-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštasis „Weekend Grand Race“ etapas: pergalė čia dar niekada nebuvo tokia saldi

Praėjusį šeštadienį Marijampolės autokroso trasoje surengtas dar vienas, jau šeštasis „Weekend Grand Race“ etapas, skirtas „Oksana Butkutė Permanent Makeup“ taurei laimėti. Jo metu prie starto stojo beveik 40 komandų, tačiau finalą pasiekti pavyko tik trečdaliui iš jų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Nedzelskienės nuotr.

Šiais metais pradėtų organizuoti „Weekend Grand Race“ komandinių varžybų Marijampolės autokroso trasoje etapas šįkart buvo išties išskirtinis. Nors organizatoriai tikėjosi, kad šeštosios lenktynės jau vyks speigo paliestoje trasoje, tačiau likus savaitei iki renginio orai pakišo koją.

Kaip sako varžybų organizatoriai, orų ministerija šįkart jiems nebuvo pavaldi, tad dalyviams teko susidurti su nemenku iššūkiu. Iš ryto trasos danga nežadėjo didelio kriminalo lenktyniaujant, tačiau situacija pasikeitė į kvalifikaciją pajudėjus pirmajai dalyvių grupei. Minkšta danga kaip mat virto sunkiai pravažiuojamu bekelės ruožu, todėl strategiją teko keisti tiek dalyviams, tiek patiems organizatoriams.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Dėl trumpo šviesiojo dienos periodo organizatoriai atsisakė laisvųjų treniruočių, tačiau jas visgi teko organizuoti. Tuo siekta dalyviams leisti susipažinti su itin klastinga trasa. Kiek vėliau prasidėjo ir kvalifikaciniai važiavimai, kuriuose vienas po kito iš varžybų traukėsi dalyviai.

Pagrindinė priežastis – dėl nepakankamo greičio bei mažo aušinimo vienas po kito ėmė kaisti aukštais sūkiais dirbantys automobilių varikliai. Kai kurie dalyviai savo pasirodymus baigdavo įklimpę purve, tad jiems į pagalbą skubėjo visureigiai. Tiesa, geresnę taktiką pasirinkę ir mažiau purvinomis trajektorijomis važiavę dalyviai sugebėjo štampuoti neblogus rato įveikimo laikus.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Galiausiai po kvalifikacijų ir paguodos finalo atėjo eilė pagrindinėms lenktynėms. Įprastai čia finalas vyksta važiuojant 55 ratus, tačiau laiko spaudžiami ir trasos būklę įvertinę organizatoriai nusprendė finalą organizuoti pagal laiko normą.

Nuspręsta rengti 50 minučių finalines lenktynes, o jose laimėtoju turėjo tapti daugiausiai ratų per šį laiką įveikusi ekipa.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Finale pasirodė tik 10 automobilių, išgyvenusių „off road“ stiliumi vykusias kvalifikacijas. Pirmosios prie automobilių vairų sėdo damos.

Čia į priekį šovė komanda „Be stabdžių Junior“, kuri be didesnių kluptelėjimų „štampavo“ ratus ir galiausiai tapo finalo nugalėtoja. Antroje vietoje finišavo taip pat stabilų tempą demonstravusi „4x4 Vilkaviškis“ ekipa. Trečioji vieta tarsi iš dangaus nukrito komandai „Samuolis Racing Team“, nes iki tol antroje vietoje važiavusi „Tado Lubos“ komandos „Audi“ sustojo likus kelioms minutėms iki finišo.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Pagal kvalifikacijos rezultatus buvo apdovanotos ir geriausios komandos abiejose klasėse – iki 1800 kub.cm. ir virš šios ribos. Silpnesnių variklių klasėje nugalėtojais tituluota trijulė „Be stabdžių“. Antrosios vietos prizais apdovanota ekipa „Samuolis Racing Team“. Komanda „Ipukis“ žengė ant trečiosios vietos laiptelio.

Klasėje virš 1800 kub.cm. nugalėtojais tituluoti „Petro metalai 2“ komandos atstovai. „Black Star by Abudhabi“ nariai džiaugėsi antrąja vieta, o trečioje vietoje pasirodymą baigė „Hidris“ trijulė.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Kaip visada organizatoriai apdovanojo ir greičiausią moterį bei vyrą, kurie parodė geriausią rato įveikimo laiką kvalifikacijoje. Greičiausia dama tituluota komandos „4x4 Vilkaviškis“ atstovė Laura Sapiegaitė. Vyrų gretose triumfavo „Petro metalai 2“ komandos narys Mantas Ramanauskas.

Sportiškiausiu automobiliu pripažintas ekipos „Black Star Motorsport 2“ ekipos automobilis „Hyundai“. Jis simpatijas pelnė ne tik dėl priekiniame buferyje sumontuotų BMW grotelių, bet ir dėl kantrumo. Finale kone penkiolika minučių automobilis trasoje vertėsi garais užvirus aušinimo skysčiui. „Arbatinuku“ pramintas „Hyundai“ visgi sustojo nepasiekęs finišo, tačiau sulaukė bene daugiausiai žiūrovų palaikymo.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Nors po tokių varžybų organizatoriai ir sulaukė nepasitenkinimo iš kai kurių dalyvių dėl trasos būklės, tačiau sąlygos čia visiems buvo vienodos, o nugalėtojais tapusios komandos neslėpė gerų emocijų teigdamos, kad tokių sunkių lenktynių dar niekada neturėjo.

Kitą „Weekend Grand Race“ etapą organizatoriai planuoja jau tik kitais metais ir tik tuomet, kai Lietuvą užplūs šaltis, o trasos danga iš purvo vonių virs sustingusio molio autodromu.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Organizatoriai dėkoja gausiam būriui partnerių, prisidėjusių prie šių varžybų organizavimo. Generaliniu šio etapo rėmėju tapo „Oksana Butkutė Permanent Makeup“, pagrindiniu rėmėju – „Remapas“, o gausų partnerių sąrašą sudarė „UAB „Petro metalai“ , UAB „Statybų agentas“, poilsio namai „NIDOS STIEGĖ“, Tentukas.lt, „VR Centras“, „Rytrama ir Ko“, „Oplazma“, „Suvalkijos aliejus“, „H2AUTO“, UAB „Roklava“, UAB „Sportsman“, UAB „Autotema“, UAB „Detranasa“, J.Delnevičiaus I. Į., įmonė „Toma“, UAB „Mantagas“/Mototop, įmonė „Nikstas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius