Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antroji koronaviruso banga suparalyžiavo eismą: viešuoju transportu naudojasi 47 proc. mažiau vilniečių

Vilniaus savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ kasdien stebi automobilių ir keleivių srautus. Pagal juos planuoja viešojo transporto judėjimą bei priima eismo valdymo sprendimus. Įmonė pasidalijo naujausiais pastebėjimais, kaip eismo srautai Vilniuje pakito sostinėje paskelbus karantiną.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123RF.com nuotr.

SĮ „Susisiekimo paslaugos“ paskaičiavo, kad vidutinis viešojo transporto keleivių srautas Vilniuje šią savaitę yra maždaug 47 proc. mažesnis nei tokiu pačiu laikotarpiu pernai. Palyginimui – praėjusią savaitę srautai buvo apie 26 proc. mažesni.

Lyginant dabartinį vidutinį keleivių srautą su pandemijos pradžia dar pavasarį – nuo vasaros pradžios iki šios savaitės keleivių srautas palaipsniui augo.

Tačiau šios savaitės transporto srautai Vilniuje, palyginus su praeita savaitę rytinio piko metu, yra maždaug 15 proc., vakarinio piko metu apie 19 proc. mažesni.

Šios savaitės transporto srautai palyginus su ta pačia metų savaite pernai rytino piko metu yra apie 30 proc., vakarinio piko metu apie 20 proc. mažesni.

Ankstesnių tyrimų ir apklausų, darytų dar prieš antrąją pandemijos bangą metu, „Susisiekimo paslaugų“ specialistai pastebėjo, kad, lyginant balandžio–rugpjūčio mėnesių srautus, šiemet dviratininkų mieste padidėjo 66 proc., vis daugiau miestiečių rinkosi elektrinius paspirtukus.

Beje, apie 15 proc. vilniečių prisipažino dėl pandemijos atsisakę viešojo transporto ir į darbą keliaujantys kitais būdais. Dalis pirmenybę teikė asmeniniam transportui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius