Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Viskas, ką turite žinoti apie „Winter Rally“: greičio ruožai ir žiūrovų zonos

Savaitgalį, sausio 27 d. Molėtų ir Utenos apylinkėse startuoja tradicinis žiemos lenktynių festivalis „Winter Rally“. Šis pasitinka gerbėjus kaip reikiant atsinaujinęs, tad skelbiame, kokie greičio ruožai laukia žiūrovų.
„Halls Winter Rally 2017“ akimirka
„Halls Winter Rally 2017“ akimirka / Irmanto Arnausko nuotr.

GR 1 GF Autolizingas

Šiame greičio ruože žiūrovų zonų nenumatyta.

Ralyje pirmieji greičio ruožai dažnai parenkami trumpi, leidžiantys lenktynininkams apšilti, priprasti prie lenktyninio režimo, tačiau tik ne šiais metais. Vienos dienos formatas įpareigoja lenktynininkus pradėti atakuoti jau nuo pirmų kilometrų.

Šios konfigūracijos greičio ruožo pirmoji dalis dar nebuvo naudojama žiemos ralyje.

Šis greičio ruožas vyksta tik vieną kartą ir pakankamai anksti ryte, tad žiūrovams rekomenduojame pasirinkti žiūrovų zonas, įrengtas GR 2/4, GR 5/7 ir GR 3/6.

  • Data: 2018-01-27 (šeštadienis)
  • GR ilgis: 13,95 km
  • Pirmo aut. startas: 9:00 val.
  • Greičio ruožas uždaromas: 7:00 val.
    Organizatorių nuotr./GR 1 GF Autolizingas
    Organizatorių nuotr./GR 1 GF Autolizingas

GR 2/4 KROWN

GR 2/4 – klasikinis „Winter Rally“ greičio ruožas, drauge su GR 5/7 sudarantis tradicija tapusį žiūrovams skirtų GR rinkinį. Šiais metais šie greičio ruožai turi tą patį startą ir atkarpą, važiuojamą 4 kartus. Čia pat yra įsikūrusi ir žiūrovų zona A – Utenos festivalio miestelis. Greičio ruožai prasideda Kiauliupio gyvenvietėje. Už 2 km nuo starto sportininkai po ilgos tiesiosios ir tramplino įskrieja į vaizdingą greičio ruožo segmentą, esantį šalia Utenos festivalio miestelio.

Iškart už žiūrovų zonos ribų esančioje sankryžoje (2,3 km nuo starto), greičio ruožas atsišakoja į dvi kryptis: GR 2/4 čia suka į dešinę, o GR 5/7 sportininkai važiuos tiesiai.

Visa šių greičio ruožų grupė bus uždaryta eismui nuo 9:00 val.

  • Data: 2018-01-27 (šeštadienis)
  • GR ilgis: 9,82 km
  • Pirmo aut. startas:
  • 11:00 / 12:20 val. (GR 2-4)
  • 14:00 / 15:30 val. (GR 5-7)
  • Greičio ruožas uždaromas: 9:00 val.
Organizatorių nuotr./GR 2 ir 4 KROWN
Organizatorių nuotr./GR 2 ir 4 KROWN

Žiūrovai festivalio miestelyje galės saugiai mėgautis įspūdingais lenktynių vaizdais, o specialiai žiūrovams bus sukurta infrastruktūra: automobilių stovėjimo aikštelės, maitinimo paslaugos, laužai, organizatorių parengtos pramogos.

Šiemet šioje zonoje automobilių važiavimo kryptis yra pakeista, tad čia bus dar daugiau greičio, vaizdų bei sportinės kovos akimirkų.

Sportininkai žiūrovų zonoje A važiuos beveik be pertraukų (4 kartus) nuo 11:00 iki 16:00 val.

Bet kada atvykę į šią žiūrovų zoną, būsite sportinės kovos epicentre.

Važiuojantiems nuo Vilniaus, rekomenduojame prie Utenos festivalio miestelio privažiavimui pasirinkti kelią „Molėtai – Kuktiškės“ ir toliau sekti nuorodas. Privažiavimas prie žiūrovams skirtos automobilių stovėjimo aikštelės yra nuo Asmalų gyv.

Važiuojantiems nuo Kauno ar Utenos, rekomenduojame pasirinkti kelią Nr. 111 „Utena – Kuktiškės“.

Koordinatės: 55.395103 N, 25.612026 E

GR 3/6 Toyota Hybrid

Šis greičio ruožas ypatingas dėl trijų aspektų. Pirma, šis praėjusiais metais atrastas greičio ruožas yra labai įdomus sportine prasme. Šiemet šis GR vyksta priešinga kryptimi ir dėl to yra tik įdomesnis. Pirmoji greičio ruožo dalis priverčia sportininkus pastoviai važiuoti slystant posūkiuose, nes čia beveik nėra tiesių atkarpų.

Antra, tai labai patrauklus greičio ruožas žiūrovams, mėgstantiems ilgiau pamiegoti, mat pirmasis automobilis čia startuoja beveik vidurdienį, 11:35 val., o pažiūrėję pirmąjį ratą, žiūrovai dar ramiai spėtų į GR 5/7 esantį Utenos festivalio miestelį.

Ir trečia: čia įsikūrusi dar viena didelė Molėtų žiūrovų zona.

  • Data: 2018-01-27 (šeštadienis)
  • GR ilgis: 13,30 km
  • Pirmo aut. startas: 11:35 / 14:45 val.
  • Greičio ruožas uždaromas: 9:35 val.
Organizatorių nuotr./GR 3 ir 6 Toyota Hybrid
Organizatorių nuotr./GR 3 ir 6 Toyota Hybrid

Molėtų žiūrovų zona yra pirmosios greičio ruožo dalies epicentre, kur trijų kilometrų atkarpoje nuo starto yra net 20 staigių posūkių, sujungtų į vieną vingiuotą segmentą.

Pačioje Molėtų žiūrovų zonoje matysite 4 posūkių grupę, o zonos viduryje sportiniai automobiliai turės įveikti dviejų kelių susikirtimą, pasunkintą žymių aukščio skirtumų.

Šis greičio ruožas „sugeria“ savyje visą Aukštaitijos regiono kelių įvairovę: nuo plačių ir toli matomų, kalvotų segmentų iki „aklų“, vingiuotų, užslėptų posūkių miške; nuo aukštų ir greitų tramplinų iki lėtų ir siaurų atkarpų.

Pasirinkę Molėtų žiūrovų zoną, čia galėsite stebėti dukart važiuosiančius sportinius automobilius: nuo 11:35 iki 12:20 ir nuo 14:45 iki 15:30 val.

Ši žiūrovų zona taip pat geras pasirinkimas tiems, kurie apsilankę Utenos festivalio miestelyje, norėtų pamatyti dar vieną, kitą greičio ruožą.

GR 3/6 pasiekiamas nuo magistralinio kelio „Vilnius – Utena“, privažiuojant per Verbiškių gyv.

Koordinatės: 55.303711 N, 25.424303 E

SS 5/7 Eberspächer

GR 5/7 – klasikinis „Winter Rally“ greičio ruožas, drauge su GR 2/4 sudarantis klasika tapusį žiūrovams skirtų GR rinkinį. Šiais metais šie greičio ruožai turi tą patį startą ir atkarpą, važiuojamą 4 kartus. Čia pat yra įsikūrusi ir žiūrovų zona A – Utenos festivalio miestelis. Greičio ruožai prasideda Kiauliupio gyvenvietėje. Už 2 km nuo starto sportininkai po ilgos tiesiosios ir tramplino įskrieja į vaizdingą greičio ruožo segmentą, esantį šalia Utenos festivalio miestelio.

Iškart už žiūrovų zonos ribų esančioje sankryžoje (2,3 km nuo starto), greičio ruožas atsišakoja į dvi kryptis: GR 2/4 čia suka į dešinę, o GR 5/7 sportininkai važiuos tiesiai.

Visa šių greičio ruožų grupė bus uždaryta eismui nuo 9:00 val.

  • Data: 2018-01-27 (šeštadienis)
  • GR ilgis: 11,30 km
  • Pirmo aut. startas: 14:00 / 15:30 val.
  • Greičio ruožas uždaromas: 9:00 val.
Organizatorių nuotr./SS 5 ir 7 Eberspacher
Organizatorių nuotr./SS 5 ir 7 Eberspacher

CRAMO serviso zona

Žiūrovams CRAMO serviso zona – tai puiki proga iš arti pamatyti lenktyninę techniką bei savo favoritus. Serviso zona įsikurs šalia Utenos daugiafunkcio sporto komplekso esančiose aikštelėse. Ralio metu komandoms numatomi du 30 min, trukmės servisai.

Taip pat čia numatomas ir ralio finišas: prie Utenos daugiafunkcio sporto centro nuo 16:05 pasirodys pirmieji finišavę dalyviai.

Žiūrovams pravartu žinoti, kad didžioji K. Donelaičio gatvės ralio metu bus visiškai uždaryta eismui, todėl automobilius statyti rekomenduojame netoli jos, kur tai daryti leidžia taisyklės.

Koordinatės: 55.502934 N, 25.59243 E

Organizatorių nuotr./Utenos miesto schema
Organizatorių nuotr./Utenos miesto schema

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius