokio „Street Race“ čempionatas dar nematė. Turėjo būti didelė šventė su paradu centrinėse miesto gatvėse, pagrindinėje miesto aikštėje turėjo būti Alytyje ir rajone reziduojančių komandų sportinės technikos paroda, saugaus eismo zona, koncertas ir panašiai. Buvo net trumpametražis filmas nufilmuotas, kuris taip ir neišvydo dienos šviesos. Jame, beje, filmavosi ir pats Alytaus meras Nerijus Cesiulis“, – karantino komplikuotą sezono pradžios viziją prisiminė vienas iš varžybų organizatorių, „Marimotors Racing“ atstovas Ronaldas Rutkauskas.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Buvo nuspręsta, kad pirmuoju turėjęs būti etapas nėra atšaukiamas, o atidedamas vėlesniam laikui. Kaip dabar paaiškėjo, etapas Alytuje tapo sezono uždarymo etapu, kuriame „Street Race“ čempionato dalyviai dalinsis paskutinius sezono taškus. Beje, šios varžybos sulaukė rimto pripažinimo Alytuje ir tapo projektinės iniciatyvos „Tau, Alytau“ dalimi.

Pasak varžybų organizatorių – „Marimotors Racing“ komandos, iš pradžių buvo planuota lenktynes organizuoti miesto gatvėse, tačiau įvairūs apribojimai renginiams juos privertė atsigręžti į seną, gerą vietą, kurioje anksčiau yra vykusios lenktynės. Šis etapas įvyks vadinamoje „Mėsos“ trasoje. Tai – pramonės rajonas, kuriame anksčiau veikė mėsos kombinatas, o dabar šią teritoriją ir vėl okupuos lenktyniniai automobiliai.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

„Mus ir stebina, ir labai džiugina, kad jau dabar turime 90 užsiregistravusių dalyvių. Kaip paskutiniam etapui tai yra labai įspūdingas skaičius. Anksčiau paskutiniuose etapuose dalyvaudavo tik keli „vietiniai matadorai“, kurie nori tiesiog pasivažinėti ir dauguma nuolatinių sezono dalyvių, kuriems svarbūs sezono taškai. Dabar matome labai didelį antplūdį sportininkų ir tai mus nuteikia labai optimistiškai. Beje, visi gerai žino „Mėsos“ trasą, kuri yra viena greičiausių ir ilgiausių sezono trasų ir ji čia reikalauja dviejų „kamuoliukų“.

Beje, pačiam greičiausiam dalyviui bus įteikta Alytaus mero Nerijaus Cesiulio taurė. Tai bus jau trečioji „Marimotors Racing“ įteikta mero taurė šiame sezone, nes mero taures šiemet buvo įsteigusios ir Lazdijų bei Druskininkų savivaldybės“, – kalbėjo Ronaldas Rutkauskas.

VIDEO: „Race Day Alytus 2020 by H2Auto“ anonsas

Likus vos vienam etapui iki čempionato pabaigos turnyrinėje lentelėje – itin ankšta, tad paskutinis etapas gali pažerti staigmenų. Juolab, kad finalinių varžybų taškai yra brangesni nei įprastai ir yra dauginami iš pusantro karto, todėl net menkiausias matematinis šansas tampa tuo šiaudu, kurį sugriebus įmanoma išplėšti prizinę, o gal net ir čempiono poziciją.

Labai dramatiška situacija yra susiklosčiusi SGC-1 klasėje. Ten arši kova verda tarp Kristupo Šablinsko ir Luko Gordono. Likus vienam etapui abu dalyvius skiria vos du taškai – atitinkamai 54 ir 52 surinkti balai. Dėl trečiosios sezono pozicijos Alytuje taip pat virs atkakli kova, mat trečioje vietoje šiuo metu klasifikuojamas Mantas Prūsaitis turi 33 taškus ir vos dviem taškais pirmauja prieš Luką Jaruševičių.

SGC-2 įskaitoje stabiliai pirmauja visuose sezono etapuose dalyvavęs Justas Eimontas, kuris visose dalyvautose lenktynėse pasirodymą baigdavo ant prizininkų pakylos, keturis kartus laimėdamas antrą ir sykį – trečią vietą. Dabar jo sąskaitoje 48 taškai ir solidus, 14 taškų atotrūkis nuo antrosios vietos. Joje su 34 taškais rikiuojasi „Subaru BRZ“ vairuojantis Tomas Putanas, tačiau šiam sportininkui ramybe Alytuje nekvepia. Vos vienu tašku nuo jo atsilieka Aivaras Kručas, o dviem taškais – Tomas Kuzmarskas. Beje, pastarasis šiemet startavo tik trijuose etapuose ir du iš jų laimėjo, tad jo pasirodymas Alytuje gali gerokai sumaišyti kortas varžovams.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

SGC-3 klasėje po penkių etapų pretenzijas į čempiono vardą reiškia net keturi dalyviai. Visus juos skiria vos 7 taškai, tad čia prognozuoti sezono baigtį būtų labai sudėtinga. Kol kas daugiausiai taškų – 47 turi varėniškis Darius Sukackas. Sezono pradžią pradėjęs trimis etapais ant podiumo vėliau jis savo situaciją susikomplikavo ir leido priartėti Gyčiui Stalerūnui, dabar atsiliekančiam vos trimis taškais. Už pastarojo dar dviem taškais atsilikęs – Paulius Skarbalius. Stabilumą demonstruojantis sportininkas šiemet visuose etapuose tapo prizininku, bet ir jis dėl savo pozicijos negali būti ramus. Sezono gale įspūdingai greitai su BMW pradėjęs važiuoti Arnoldas Pukys, kuris klasifikuojamas ketvirtoje vietoje, nuo trečiosios pozicijos atsilieka tik dviem taškais.

SGC-4 klasėje dominuoja Justinas Kvaraciejus. Jis laimėjo tris etapus, kartą buvo trečias, sykį lenktynes praleido ir turi 44 taškus. Antras žengia ir 32 taškus turi šiemet tik epizodiškai sezone pasirodydavęs Kęstutis Bielevičius. Jis du kartus iškovojo sidabrą, kartą laimėjo etapą, bet praleistos dvejos lenktynės jau gerokai komplikavo jo situaciją kovoje dėl pirmosios vietos. Kęstučiui Bielevičiui dabar reikės sukti galvą, kaip apsiginti nuo persekiotojo, mat nuo jo keturiais taškais atsilieka ir dėl antrosios vietos dar tikrai turi šansų pakovoti Pavel Viduto.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

„Titanų dvikova“ laukia OC klasėje, kur šiuo metu lyderiauja BMW vairuojantis Paulius Vasiliūnas. Net ir praleidęs vieną sezono etapą sportininkas lyderiauja turėdamas 41 tašką, tačiau vos trimis taškais nuo jo atsilieka greitasis Gytis Stalerūnas. Kadangi šiose varžybose taškai bus dauginami iš 1,5 koeficiento, pergalės prieš Paulių Vasiliūną Alytuje atveju Gytis Stalerūnas susilygintų taškais ir taptų čempionu, mat esant taškų lygybei aukščiau klasifikuojamas vėlesniame etape geriau pasirodęs dalyvis. Trečioje OC klasės vietoje rikiuojasi visą sezoną be praleistų etapų lenktyniaujantis Paulius Skarbalius, turintis 28 taškus ir artimiausią persekiotoją Darių Sukacką lenkia penkiais taškais.

Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka
Organizatorių nuotr./Varžybų akimirka

Baigiamąsias sezono varžybas Alytuje rengiantys „Marimotors Racing“ organizatoriai neabejoja, kad lemiamas sezono mūšis bus išties dramatiškas, po kurio paaiškės naujieji šių metų „Street Race“ čempionai ir prizininkai.

Varžybos bus transliuojamos tiesiogiai. Jas galėsite stebėti GAZAS.LT. Taip pat gyvai bus galima stebėti ir rezultatus. Jie bus publikuojami www.finisas.lt.

Organizatoriai dalyvių prašo renginio metu laikytis COVID-19 reikalavimų – dezinfekuoti rankas, dėvėti kaukes, laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo bei išlaikyti saugų tarpusavio atstumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius