Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trečiasis „Weekend grand race“ etapas dalyvius pasitiko su naujovėmis

Sekmadienį Marijampolės autokroso trasoje buvo karšta - čia vyko jau trečiasis „Weekend grand race“ varžybų etapas UAB „Petro metalai“ įsteigtai taurei laimėti, į kurį susirinko komandos iš visos Lietuvos, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.

„Weekend grand race“ – tai mėgėjams skirtos autokroso komandinės lenktynės su savo taisyklėmis ir reikalavimais, kurie prieinami ir nebūtinai profesionalams. Kiekvienos komandos sudėtyje turi būti trys nariai, iš kurių mažiausiai viena mergina.

Šįkart susirinko 27 ekipos, kurios varžėsi dėl varžybų partnerių ir rėmėjų įsteigtų taurių ir prizų.

Startavo nauja klasė „Petro metalai“

Varžybų naujovė – klasė „Petro metalai“, kurioje varžosi mažiau investicijų reikalavę automobiliai ir kurios nugalėtojai privalo savo bolidą parduoti varžybų partneriams UAB „Petro metalai“ už 500€.

Kadangi tai naujiena, kol kas klasėje varžėsi tik 5 automobiliai, bet tikimasi, kad ateityje ji gausės, nes čia už minimumą investicijų galima gauti maksimumą emocijų. Tad bet kuris karštakraujis čia tikrai gali puikiai išsikrauti, dėl ko galbūt sumažėtų noras lakstyti miesto gatvėmis. Tereikia nebrangaus, pagrindinius techninius reikalavimus atitinkančio automobilio. Kai klasė sulauks daugiau dalyvių, jai bus rengiamas atskiras finalas.

Santykius trasoje aiškinosi ir senbuviai

Varžybų eiga vyko įprastai – kaip visada, visų komandų nariai, suvažiavę savo kvalifikacinius važiavimus, stojo į finalo startą pagal susumuotus kvalifikacijų kiekvieno vairuotojo geriausius laikus.

Kvalifikacijose ir prieš finalą trasa buvo laistoma, siekiant išvengti dulkėjimo, kuris sustiprėdavo, trasai pradžiuvus.

Finalo startas buvo duotas merginoms, kurios pagal varžybų taisykles turi įveikti mažiausiai pirmuosius 15 ratų iš 55, vėliau vairuotojai keičiasi tada, kada nusprendžia patys, į trasą išvažiuoti privalo kiekvienas komandos narys.

Incidentų ir gedimų finale netrūko, vis dar važiuojančių automobilių gretos po truputį retėjo, lyderiai nuolat keitėsi. Likus 20 ratų, trasoje tebuvo likę 9 automobiliai, iš kurių užtikrintą pirmą vietą link finišo atrodo jau vežėsi komanda „Detransa“. Vis dėlto varžybų paskutinėje dalyje jų „Ford Puma“ automobilis nebeatlaikė ir lyderiai vėl pasikeitė. Į pirmą trejetuką sukrito komandos „Petro metalai“ su „Mazda“ automobiliu, „Motobroliai“ su „Honda Civic“ ir komanda „ATV fanai“ su „Ford Puma“. Išvardinta tvarka komandos ir kirto finišo liniją.

Įdomu tai, kad nugalėtojų komandos „Petro metalai“ automobiliui sustreikavus dar pirmoje kvalifikacijoje, jiems teko praleisti likusius važiavimus ir finale startuoti iš paties galo.

Verta paminėti ir tokią įdomią detalę, kad Top3 pasiekusios komandos „ATV fanai“ sudėtyje važiavo 11m. teturintis vairuotojas Kernius Šulinskas, kuris puikiai pasirodė – įsėdęs į automobilį komandai būnant 17-oje pozicijoje, sugebėjo pagerinti ją iki 5-os. Po savo pasirodymo kalbintas vienuolikmetis sakė, kad vairuoja nuo dešimties, labai mėgsta autokrosą ir netgi važiuoja Lietuvos autokroso čempionate, kur varžosi su savo bendraamžiais.

Apdovanojimai

Po varžybų visi rinkosi prie podiumo išsidalinti taurių, kurių šįkart buvo daugiau, negu bet kada anksčiau. Taip pat nugalėtojai buvo apdovanoti rėmėjų įsteigtais prizais.

Asmeninėje įskaitoje greičiausia mergina buvo paskelbta komandos „Juozuko lankai be Juozuko“ narė Rūta Saladžienė, jai įteiktas Oksanos Butkutės grožio studijos kuponas procedūrai. Greičiausiu vyru šįkart tapo komandos „Be stabdžių Junior“ atstovas Edvinas Uglanskas, laimėjęs „Statybų agentas“ įsteigtą prizą.

Greičiausia vilkaviškiečių komanda tapo ir LR Seimo nario Algirdo Butkevičiaus taurę už tai laimėjo komanda „Premo“.

Sportiškiausio automobilio nominacijoje triumfavo ir „Rigvedos“ įsteigtus prizus susirinko komanda „Motobroliai RC“. Simboliška, kad būtent šį automobilį komanda vėliau turėjo parduoti organizatoriams už 500€, kadangi nugalėjo naujoje klasėje „Petro metalai“.

Antrą vietą klasėje „Petro metalai“ iškovojo komanda „Be stabdžių Junior“, o trečią antroji nugalėtojų komanda – „Motobroliai RC2“.

Pagal kvalifikacijas klasėje „Petro metalai“ ant podiumo lipo tos pačios komandos, tik čia jos išsidėliojo kita tvarka: nugalėjo komanda „Be stabdžių Junior“, o antrą ir trečią vietas draugiškai pasidalino „Motobroliai RC“ ir „Motobroliai RC2“ komandos.

Klasėje „iki 1,8“ už susumuotas vairuotojų kvalifikacijas nugalėtojais tapo „Detransa“ komanda, antra vieta atiteko komandai „Gazuota bulka“, trečia – „ATV fanams“.

Klasėje „virš 1,8“ už kvalifikacijas laimėtojais tapo „Premo“ komanda, antrą vietą iškovojo komanda „Motorika“, o trečią – „Construction agent“.

Pačioje finalinėje įskaitoje nugalėtojais šįkart tapo komanda „Petro metalai“, antra vieta atiteko „ATV fanams“, treti liko komanda „Zero“. Komandos išsidalino partnerių „Rigveda“ ir „Endoca“ įsteigtus prizus.

Kitas etapas numatomas liepos 30d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius