-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Henrikas džiaugiasi gimęs antrą kartą: į automobilį ir tris motociklininkus trenkė žaibas, „viskas labai gerai baigėsi“

Sekmadienį Jonavos rajone nutiko retas, bet labai pavojingas dalykas: žaibas trenkė į motociklininkų grupę ir automobilį. Laimei, motociklininkai rimčiau nenukentėjo. Tačiau 2003 m. „Volvo“ sugadintas nepataisomai, o antenos neliko nė kvapo. Tiksliau, automobilyje tvyrojęs kvapas buvo labai nemalonus – sudegė elektros instaliacija.
H.Pupelio „Volvo“ stogas po žaibo smūgio
H.Pupelio „Volvo“ stogas po žaibo smūgio / Asm. albumo nuotr.

Temą siūlykite gazas@15min.lt

Henrikas Pupelis – motociklininkas ir autosporto entuziastas, dalyvaujantis saugaus eismo ir mototurizmo projektuose. Praėjusį sekmadienį jis su draugų grupe – 16 motociklininkų – keliavo po istorines Lietuvos vietas. Tiesa, Henrikas šį kartą vairavo automobilį, kuriame buvo įtaisyta radijas, o ant stogo kyšojo racijos antena.

„Artėdami prie Jonavos matėme, kad pakraščiais kaupiasi audros debesys, žaibuoja. Bet mums atrodė, kad važiuojame saugioje zonoje, virš galvos perkūnija negriaudėjo“, – pasakojo Henrikas.

Tuo metu motociklininkų kolona važiavo priekyje. Už jos buvo įsiterpęs kitas automobilis. Ir jau jam iš paskos judėjo Henriko „Volvo“. Tik staiga virš galvos H.Pupelis išgirdo trenksmą – nebuvo jokio žaibo, tik nuo stogo pasipylė kibirkštys ir pakilo dūmų debesis. Automobilyje pradėjo svilti laidai – turbūt daugelis žino tą degančios izoliacijos ir įkaitusio metalo kvapą.

Automobilyje išsijungė visos sistemos – liko veikti tik valytuvai ir „užstrigo“ kairysis posūkis (lemputė liko degti).

Žaibas trenkė „lanku“

„Žaibas trenkė lanku. Į tris paskutinius kolonos motociklininkus ir tiesiai į mano automobilio stogą. Per vidurį važiavusio automobilio vairuotoja nenukentėjo, tačiau, ko gero, veidrodėlyje matė įspūdingą vaizdą. Mes automobilyje važiavome trise – laimė, kad visi likome sveiki. Panašu, kad automobilį sutaisyti bus sunku – sudegė beveik visa įmanoma elektronika“, – pasakojo Henrikas.

Priekyje važiavę motociklininkai taip pat atsipirko, laimei, tik išgąsčiu, jiems kliuvo silpnesnis išlydis, trenkęs per rankas. Tuo metu motociklininkai buvo apsivilkę nuo lietaus saugančias aprangas, mūvėjo medžiagines pirštines. Tai galėjo taip pat šiek tiek sumažinti skausmą, kurį patyrė išlydžio metu.

Henrikas Pupelis neslepia, kad nuo šiol rugsėjo 29 d. švęs kaip savo antrąjį gimtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius