-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Alfaturo“ dalyviai Panevėžyje išmėgino jėgas orientacinio ralio ir slalomo rungtyse

Kasmetinis „Alfaturo“ renginys Panevėžyje suvienijo „Alfa Romeo“ automobilių gerbėjus. Į šių itališkų automobilių klubo susitikimą susirinko 21 ekipažas. Renginį organizavę Panevėžio „Alfa Romeo“ klubo nariai pasirūpino, kad svečiams nestigtų azartiškų pramogų.
„Alfaturo“ akimirka
„Alfaturo“ akimirka / Organizatorių nuotr.

„Alfa Romeo“ klubo nariai tradiciškai susitiko prie prekybos ir pramogų centro „Babilonas“. Į renginį sugužėjo devyniolikos „Alfa Romeo“ ir dviejų „Fiat“ automobilių savininkai.

Itališkų automobilių gerbėjai į Panevėžį suplūdo iš Širvintų, Kauno, Jurbarko ir, žinoma, Panevėžio apylinkių. Panevėžio „Alfa Romeo“ klubo nariai teigia, kad dalyvių skaičiumi „Alfaturas“ jau ne pirmą kartą lenkia Lietuvos mastu organizuojamus renginius.

Atėjus vidurdieniui susitikimo dalyvių kolona pasuko į miestą. Pervažiavę Panevėžį ir prisistatę miesto gyventojams „Alfa Romeo“ gerbėjai stabtelėjo aikštelėje prie „Ekrano“ marių. Čia buvo duotas startas orientacinėms varžyboms.

Organizatorių nuotr./„Alfaturo“ akimirka
Organizatorių nuotr./„Alfaturo“ akimirka

Orientaciniu raliu tituluojama pramoga šiemet buvo kiek kitokia nei kiekvienais metais. Be klaidžiojimo ieškant reikiamų objektų dalyviams pasiūlyta įveikti ir tris greičio ruožus slalomo trasose.

Pirmoji slalomo rungtis buvo gana lengva, tiesiog paprastas figūrinis važiavimas. Kur kas daugiau paprakaituoti dalyvius privertė antras ir trečias slalomas. Klubo nariams teko pademonstruoti savo sugebėjimus važiuojant ne tik į priekį, bet ir atgal. Vėliau dalyviai turėjo įveikti automobilio parkavimo rungtį, analogišką vykdomai „Regitros“ praktinio važiavimo aikštelėse.

Organizatorių nuotr./„Alfaturo“ akimirka
Organizatorių nuotr./„Alfaturo“ akimirka

Visos dienos metu buvo fiksuojamas ekipažų pademonstruotas laikas, o dalį orientacinio ralio itališkų automobilių vairuotojai įveikė važiuodami pagal organizatorių sudarytą kelio knygą. Vėliau dalyviams teko orientuotis pagal fotografijose pateiktas sankryžas. Kad nebūtų per mažai veiklos, ekipažams dar buvo įteiktas lapas su užduotimis, kurias jie patys turėjo susirasti ir atlikti.

Artėjant orientacinio ralio finišui, dalyvių laukė slaptas punktas miške, kur jie turėjo atlikti iki tol nežinomą užduotį. Ekipažams teko atpažinti skirtingų medžių lapus.

Galiausiai visi ekipažai sėkmingai pasiekė varžybų finišą Žaliojoje girioje esančioje sodyboje. Čia toliau tęsėsi šventė, vyko apdovanojimai. Organizatoriai apdovanojo orientacinio ralio ekipažus – vairuotojus ir šturmanus, bei geriausiai pasirodžiusius slalomo rungtyse vaikinus ir merginas.

Organizatorių nuotr./„Alfaturo“ akimirka
Organizatorių nuotr./„Alfaturo“ akimirka

Klubas pirmą kartą istorijoje sulaukė ir rėmėjų pagalbos. Prekyba automobilių dalimis užsiimanti įmonė „E4AUTO“ įsteigė prizus laimėtojams. Susitikimo dalyviai buvo aprūpinti ne tik kepurėlėmis ar valstybinių numerių rėmeliais, bet ir pretendavo į papildomus prizus – automobilinę alyvą. Šventinė atmosfera buvo paįvairinta šūsnimi lipdukų ir įvairiaspalviais balionais.

Orientaciniame ralyje nugalėtojais tapo svečių iš Širvintų Violetos ir Renaldo duetas. Lyderiai vairavo „Alfa Romeo 166“ automobilį. Antroje vietoje liko analogiško modelio automobilį vairavęs panevėžiečių Arūno ir Birutės ekipažas. Trečią vietą užmėmė pirmą kartą „Alfature“ dalyvavę panevėžiečiai Gabrielius ir Akvilė su „Alfa RomeoFL“ automobiliu.

Organizatorių nuotr./„Alfaturo“ akimirka
Organizatorių nuotr./„Alfaturo“ akimirka

Vyrų slalome geriausią rezultatą parodė panevėžietis Eimantas su „Alfa Romeo 156 SW FL“. Viena pozicija žemiau klasifikuotas buvo Justas, vairavęs „Alfa Romeo 156 2,5 V6“ automobilį. Trečias liko svečias iš Jurbarko Aidas. Jis trasoje sėdėjo prie „Alfa Romeo 166“ vairo.

Greičiausia varžybų mergina tapo „Alfaturo“ debiutantė Akvilė. Ji vairavo „Alfa Romeo 156 FL“. Antroje vietoje liko panevėžietė Rita, sėdusi prie keturiais varomaisiais ratais apginkluoto „Alfa Romeo 156 Q4 CW“ automobilio. Trečią poziciją iškovojo širvintiškė Violeta su „Alfa 166“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius