-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržuose rinkosi senovinės technikos entuziastai

Pirmą rugpjūčio savaitgalį, kartu su Biržų m. švente vykusi tradicinė istorinių automobilių paroda „Nesenstanti Klasika 2015“ ir vėl sudrebino Lietuvos senosios technikos mylėtojų ir jiems prijaučiančiųjų gyvenimą. Jau prestižiniu tapęs renginys kasmet suburia geriausius ir seniausius automobilius bei jų savininkus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių kraštų. Šiemetiniame istorinių automobilių suvažiavime plazdėjo Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Rusijos valstybinės vėliavos.
Senovinės technikos klubo „Klasika“ paradas Biržų miesto gatvėmis
Senovinės technikos klubo „Klasika“ paradas Biržų miesto gatvėmis / Vyganto Sereikos nuotr.

Vaizdingomis Pačeriaukštės kaimo apylinkėmis išsirangiusi ilga istorinių automobilių kolona iš Butautų dvaro pradėjo savo žygį į Biržų m. šventę. Nors kelias nuo Butautų iki Biržų raitosi kloniais bei kalneliais ir sudaro 15 km į priekį ir tiek pat atgal, visi senovinės technikos eksponatai šią atkarpą įveikė sėkmingai. 

Istorinės technikos paroda, prasidėjusi 17 val., tęsėsi porą valandų. Kaip sakė „Nesenstanti Klasika 2015“ renginio organizatorius Egidijus Einoris, tokio žmonių antplūdžio ir susidomėjimo senovine technika Biržuose dar nebuvo. Visas dvi parodos valandas  automobiliai ir motociklai tiesiog buvo apgulti. 

Ypatingo dėmesio sulaukė Alfredo Zamockio motociklas „Premier“, pagamintas 1910 m., parodos debiutanto Romualdo Basijoko automobilis „DKW F5 700“, pagamintas 1936, Stanislovo Bartkevičiaus „Mercedes-Benz 290 Cabrio D“, pagamintas 1935 m., Daliaus Linkevičiaus „Cadillac 62“, pagamintas 1942 m., Mindaugo Kaziūno MG MGA, pagamintas 1959 m., Sigito Zajarsko „Ford T“, pagamintas 1926 m. Renginyje dalyvavo 73 senovinės transporto priemonės –  4 motociklai ir 69 automobiliai. Iš jų net 15 automobilių, pagamintų tarpukariu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius