-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Weekend Grand Race“ įsitvirtina Tauragėje – organizuojamas šeštasis serijos etapas

Spalio 18-ą dieną, sekmadienį Tauragės pašonėje įvyks dar vienas, jau šeštasis komandinių automobilių varžybų serijos „Weekend Grand Race“ etapas. Šįkart jis skirtas „Rytrama ir Dalius“ taurei laimėti. Komandos dėl taurių ir metinės įskaitos taškų varžysis Sungailiškių autokroso trasoje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Tauragė Autokrosas

Šiais metais „Weekeng Grand Race“ varžybos tradiciškai prasidėjo Marijampolėje, tačiau po keturių etapų organizatoriai nusprendė dalyviams pasiūlyti naują trasą. Dėl šios priežasties praėjusiame etape komandos jau varžėsi Tauragės rajone, Sungailiškių autokroso trasoje. Šeštam etapui organizatoriai buvo sumanę grįžti į Marijampolės trasą, tačiau dalyviai pareiškė norą seriją tęsti Tauragėje. Į jų norą buvo atsižvelgta, tad šeštasis etapas įvyks būtent Sungailiškių trasoje.

„Weekend Grand Race“ varžybose komandos varžosi pigiais, iki tūkstančio eurų kainuojančiais automobiliais. Komandą čia sudaro du vyrai ir viena moteris. Būtent moterys pradeda tiek kvalifikacijas, tiek finalinius važiavimus.

Kvalifikacijoje visi trys komandos vairuotojai lenktyniauja po 15 minučių ir varžosi dėl geriausio vieno rato įveikimo laiko. Pagal kvalifikacijose parodytus rezultatus apdovanojama po tris komandas, parodžiusias geriausius rezultatus automobilių klasėse iki 1,8 litro ir virš šios ribos.

Pagal kvalifikacijų rezultatus taip pat rikiuojama ir finalo rikiuotė. Čia dalyvių jau laukia 55 ratų kova. Lenktynes tradiciškai pradeda merginos, kurios po mažiausiai 15 įveiktų ratų keičiasi su kitais ekipos vairuotojais. Laimi ta komanda, kuri pirmoji įveikia 55 ratų distanciją. Šiose lenktynėse labai daug lemia tiek dalyvių technikos paruošimas, tiek ekipos vairuotojų pasikeitimo strategija ir šio proceso greitis.

Daugiau informacijos apie artėjantį etapą rasite organizatorių „Facebook“ puslapyje.

VIDEO: Penktasis „Weekend Grand Race“ etapas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius