-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uoginių trasoje – intriguojanti Aukštaitijos autokroso taurės sezono atomazga

Jau rugsėjo 12-ą dieną, sekmadienį Kupiškio rajone esančioje Uoginių autokroso trasoje įvyks ketvirtasis Aukštaitijos automobilių kroso taurės etapas. Tai bus finalinės sezono varžybos, po kurių paaiškės, kurie sportininkai taps šių metų nugalėtojais ir prizininkais.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Markelevičienės nuotr.

Šiuo metu registracija varžyboms vis dar vyksta ir dalyvių sąrašas kasdien vis gausėja. Organizatoriai skaičiuoja, kad sekmadienį prie starto linijos skirtingose klasėse turėtų išsirikiuoti apie 50 dalyvių iš Lietuvos ir kaimyninės Latvijos.

Būtent latvių delegacija šįkart gali būti neplanuotai gausi, kadangi savo šalyje autokroso sezoną jau baigę „braliukai“ planuoja atkeliauti į Kupiškį. Nors Aukštaitijos autokroso pirmenybėse yra ir nuolatinių dalyvių iš Latvijos, tačiau nauji ir iki šiol čia nestartavę kaimyninės šalies lenktynininkai paskutiniame etape gali kaip reikiant sujaukti sezono dalyvių planus bei susižerti svarbius, nors jiems patiems visai nereikalingus sezono taškus.

Varžybas organizuojantis „Kupiškio auto-moto sporto“ klubas dalyvius vėl pasitiks atnaujinta trasa, kuri su kiekvienomis varžybomis tampa vis kokybiškesnė. Žiūrovai čia galės išvysti baigiamąsias sezono kovas šešiose klasėse.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

„1600 Junior“

Klasėje „1600 Junior“, kurioje varžosi jauniai, sezono nugalėtojas paaiškės tik paskutiniame etape, kadangi du dalyviai – Matas Rimkus ir Gertrūda Laurinavičiūtė šiuo metu dalijasi pirmąją vietą ir turi surinkę vienodą taškų skaičių. Abiejų sportininkų sąskaitoje – 36 balai. Abu šie dalyviai jau pateikė paraiškas lenktyniauti Uoginiuose.

Šansų tapti sezono nugalėtoju turi ir latvis Dainis Zemnieks su 33 taškais. Jis šiemet laimėjo du etapus, tačiau praleido trečiąjį, todėl dabar rikiuojasi trečioje vietoje. Paraiškos dalyvauti jis kol kas nepateikė. Jei Dainis Zemnieks Uoginiuose nestartuos, šansų pakilti į trečiąją metinės įskaitos poziciją turi Gytis Zabiela. Tačiau šioje klasėje taškų dalybos net ir lyderiams gali būti sunkios, kadangi čia startuos ir taip pat į sezono taškus pretenduos Lėja Vareikaitė bei jau ankstesniuose sezonuose Lietuvoje sėkmingai lenktyniavęs Edvards Lajevskis.

Rūtos Markelevičienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Markelevičienės nuotr./Varžybų akimirka

„1600“

Klasėje „1600“ paraiškas pateikė jau septyni dalyviai. Po trijų etapų lyderiauja pastaruosius du etapus laimėjęs Lukas Kovera, kuris sezono kraityje turi 48 taškus. Tačiau Pakruojo ASK komandos atstovas ramus jaustis dar negali, nes vos penkiais taškais nuo jo atsilieka Justinas Dargelis. Trečioje vietoje su 37 taškais žengia Monika Tutinaitė, tačiau dėl šios pozicijos sezono rikiuotėje sekmadienį Uoginiuose jai reikės žvėriškai pakovoti.

Nuo jos vos vienu tašku atsilieka net du dalyviai – Danas Januševičius ir Vytautas Tumasas. Abu šie sportininkai – itin greiti ir stabilūs, tačiau kartais jiems koją pakiša techninės problemos. Tuo metu Monika Tutinaitė pasižymi savo gebėjimu išsaugoti techniką, tad būtent tai finalinėse varžybose ir gali būti jos raktas į trečiąją sezono rikiuotės vietą. Tiesa, kortas čia sumaišyti gali Justinas Mikalauskas, kuris paskutinėse varžybose pirmą kartą šiemet startuos „1600“ klasėje ir taip pat pretenduos į taškus.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Renginio akimirka

„2000“

Pačioje gausiausioje klasėje „2000“ šiemet du etapus laimėjo ir sykį antras finišavo latvis Raimonds Abolinš. Tokie pasiekimai jam leido sukaupti net 58 taškus, o tai reiškia, kad šis „braliukas“ – „be penkių minučių“ Aukštaitijos autokroso taurės nugalėtojas. Lyderio poziciją jis galėtų prarasti tik vienu atveju – jei apskirtai nestartuotų varžybose, o jose laimėtų Gediminas Ašakėnas, kuris šiuo metu turi 38 taškus ir yra antras. Tačiau Raimonds Abolinš į Kupiškį atvykti ketina, nes jo paraišką organizatoriai jau gavo.

Taigi, Gediminui Ašakėnui dabar verta koncentruotis į antrosios pozicijos išsaugojimą, kadangi nuo jo penkiais taškais atsilieka Dainius Stapulionis. Pastarasis irgi negali jaustis ramus dėl savo trečiosios pozicijos, nes už jo rikiuojasi taip pat penkiais balais mažiau turintis Gytis Šatkauskas. Taigi, jei Raimonds Abolinš dėl savo sezono gali jaustis daugiau ar mažiau ramus, tai sprendimas nestartuoti, incidentas ar gedimas Gediminui Ašakėnui bei Dainiui Stapulioniui sumaišytų visas kortas.

Rūtos Markelevičienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Markelevičienės nuotr./Varžybų akimirka

„OPEN 2500“

„OPEN 2500“ klasėje po trijų etapų aukščiausiai klasifikuojamas Eividas Braška. Jis yra sukaupęs 40 taškų ir turi gana saugų atotrūkį nuo antroje vietoje esančio ir 31 tašką turinčio Dainiaus Stapulionio. Kadangi Eivido Braškos persvara nėra nepanaikinama, finaliniame etape jam derėtų laikytis konservatyvesnės strategijos ir finale vengti ėjimų „Va Bank“. Dabartiniam lyderiui pakaktų finišuoti greičiausių penketuke ir nugalėtojo titulas būtų išsaugotas. Tuo metu Dainius Stapulionis, lenktyniaujantis per dvi klases, čia irgi turės dairytis sau per petį. Už jo vos vienu tašku atsilikęs sezone rikiuojasi Edgaras Urba.

Žinant tai, kad Edgaras Urba vairuoja visais ratais varomą ir bent jau „ant popieriaus“ už Dainiaus Stapulionio „Opel Astra“ pranašesnį „BMW 325ix“, čia galima sulaukti sezono rikiuotę keičiančių rezultatų. Jei Edgaras Urba nors viena pozicija Kupiškyje pranoks Dainių Stapulionį, sezono rikiuotėje abu dalyviai pasikeis vietomis. Tačiau „pilkuoju kardinolu“ čia gali tapti Almontas Grigaliūnas. Jis šiemet praleido vieną etapą, bet iš dviejų dalyvautų sykį triumfavo ir dabar turi 27 taškus. Pergalės ar tiesioginių varžovų nesėkmės atveju jam taip pat atsivertų kelias ant prizininkų pakylos metinėje įskaitoje.

Kad Almontas Grigaliūnas gali važiuoti greitai – neabejoja niekas, tad būtent šios klasės dalyvių kova finale bus viena iš labiausiai intriguojančių. Čia dalyviams kortas gali pamaišyti ir dar du labai greiti sportininkai – biržietis Erikas Narbutas bei anykštėnas, po pertraukos „į aikštelę išbėgsiantis“ Šarūnas Gruzinskas. Savo žodį čia tarti gali ir Lukas Kirilovas, kuris startuos iš Edgaro Pauliukaičio įsigytu ir labai konkurencingu „Audi Coupe“ automobiliu.

Rūtos Markelevičienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Markelevičienės nuotr./Varžybų akimirka

„2500 RWD“

„2500 RWD“ klasėje paskutinis etapas taip pat lems nugalėtoją. Po trijų etapų čia 51 tašką turi ir vos vienu tašku Mantą Gurkšnį lenkia Mantas Snukiškis. Būtent paskutiniame etape geriau pasirodęs dalyvis bus vainikuotas šios varžybų serijos lyderiu.

Kova čia verda ir dėl trečiosios sezono vietos. Joje šiuo metu klasifikuojamas Mindaugas Valaitis, kuris turi 39 taškus. Keturiais taškais jam pralaimi Rolandas Valaitis. Įdomu tai, kad „taškų vagimi“ šįkart čia gali tapti pirmą kartą Kupiškyje šiemet startuojantis latvis Henrijs Jaunslavietis su „Ford Scorpio“. Papildomo galvos skausmo sezono lyderiams įneš ir kiti, bet kada iššauti galintys dalyviai – Stasys Brundza, Virginijus Stankevičius ar Andrius Lukšys.

Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka
Tomas Pošiūnas Photography nuotr./Varžybų akimirka

„SuperCars“

„SuperCars“ klasėje po trijų etapų lyderiauja Audrius Stanis, vairuojantis „Volkswagen Polo“. Jo sąskaitoje – 27 taškai. Vos dviem taškais nuo jo atsilieka Žilvinas Astrauskas su „Audi TT“. Nors Audrius Stanis kol kas paraiškos nepateikė, tačiau tam jis dar turi laiko.

Lengva ranka pasiimti trečiosios metinės įskaitos vietos į Uoginius atvyksta Andrius Luščiauskas. Jis šiemet startavo tik viename etape ir jį laimėjo. Dabar jo sąskaitoje – 19 taškų. Andriui Luščiauskui planus apsunkinti galėtų nebent Dalius Valiukas su „Audi TT“. Jis šiuo metu su 16 taškų žengia ketvirtoje vietoje, bet kol kas paraiškos startuoti Kupiškyje dar nėra pateikęs.

Rūtos Markelevičienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Markelevičienės nuotr./Varžybų akimirka

Karšta bus ir komandinėje įskaitoje, nes čia nugalėtojai irgi paaiškės tik paskutiniame etape. Likus vienerioms varžyboms lyderių vaidmenį užima Biržų ASK, kurie turi 130 taškų. Vos vienu tašku nuo jų atsilieka 129 taškus turinti „Ekroso“ komanda. Su 94 taškais trečioje vietoje rikiuojasi „Kupiškio auto-moto sportas“.

Panašu, kad paskutinės sezono lenktynės šiemet bus kaip niekada dramatiškos, mat daugelyje klasių būtent paskutinis etapas parodys, kurie dalyviai pasipuoš sezono laurais ir turės teisę vadintis Aukštaitijos automobilių kroso taurės nugalėtojais bei prizininkais.

Organizatoriai į renginį kviečia neribotą skaičių žiūrovų. Jų lauks ne tik įspūdingi momentai trasoje, bet ir puiki infrastruktūra varžybų stebėjimui. Žiūrovų zonose vyks prekyba maistu, gaiviaisiais gėrimais bei kava. Bilieto kaina – penki eurai. Renginio pradžia 11.30 val. Uoginių trasos vietą rasite žemiau pateiktame žemėlapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius