Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Trečiame „Weekend Grand Race“ etape Vilkaviškio mero taurę iškovojo „Petro metalai“ komanda

Praėjusį šeštadienį Marijampolės autokroso trasoje surengtas jau trečiasis šiais metais „Weekend Grand Race“ varžybų serijos etapas. Jame startavo net 33 komandos, tad lenktynės pažymėtos itin atkaklia kova ir dramatiškais momentais kovoje tiek dėl sekundžių, tiek dėl galutinių pozicijų.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Nedzelskienės nuotr.

Kaip jau įprasta šiose varžybose, dieną dalyviai pradėjo nuo laisvųjų treniruočių, o iš karto po jų komandos stojo prie starto kvalifikaciniams važiavimams. Juos pradėjo merginos, mat šiose lenktynėse komandos startuoja trijų vairuotojų sudėtimi, iš kurių viena privalo būti moteris.

Kiek vėliau merginos vietą prie vairo užleido vyrams. Kvalifikacija tęsėsi tol, kol visi komandos nariai įveikė jiems skirtas važiavimo sesijas. Jose komandos kovojo dėl geriausio vieno rato įveikimo laiko.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Po kvalifikacijų kai kurioms komandoms teko kovoti paguodos finale dėl patekimo į pagrindinį finalą. Iš karto po to surengtas 55 ratų finalas, kur rato įveikimo laikas jau nebebuvo svarbus – čia reikėjo kovoti dėl faktinių pozicijų.

Finalinę kovą, kaip visada, paįvairino tai, jog dalyviai čia turėjo atlikti pasikeitimus. Būtent vairuotojų pasikeitimas yra viena įdomiausių šio finalo dalių, mat čia galima arba labai daug laimėti, arba pralošti, jei pasikeitimas atliekamas ilgai arba ne itin tinkamu metu.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Galiausiai po 55 ratų kovos paaiškėjo trečiojo etapo nugalėtojai ir prizininkai. Pergalę šiame etape iškovojo ir vardinę taurę iš Vilkaviškio rajono mero Algirdo Neiberkos rankų gavo komanda „Petro metalai“. Antroje vietoje pasirodymą baigė „Contruction Agent“ komanda, nuo lyderių atsilikusi vos kiek mažiau nei šešiomis sekundėmis. 40 sekundžių lyderiams nusileido ir trečioje vietoje dieną baigė ekipa „ATV fanai“.

Pagal kvalifikacijose pademonstruotus ekipų narių rezultatus buvo apdovanotos ir komandos prizininkės klasėse iki 1,8 litro ir virš šios ribos. Klasėje iki 1,8 litro nugalėtojais tapo „ATV fanai“. Mažiau nei sekunde jiems nusileido „Kalvarijos autokrosas“, o nuo pastarųjų dar viena sekunde atsiliko „Kvartalo“ komandos nariai.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Klasėje virš 1,8 litro varikliais dar vieną kalną apdovanojimų laimėjo „Petro metalai“. Jie kiek daugiau nei keturiomis sekundėmis buvo greitesni už ekipą „Giliai ir greitai“. Ant trečiosios vietos laiptelio žengė komanda „Remapas friends“.

Organizatoriai kaip visada apdovanojo ir greičiausią merginą, greičiausią vyrą ir sportiškiausią automobilį. Būtent dėl pastarosios nominacijos šįkart vyko balsavimas feisbuke. Sportiškiausiu automobiliu išrinktas komandos „Team Vabalas“ automobilis – „Volkswagen Beetle“.

Greičiausia vairuotoja ir vairuotoju tituluoti du komandos „Petro metalai“ atstovai – Gabrielė Aleksynaitė ir Rytis Morozovas.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

„Weekend Grand Race“ organizatoriai dėkoja dalyviams ir gausiam būriui partnerių, prisidėjusių prie šių varžybų organizavimo – generaliniam rėmėjui Vilkaviškio rajono merui Algirdui Neiberkai, rėmėjams „Oksana Butkutė permanent make-up“, UAB „Statybų agentas“, „Eko2Šiluma“, „Suvalkijos aliejus“, „Nasa“, „Drobių namai“, „Sidabra Jewelry“, „SportsMan“, „Kartlandas“, UAB „Tentukas“, UAB „Roklava“, UAB „Detransa“, UAB „H2Auto“, UAB „Rytrama ir Ko“, „Uosio įrankiai“, „Provincijos mėsa“, „Jolančiuko gėlės“, „Savickų ūkis“, „Autotema“, „Coffee Loft“, „Ramirent“, „G&M autoservisas“, „Matulio medus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius