-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nufilmuota: ar policija gali važiuoti per raudoną šviesą be švyturėlių?

15min skaitytojas Lainius, važiuodamas sostinės gatvėmis, netyčia užfiksavo dviprasmiškai vertinamą epizodą. Skaitytojas piktinasi pareigūnų automobilio manevru, o policijos atstovai paaiškino, kaip viskas buvo iš tikrųjų.
Policijos automobilio posūkis
Policijos automobilio posūkis

Temą siūlykite gazas@15min.lt.

Sostinės Mindaugo ir Kauno gatvių sankryžoje Lainius nufilmavo policijos autobusiuką, kuris važiavo antra juosta. Jam degė raudona šviesa. Tačiau žaliai baltas autobusiukas, mirksėdamas kairiojo posūkio žibintu, pasuko į kairę, į Kauno gatvę. Degant draudžiamam signalui. Ir neįsijungęs švyturėlių.

Tai skaitytojui sukėlė įtarimų: ar viskas čia gerai?

VIDEO: Policijos automobilio manevras Vilniuje, degant raudonai šviesai

Kelių eismo taisyklės – apie įjungtus švyturėlius, matomus 360 laipsnių kampu

XVIII skyriaus 186-asis KET punktas sako, kad specialiųjų transporto priemonių vairuotojai, turintys leidimus naudoti mėlynus ir raudonus švyturėlius ir specialiuosius garso signalus, gali naudotis įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais tik tuo atveju, kai tai būtina gelbėjant žmogaus gyvybę, sveikatą ar turtą, užtikrinant viešąją tvarką ir eismo saugumą, sulaikant įtariamus padariusius teisės pažeidimą asmenis, eskortuojant ir lydint Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos įstatymo 2 straipsnio 2 dalyje nurodytus saugomus asmenis.

Specialiųjų transporto priemonių vairuotojai, važiuodami kelyje su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais (kurie turi būti matomi 360º kampu) ir specialiaisiais garso signalais, gali nepaisyti Taisyklių V, X, XIII, XIV, XV, XVI, XVII, XVIII, XIX, XXI, XXII skyrių ir 1–3 priedų reikalavimų ir pasinaudoti pirmenybe tik tuo atveju, jeigu nepakenks eismo saugumui, ir tik tada, kai įsitikina, kad jiems duodamas kelias. Šia teise taip pat naudojasi transporto priemonių, kurias lydi specialiosios transporto priemonės, vairuotojai.

Policijos atstovas: pareigūnai įspėti

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vadovas Ramūnas Matonis patikrino informaciją. Nustatė, kad tuo metu policijos pareigūnai reagavo į C kategorijos iškvietimą dėl 4 neleistinoje vietoje stovinčių automobilių.

Šviesos ir garso signalai naudoti nebuvo, pareigūnai dėl to bus įspėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius