-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Subaru“ automobiliai taškė balas „Versmės“ žvyro trasoje

Kas vienija žvyrą, greitį ir „Subaru“ markės automobilius? Ne kas kita, kaip visiems „Subaru“ fanams gerai žinomas renginys „Subaru Versmė“.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Andriaus Tubiaus nuotr.
Temos: 2 Autokrosas Subaru

Rugsėjo 24-ą dieną, šeštadienį į Ukmergės rajone esančią „Versmės“ trasą vėl rinkosi „Subaru Klubo“ nariai. Čia juos suvienijo varžybų „Subaru Gravel 2016“ II-asis etapas „Subaru Versmė“. Tai – jau devintus metus iš eilės vykstantis renginys autokroso trasoje, išlaikantis tradicinį pavadinimą „Subaru Versmė“.

2016-ųjų metų sezone numatyti trys „Subaru Gravel 2016“ etapai. Ir nors šeštadienio rytas buvo apniukęs, o trasoje telkšojo balos, tačiau niekas nesustabdė šio tradicinio „Subaru Klubo” renginio, į kurį visada atvyksta ir svečių su kitų markių automobiliais.

Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka
Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka

Tai antrasis „Subaru Versmė“ etapas šiemet, kuris į renginį sutraukė 21 dalyvį, kurie buvo kaip reikiant nusiteikę rimtai kovai.

Devynerių metų tradicijas turinčiose varžybose dalyviai buvo suskirstyti į keturias klases. Dalyviams buvo suteikti trys bandymai, o dviejų geriausių pasirodymų rezultatai buvo traukiami į įskaitą.

Subaru A2500 – Automobilio variklis 2500 cm³ imtinai

Subaru A2500+ – Automobilio variklis virš 2500 cm³
Variklių su priverstiniu oro padavimu (mechaniniais kompresoriais / turbokompresoriais ir t.t.) restriktoriaus skersmuo neribojamas, jų variklio darbinis tūris dauginamas iš koeficiento 1,7 bezininiams ir 1,5 dyzeliniams varikliams.

Sport – automobiliai, neatitinkantys KET reikalavimus (sportinės padangos, saugos lankai)

Svečių – kitų markių automobiliai

Norintieji dar galėjo varžytis ir laisvoje klasėje – joje susirungė devyni sportininkai.

VIDEO: „Subaru Versmė“ II etapas

Subaru A2500 klasė

Prieš prasidedant oficialiam varžybų startui „Subaru A2500“ klasės dalyviai pasistengė, kad balos būtų ištaškytos ir kad varžybos vyktų esant sausesnei trasai, kurią taip pat dienos eigoje ėmė džiovinti ir danguje pasirodžiusi saulė.

Šioje klasėje susirungė penki dalyviai, tarp kurių greičiausias buvo Tomas Apelianskas iš Vilniaus. Jo rezultatas – 6 min. 47,56 sek. Antrąją vietą užėmė Vidas Vasiliauskas iš Vilniaus, atsilikęs 3,7 sek., o trečioje vietoje liko Andrius Tubius iš Vilniaus, pralošęs dar 4,34 sek.

Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka
Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka

Subaru A2500+ klasė

„Subaru A2500+“ klasėje dalyviai vairavo turbinomis aprūpintus automobilius.

Galingesnių „Subaru“ įskaitoje varžėsi taip pat penki dalyviai. Pirmąją vietą užėmė Gintaras Kuginys iš Vilniaus, kurio rezultatas 5 min. 44,42 sek. Gintaras ir pirmajeme etape savo klasėje užėmė pirmąją vietą.

Antroje vietoje buvo Tomas Smirnovas iš Vilniaus, atsilikęs 9,22 sek., o trečioji vieta atiteko Donatui Vaitkevičiui iš Vilniaus, kuris atsiliko dar 3,47 sek.

Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka
Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka

Sport klasė

Patys greičiausi dalyviai susibūrė „Sport“ klasėje. Čia automobiliai važiavo trajektorijomis ir atrodė tuoj tuoj lies atitvarus, taškė balas ir kitaip žavėjo publiką. Sport klasėje prie starto linijos stojo 5 lenktynininkai.

Pirmas čia buvo Domas Raskevičius iš Vilniaus, kurio rezultatas 5 min. 33,24 sek. Antras buvo Paulius Novakas iš Vilniaus, pralošęs 10,34 sek. Trečias liko Rolandas Tučkus iš Vilkaviškio, atsilikęs dar 6,44 sek.

Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka
Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka

Svečių klasė

Kitų markių automobilius šeštadienį vairavo šeši dalyviai. Pirmas tarp jų buvo Vytautas Junevičius iš Panevėžio su „Mitsubishi Colt.

Jo laikas 6 min. 8,01 sek. Antras buvo Robertas Dasevičius iš Širvintų su „Mazda 323“, atsilikęs 6.17 sek. Trečiąją vietą užėmė Vidmantas Jankūnas iš Vilniaus su „BMW 320“. Jis atsiliko dar 7,4 sek.

Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka
Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka

Laisva klasė

Laisvoje įskaitoje pasivaržyti panoro devyni dalyviai. Greičiausiai čia lėkė Kęstutis Gylys iš Kėdainių, kurio rezultatas 5 min. 31,09 sek. Tai buvo geriausias tos dienos varžybų laikas tarp visų dalyvių.

Antras liko Tomas Smirnovas iš Vilniaus. Jo laikas 5 min. 39,07 sek. Trečiąją vietą užėmė Paulius Novakas taip pat iš Vilniaus, atsilikęs nuo Tomo vos 0,45 sek.

Gera nuotaika ir puikus oras leido vairuotojams džiaugtis kiekviena trasoje praleista akimirka. Varžybos buvo išties įspūdingos. Varžybų organizatoriai dėkoja susirinkusiems dalyviams, žiūrovams, varžybų rėmėjams, fotografams, svečiams ir teisėjams.

Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka
Andriaus Tubiaus nuotr./Varžybų akimirka

3 etapas

Šitomis varžybomis viskas nesibaigs, nes renginio organizatoriai jau planuoja kitas varžybas. Trečiasis „Subar Gravel 2016“ etapas planuojamas gruodžio 17-ą dieną. Organizatoriai labai tikisi, kad tuo metu jau bus sniego.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius