Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 13 /16:29

V.Žala: po pirmos savaitės buvo nuojauta, kad gali taip pasibaigti mūsų Dakaras

Vaidotas Žala penktadienio rytą pranešė, kad Dakaras jų ekipažui baigtas. Popiet „Teltonika Racing“ komanda pasidalijo Vaidoto komentaru, kuriame jis teigia, kad nuojautos, jog Dakaras baigsis taip, turėjęs jau po pirmos savaitės.

„Mūsų Dakaras 2023 baigėsi. Sunkvežimis su atsargine greičių dėže strigo kopose.

Du kartus finišavom antri, visi finišai – dešimtuke. Gerai bent tiek, kad parako dar turime“, – pranešė penktadienio rytą Vaidotas Žala.

Vėliau pateiktame komentare Vaidotas sakė: „Po pirmos savaitės buvo nuojauta, kad gali taip pasibaigti mūsų Dakaras. Bet tikėjomės geriausio, norėjome atiduoti visas jėgas ir bent greičio ruožuose pasikapoti.

Grįžtam namo su dvejopa nuotaika. Viena vertus, nebaigtas projektas yra nebaigtas, norisi Dakarą pabaigti įvykdžius savo tikslus. Kita vertus, bent jau pasimatavome dešimtuką, kur stumdomės kaip namie.

Tempas yra, tas nuteikia viltingai, kad yra prasmės čia grįžti. Bet reikia pasidaryti rimtų išvadų, kaip pasitobulinti procesus, kad tokia istorija nepasikartotų.“

Ketvirtadienį ekipažas turėjo dar vieną nesėkmingą dieną.

„Šiandien mūsų diena baigėsi subyrėjus greičių dėžei. Bandėme dar kovoti su garsais, iš pradžių pasipylė garsai, tada praradom antrą bėgį. Paskui liko tik pirmas, negalėjom net išjungt ir galų gale sustojom likus 25 km iki finišo“, – ketvirtadienio vakarą pasakojo lenktynininkas.

Komandos sunkvežimis buvo toli, todėl ekipažas pasiruošė virvę ir tikisi, kad kuris nors sunkvežimis, nebesiekiantis aukšto rezultato, partemps juos iki finišo.

„Kitu atveju turbūt lauksim iki išnaktų čia“, – sakė Vaidotas.

Kiek vėliau komanda informavo, kad T5 sunkvežimis ekipažą tempia iki bivako. Ten Vaidas su Paulo laukė kito sunkvežimio, kuris vežė greičių dėžę.

Komanda pasidalino ir nuotraukomis iš sunkios vienuolikto etapo dienos pabaigos. Juos partempė sunkvežimis.

„Pirmąją maratono dieną reikalų užteko. Ačiū Vaidotui Paškevičiui ir Constra racing už gerus norus“, – rašė Vaidotas Žala.

VIDEO: Saudo Arabijos dienoraštis: kodėl Paulo Fiuza sutiko važiuoti į šį Dakarą su Vaidotu Žala

Ketvirtadienį ekipažas startavo 20-oje vietoje tarp automobilių, demonstravo puikų greitį ir buvo pakilęs net į 5 vietą. Deja, bet tempo išlaikyti dėl gedimo nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius