Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Užsidegusiam ekipažui padėti sustojęs Benediktas Vanagas tikisi, kad organizatoriai į tai atsižvelgs

Antradienį, sausio 7-ąją, Dakaro dalyviai pagaliau savo kailiu patyrė, kokios skirtingos sąlygos gali būti viename Saudo Arabijos greičio ruože. „Inbank team Pitlane“ komanda šį testą išlaikė – trečiajame etape Benediktas Vanagas užėmė 15-ąją vietą ir buvo greičiausias tarp lietuvių, rašoma pranešime.

Naujausia informacija iš Saudo Arabijos – 15min GAZAS „Facebook“ paskyroje ir specialiame 15min Dakaro ralio polapyje.

Lenktynininkas pasakojo, kad buvo sustojęs padėti Vladimirui Vasiljevui, kurio „Mini“ užsidegė trasoje.

„Tokios yra taisyklės – jei matai, kad kažkam reikia pagalbos, privalai sustoti. Prie jų praleidome penkias minutes, kurios turėtų būti išskaičiuotos iš rezultato“, – komentavo B.Vanagas.

Organizatoriams perskaičiavus rezultatus ekipažas turėtų pakilti dviem pozicijomis aukštyn į 13-ąją vietą.

Viename ruože – labai skirtingos atkarpos

Po vakarykštės nesėkmės, kai neatsižymėjęs viename punkte gavo 20 minučių baudą, šiandien ekipažas bandė atkovoti prarastą laiką.

„Toyota Hilux“ sportiniu visureigiu važiuojančių lenktynininkų tempas, kaip ir ankstesnėmis dienomis, buvo stabilus. Tai atsispindėjo ir rezultatuose – įveikęs 125 kilometrus greičio ruože B.Vanagas buvo pakilęs į 14-ąją vietą. Vėliau ekipažo signalas ilgam dingo iš organizatorių sistemos.

Antroji greičio ruožo pusė tapo permaininga. Ties 200 kilometrų žyma ekipažas buvo smuktelėjęs į 16-ąją poziciją, tačiau prarastą laiką pavyko atkovoti.

Po finišo B.Vanagas pasakojo, kad suskirsčius greičio ruožą į ketvirčius, išties pragariškos buvo pirmoji ir ketvirtoji dalys.

„Vidurinė dalis – nuostabaus grožio. Buvo daug minkšto smėlio, kuriame didesnį sukimo momentą turintiems dyzeliniams automobiliams, manau, buvo lengviau važiuoti negu mums“, – kalbėjo lenktynininkas.

Jis gyrė F.Palmeiro darbą orientuojantis trasoje. „Galvodavau, kad štai jau iš čia tikrai neišvažiuosime, bet jis visuomet rasdavo kelią“, – stebėjosi B.Vanagas.

VIDEO: B.Vanagas dalinasi įspūdžiais apie 3 GR ir negaili pagyrų šturmanui

Vieni grįžo į kovą, kiti pasitraukė iš lenktynių

„Toyota Gazoo Racing“ atstovaujantis buvęs „Formulės 1“ lenktynininkas Fernando Alonso po pirmadienio katastrofos buvo pasiryžęs visiems parodyti, kokiu tempu gali važiuoti Dakare. Visą antradienio greičio ruožą jis važiavo tarp pačių greičiausių ir finišavo penktas.

Efektingu būdu iš ralio maratono pasitraukė du šio etapo pirmojo dešimtuko ekipažai.

Šeichas Khalidas Al Qasiimi padarė avariją, kurios metu jo automobilis keletą kartų vertėsi, o Vladimiro Vasiljevo vairuotas „Mini“ supleškėjo liepsnose. Abu lenktynininkai ir jų šturmanai nenukentėjo.

Trečiosios dienos maršrutas buvo itin vaizdingas. Dakaro dalyviai pakilo į 1400 metrų aukštį ir, be įprastų akmenuotų ruožų, taip pat įveikė labai greitas smėlėtas atkarpas, upių vagas, kanjonus ir kalnų kelius.

Ekipažai įveikė didžiulį beveik 500 kilometrų ratą, iš jų net 427 kilometrus sudarė greičio ruožas.

Dakaro ralyje B.Vanagas šiemet dalyvauja su naujuoju šturmanu Felipe Palmeiro.

Ekipažams reiks įveikti 7,5 tūkst. kilometrų, iš kurių 5 tūkst. kilometrų – lenktyniniu tempu. Dakaro ralis finišuos sausio 17 d. Qiddiya mieste, netoli Saudo Arabijos sostinės Rijado.

Ilsėtis grįžo ten pat, iš kur pajudėjo ryte, – į Neomo miesto prieigose įsikūrusį bivaką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius