-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauniesiems panevėžiečiams – saugaus elgesio vairuojant dviratį pamokos

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuras kartu su ištikimaisiais partneriais VĮ „Panevėžio regiono keliai“ ir VšĮ „Panevėžio darbo rinkos mokymo centras“ jau trečią kartą organizavo saugaus eismo konkursą „Saugus dviratininkas“.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Vytauto Šakėno nuotr.

Konkurso tikslas – mažinti skaudžių eismo įvykių skaičių, ypač tų, kuriuose sužalojami pažeidžiamiausi eismo dalyviai: dviratininkai bei pėstieji. Pasak organizatorių, labai svarbu kuo anksčiau pradėti ugdyti drausmingus, saugius, atsakingus eismo dalyvius. Tai turi daryti ne tik policijos pareigūnai, pedagogai, bet ir tėvai. Bendras šeimos dalyvavimas saugaus eismo konkurse skatina dalyvius prisiminti pačias svarbiausias Kelių eismo taisykles, todėl konkursas skirtas šeimai.

Džiaugiamės, kad į konkursą atvyko net penkioliką komandų.

„Į Panevėžio darbo rinkos mokymo centro autodromą, Panevėžyje, Stetiškių g. 1P, sugužėjo, suvažiavo šeimos: kas iš karto atvyko dviračiais, kas juos atsivežė automobiliuose. Džiaugiamės, kad į konkursą atvyko net penkioliką komandų. Malonu, kad atvyko ir komandas palaikantys kiti šeimos nariai: seneliai, močiutės ir net lopšiuose gulintys jauniausieji šeimos nariai“, – sakė Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Danguolė Urbonienė.

Pirmiausia susirinkusius dalyvius klasėje pasveikino ir palinkėjo ne tik sėkmės konkurse, bet ir keliuose būti saugiais ir atsakingais eismo dalyviais Panevėžio darbo rinkos centro direktorius Valentinas Masilionis, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Danguolė Urbonienė.

Ji taip pat supažindino su konkurso organizatoriais, prizų bei atminimo dovanėlių steigėjais VĮ „Panevėžio regiono keliai“, kurią atstovavo saugaus eismo inžinieriai Tomas Žagūnis ir Tadas Braždžionis.

Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka

Konkursas, kaip ir visada, prasidėjo teorinės užduoties įveikimu: tėveliams bei mamoms teorinės užduotys buvo vienodos, vaikams, atsižvelgiant į jų amžių, užduotys buvo skirtingos. Kol buvo tikrinami pateikti atsakymai, skaičiuojami balai, patys konkurso dalyviai išrinko puošniausią konkurso dviratį, kurio savininkė - penkerių metų Ugnė Januškevičiūtė.

Šiais metais į konkursą dalyviai buvo kviečiami atvykti originaliai puoštais dviračiais. Galima tik pasidžiaugti, kad dalyviai nestokojo išmonės ir humoro puošiant savo dvirates transporto priemones.

Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka

Praktinei užduočiai, kaip visada, pirmuoju smuiku griėžė Panevėžio darbo rinkos mokymo centro darbuotojas, nestokojantis išradingumo sudarant praktines užduotis, Vytautas Šakėnas, talkininkaujant anūkui Dovydui.

Komandos suskirstytos į tris grupes: vienas iš tėvelų ir vaikas iki 7 metų; II grupė – vienas iš tėvelių ir vaikui 8 ir daugaiu metų bei III grupė – vienas iš tėvelių ir du vaikai.

Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka

Kadangi oras buvo puikus, praktinė užduotis buvo atliekama autodrome. Šis etapas pareikalavo ir gero fizinio pasirengimo.

„Startas, įjungiamas chronometras, komanda pajuda iš starto vietos į įkalnę: suaugusieji statesne įkalne, vaikams įkalnė šiek tiek mažesnė. Kalno viršūnėje komandos nariai susitinka, pasisveikina ir vėl pajuda nuo kalno žemyn. Toliau – įvairiausios figūros, kurias reikia įveikti dviratininkams. Artėjant link finišo dviratininkus pasitinka „palinkusi medžio šaka“, kurią reikia pravažiuoti pasilenkus, pastatyti dviratį ir pademostruoti krepšininko sugebėjimus – įmesti į krepšį kamuolį. Kai tai pavyksta – stabdomas chronometras, skaičiuojamos baudos sekundės“, – sakė D.Urbonienė.

Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka

Kol buvo skaičiuojami balai, rašomi diplomai nugalėtojams bei padėkos dalyviams, kuriems šį kartą ne taip pasisekė, komandų laukė Vytauto Šakėno paruoštas siurprizas: atsikiros nekonkursinės rungtys tėveliams, mamoms ir, žinoma, vaikams.

I grupėje vienas vaikas iki 7 metų ir tėtis (mama) nugalėjo Masilionių šeima – Kotryna (7m.) ir tėtis Darius. Atminimo dovanėlės buvo įteiktos Igno (5) ir Kosto, Karolio (5) ir Tomo, Raigardo (6) ir Justos bei Rėjaus (7) ir Lauros komandoms.

II grupėje nugalėtojais tapo Arminas (8) ir Andrius Krisiūnai. Atminimo dovanėlės įteiktos Mato (8) ir Erikos, Dovydo (10) ir Gintauto, Ovidijaus (10) ir Jurditos bei Airido (13) ir Raimondos komandoms.

Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka

Grupėje du vaikai ir tėtis (mama) sunkiausia buvo išrinkti nugalėtojus: net trys šeimos surinko vienodai balų, todėl kam atiteks nugalėtojo diplomas lėmė praktinės užduoties atlikimo laikas. Nugalėtojo diplomas įteiktas Severijai (5), Uršulei (8) ir Rokui Šveikauskams. Vertingos atminimo dovanėlės įteiktos Ugnei (12), Gyčiui (8) ir Mindaugui, Ugnei () Erikui (9) ir Kristinai, Godai (9), Miglei (8) ir Jūratei, Adelei (4), Ignei (9) ir Žiedūnei.

Puikias bei vertingas dovanas nugalėtojams bei viesiems konkurso dalyviams įsteigė VĮ „Panevėžio regiono keliai“. Nugalėtojai vaikai apdovanoti naujais dviratininkų šalmais, suaugusiems dviratininko piršinės, dviračiui skirtas spidometras, dviračio skambutis ir kitos atminimo dovanėlės, krepšys. Aminimo dovanėlių krepšyje taip pat buvo reikalingas ir naudingas dviratininko gertuvės laikiklis bei kitos smulkios dovanėlės bei ryškiaspalvės, šviesą atspindinčios liemenės.

Nugalėtojams diplomus ir kitiems dalyviams padėkas pasirašė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Egidijus Lapinskas, VĮ „Panevėžio regiono keliai“ direktorius Rolandas Žagaras, bei Panevėžio darbo rinkos mokymo centro direktorius Valentinas Masilionis.

Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka
Vytauto Šakėno nuotr./Renginio akimirka

Vytautas Šakėnas apdovanojo nekonkursinių rungčių nugalėtojus: vaikų rungtyje prizas – ausinės, tačiau geriausias apdovanojimas teko tėvelių rungties nugalėtojams – galimybė išbandyti autodromo slidžią dangą.

Kaip ir kiekvienas renginys, taip ir šis, saugaus eismo konkursas „Saugus dviratininkas“ baigėsi, tačiau dalyviai neskubėjo skirstytis, dėkojo už gerą ir, žinoma, labai reikalingą renginį bei išreiškė viltį, kad renginys vyktų ir kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius