-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp keturratininkų pirmaujantis L.Kancius – apie miegą Dakare ir kiek sveria jo apranga

„Šiąnakt užteko miego – pamiegojau kokias septynias valandas“, – ankstyvą antradienio rytą, kai dar visiškai tamsu, 15min Gazo redaktoriui Žilvinui Pekarskui sakė Laisvydas Kancius. Pernai Dakare debiutavęs keturratininkas iki šiol žavi savo kuklumu ir nuoširdžia šypsena, nesvarbu, koks pavargęs būna. Šiemet džiugina ir jo pasiekimai, nes po dviejų greičio ruožų jis rikiuojasi pirmas.

Antradienį sportininkai Dakare pajudėjo į trečiąjį greičio ruožą. Kaip visada, ankstyviausi motociklininkai ir keturratininkai.

„Tenka anksti eit gult ir anksti keltis. Bet viskas gerai, pripratom“, – šypsosi Laisvydas, darydamasis rytinį kokteilį, kaip nusijuokia, neskanų, bet reikalingą, kad užtektų energijos visai dienai.

Keturratininkas skųstis sunkumais Dakare net neketina: „Viskas gerai, nuotaikos geros, išsimiegojęs. Truputį skauda kaulus, bet taip turi būti.“

Pernai Laisvydas sakė, kad ketvirtą dieną jau pajuto nuovargį. Dabar jis irgi atviras – nuovargio esama, bet juk atvažiavo čia dirbti, „kiekvieną dieną arti“.

„Aš keliuosi prieš keturias, 3.40 val. Greitai pasiruošiu kokteilį kelionei, kažkokį dar kokteilį išgeriu, pasimankštinu, prasijudinu šiek tiek, apsirengiu. Ir tiek“, – tokia ta rytinė keturratininko iš Lietuvos rutina Dakare.

Antradienio rytą Dakaro stovykloje tebuvo vos šeši laipsniai šilumos. Dieną, kai pakyla saulė, oras sušyla, bet irgi vos iki 10–12 laipsnių. Tad visiems, manantiems, kad Saudo Arabijoje kepina saulė ir yra labai karšta, gerokai klysta.

„Baisiausia tie pravažiavimai – rytą šalta, visur drėgna viskas ir tiek nuvargina tas pravažiavimas...“, – tik toks Laisvydo skundas.

Apsirengti keturratininkui padeda komandos draugai. Kaip sako, gertuvė, liemenė, visa apranga sveria apie 15 kilogramų.

Trečiąją Dakaro dieną dalyviams reikės įveikti trumpesnę trasą – 255 kilometrus. Dėl stipraus lietaus pasikeitus dangos situacijai, organizatoriai ją sutrumpino atšaukdami pirmą, 113 kilometrų, trasos sekciją. Šiandien dalyviai ir vėl turėtų važiuoti smėlynais bei, pagal organizatorių vertinimą, antro lygio kopomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius