-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tavisa Racing Team“ ekipažo avantiūra Tunise: į dykumą išvažiavo jau nusileidus saulei

Tunise vykstančiame Fenikso ralyje šeštadienį dalyviai pirmą kartą galėjo išbandyti važiavimą kopomis. Čia surengta testų diena, kuri „Tavisa Racing Team“ ekipažui iškart pateikė nemažai staigmenų. Komandai teko spręsti gedimą ir dėl bivake sugaišto laiko bandomąjį greičio ruožą važiuoti jau tamsoje, rašoma pranešime spaudai.
„Tavisa Racing Team“
„Tavisa Racing Team“ / Komandos nuotr.

Douzo mieste išaušęs šeštadienis „Tavisa Racing Team“ ekipai nieko blogo nežadėjo. Tačiau netrukus komandos pilotas Vaidotas Paškevičius ir šturmanas Audrius Matuolis įstrigo tvarkydami formalumus. Vien eilėje prie COVID-19 tyrimų ir administracinėje komisijoje ekipažas ir komandos personalas praleido daugiau nei pusę dienos.

„Šiandien tikrai ilga ir varginanti diena, kurios didžiąją dalį praleidome stovėdami eilėse. Atsistojome į eilę 9.30 val. ir baigėme viską tik pusę penkių vakaro. Tas labai išvargino. Guodžia nors tai, kad su technine komisija viskas klostėsi kur kas sklandžiau. Aišku, galėjo organizatoriai visoms procedūroms paskirti individualius laikus kiekvienai komandai, bet taip neįvyko. Teko visiems viską atlikti gyva eile“, – aiškino Vaidotas Paškevičius.

Gavę techninės komisijos leidimą dalyvauti Fenikso ralyje Vaidotas Paškevičius ir Audrius Matuolis suskubo į bandomąjį greičio ruožą. Beveik dvidešimt kilometrų siekiančią ir smėlynais nusidriekusią distanciją jie spėjo įveikti du kartus. Tačiau įdomu tai, kad dėl jų „Seat Leon Dakar“ gedimo pirmame išvažiavime, antrą dublį jiems teko atlikti jau saulei pasislėpus už kopų.

„Startavome gana vėlai. Pravažiavome pirmą kartą dar su šviesa, bet sugedo automobilis. Grįžome į bivaką tvarkytis. Pasirodo, kad sugedo generatorius, tai mechanikai jį greitai pakeitė. Turėjome atsarginį, todėl daug problemų nebuvo. Sugaišome šiek tiek laiko, tačiau labai norėjosi į testinį ruožą išvažiuoti ir dar kartą, kad įsitikintume, ar tikrai daugiau viskas su automobiliu yra gerai.

Atsitiko taip, kad tas antrasis išvažiavimas buvo jau sutemus. Bandėme važiuoti pagal kelio knygą, grynai kursu. Vėžes darėme patys, tai turėjome reikalų. Bet neužsikasėme, niekur neįklimpome ir finišavome. Automobilis dabar yra 99 procentais paruoštas lenktynėms, todėl laukiame rytojaus“, – įspūdžiais dalijosi „Tavisa Racing Team“ pilotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius