Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Draudikų istorijos: kokius nuostolius Klaipėdoje padarė trimetis automobilio vairuotojas?

Du apgadinti automobiliai, atlygintas daugiau nei 1100 eurų siekiantis nuostolis, o eismo įvykio kaltininkas – 3 metų vairuotojas. Ši istorija, praėjusią savaitę nutikusi Klaipėdoje, draudimo bendrovės „If“ praktikoje ne vienintelė, kai atlyginama mažamečių padaryta žala.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į degalinę uostamiestyje atvykusi jauna mama teigia trimetį sūnų palikusi prisegtą automobilinėje kėdutėje, o pati nuėjusi susimokėti už degalus. Nuobodžiaujantis vaikas išsilaisvino iš kėdutės, susirado spynelėje paliktus raktelius, paleido variklį ir atsitrenkdamas į kitus automobilius pradėjo važiuoti.

„Vairuotojai iš šios, laimė, netragiškai pasibaigusios istorijos turėtų išmokti vieną labai paprastą dalyką – niekada nepalikti raktelių spynelėje išlipant iš automobilio“, – sako draudimo bendrovės „If“ Žalų departamento vadovas Audrius Smaliukas.

Jo teigimu, gana dažni atvejai, kai draudimo bendrovė atlygina nuostolius dėl mažamečių vaikų padarytos žalos.  

„Vaikai dviračiais atsitrenkia į tėvų ar kaimynų automobilius ir juos apibraižo. Toks suaugusiųjų ir vaikų pasaulių susidūrimas sukelia nevaikiškus, nuo 150 eurų (kai reikia perdažyti automobilio buferį) iki 600 eurų (kai po smūgio tenka perdažyti visą automobilio šoną), nuostolius“, – sako A. Smaliukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius