-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

eDOW: naujoji paramos tvarka skatins švaraus transporto plėtrą

Aplinkos ministerijos parengtas ministro įsakymas „Dėl Klimato kaitos programos priemonės „Elektromobilių įsigijimo fiziniams asmenims skatinimas“ kompensacinių išmokų tvarkos aprašo patvirtinimo“ taps stipriu postūmiu elektromobilių rinkos plėtrai, sako elektromobiliais prekiaujančio startuolio „eDOW“ įkūrėjas ir vadovas Laurynas Boguševičius.
Kia elektromobiliai
Kia elektromobiliai / Gamintojo nuotr.

Pasak L.Boguševičiaus, naujasis aprašas padės Lietuvos gyventojams ir verslui įsigyti elektromobilius ir mažiau teršti aplinką.

15min jau rašė, kad 15min laidoje „Išbandymas valdžia“ Aplinkos ministras Simonas Gentvilas pakomentavo verslininko L.Boguševičiaus paviešintus (neoficialius) naujojo registracijos (taršos) mokesčio apmatus. Priminsime, nutekintose dokumentų nuotraukose matoma, kad benzininiams automobiliams, kurių CO2 emisija nuo 191 g/km, taikomas bazinis tarifas bus 90 eurų. Automobilio taršai didėjant kas 10g/km, mokestis proporcingai kyla. Plačiau skaitykite čia.

Ministras taip pat patvirtino, kad kaip ir pernai, gyventojai bus skatinami rinktis mažiau taršų būdą keliauti. Yra numatyti 4 mln. eurų mažataršėms transporto priemonėms įsigyti ir 5 mln. eurų – įsigijusiems naują ar iki 5 m. senumo naudotą elektromobilį.

„Ilgai kovojome dėl draugiškesnės pirkėjams kompensacijų tvarkos. Džiaugiamės, kad ir aplinkos ministras, ir Aplinkos projektų valdymo agentūra išgirdo mūsų argumentus. Iš to labiausiai laimės, žinoma, elektromobilius įsigyjantys žmonės“, – teigė L.Boguševičius.

Pasak jo, dalis klientų buvo atidėję planus įsigyti elektromobilius ir laukė, kol bus patvirtinta naujoji paramos skyrimo tvarka – ankstesnė nustojo galioti vasarį. Startuolio įkūrėjas prognozavo, kad įsigaliojus paramai rinkos laukia dėl atidėto vartojimo susidaręs elektromobilių pirkimo bumas.

„Šiuo žingsniu artėjame prie Vakarų Europos šalių, kur parama elektra varomam transportui yra vienas iš valstybinių aplinkosaugos politikos prioritetų. Tai reiškia, kad ilgainiui visi džiaugsimės švaresne aplinka“, – sakė L.Boguševičius.

Šiuo metu „eDOW“ prekiauja elektromobiliais „Tesla“. Bendrovė praėjusiais metais pasirašė sutartį su Lenkijos įmone „Centrumcars24“, prekiaujančia „Tesla“ kaimyninėje šalyje.

Be to, „eDOW“ pirmoji Baltijos šalyse pasiūlė ir bandomuosius „Tesla“ važiavimus. Šiemet įmonė ketina plėsti siūlomų elektromobilių spektrą. „Deramės su kitais prekių ženklais ir siūlysime daugiau galimybių savo klientams. Be to, numatome sparčią geografinę plėtrą Lietuvoje ir Baltijos šalyse“, – nurodė L. Boguševičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius