-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada bus sutvarkytos Vilniaus sankryžos, kurių remontas atrodo sustojęs?

Gatvės Vilniuje – jautrus reikalas, kuriam pastaruoju metu skiriama itin daug dėmesio. Miestiečiai aptarinėja jų (ne)lygumą, remonto lėtumą ir nepamiršta palyginti su Kaunu, kurio savivaldybė dirba ir tuo giriasi gana efektyviai. Vilniui nemažai pylos tenka už kai kuriuos itin lėtai vykstančius remonto darbus. Kodėl taip yra?
Rekonstruojama P.Lukšio ir J.Kubiliaus gatvių sankryža sostinėje
Rekonstruojama P.Lukšio ir J.Kubiliaus gatvių sankryža sostinėje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vilniaus gatvė, esanti sostinės centre, jau pusmetį atrodo prasčiau nei rajoninis Didžiasalio skersgatvis – remontuojamos atkarpos rekonstrukcija vyksta itin lėtai ir savivaldybės atstovai pastaruoju metu turėjo nemažai laiko skirti atsakymams į nepatenkintų gyventojų skundus. Tačiau ši gatvė – ne viena, kurioje remontas iš pirmo žvilgsnio sustojo.

Iš viso Vilniuje vien šiais metais bus suremontuota net 54 kilometrai gatvių, tai – 12 daugiau nei pernai. Prie gatvių galima būtų pridėti ir sankryžų rekonstrukcijas, kurių šiemet bus atnaujintos 6: Savanorių prospekto ir Sausupio gatvių, J.Kubiliaus ir P.Lukšio gatvių, Papilėnų gatvės ir Pilaitės pr., Pilaitės pr. tarp Sidaronių gatvės ir Senojo Pilaitės kelio, Rygos ir Taikos gatvių bei Kalvarijų ir Apkasų gatvių. Viena jų, Pilaitės pr. tarp Sidaronių g. ir Senojo Pilaitės kelio, jau rekonstruota, o kitos turėtų būti pabaigtos iki metų pabaigos.

Viskas pagal planą

15min skaitytojams ir kitiems vilniečiams ypač įstrigo dvi iš šių rekonstrukcijų – tai J.Kubiliaus ir P.Lukšio gatvių, bei Kalvarijų ir Apkasų g. sankryžos. Jos buvo pradėtos dar pernai, darbai ėjosi sparčiai, tačiau pavasarį jie sustojo ir jau kelias savaites darbininkai minėtose vietose arba nesirodo, arba pabūna tik epizodiškai. Šviesoforai abiejose sankryžose pastatyti, tačiau neveikia, gatvės praplatintos, tačiau linijos nesubraižytos, šaligatviai pradėti tiesti, bet nebaigti ir t.t.

Kas vyksta su šiomis atkarpomis? Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis teigia, kad tokia situacija – normali ir visi darbai yra atliekami pagal grafiką. Jokių problemų, priešingai nei su Vilniaus gatvės rekonstrukcija, čia neiškilo.

Jis teigė, kad pagrindiniai darbai J.Kubiliaus ir P.Lukšio gatvių sankryžoje jau atlikti: pakloti inžineriniai tinklai, įrengti šviesoforai, apšvietimas, liko tik išbandyti šviesoforų darbą, sutvarkyti gerbūvį, įrengti šaligatvio plyteles, neregių vedimo sistemą, įrengti kelio ženklus bei ženklinimą.

„Esant intensyviam transporto eismui bei norint užtikrinti didesnį eismo saugumą, nuspręsta įrengti šviesoforinį reguliavimą J.Kubiliaus ir P.Lukšio gatvių sankryžoje. Pagerės visų eismo dalyvių saugumas, bus lengviau sankryžoje pasukti į kairę, pėstieji saugiai pereis gatvių važiuojamąją dalį. Šiuo metu pagrindiniai darbai atlikti, visi sankryžos remonto darbai vyksta pagal grafiką ir sutartinius įsipareigojimus. Darbus planuojama baigti jau birželio mėnesį“, – teigė T.Kamaitis.

Visi sankryžos remonto darbai vyksta pagal grafiką ir sutartinius įsipareigojimus. Darbus planuojama baigti jau birželio mėnesį.

J.Kubiliaus ir P.Lukšio gatvių sankryža ilgą laiką vilniečių buvo keiksnojama dėl savo sudėtingumo: nereguliuojamoje sankirtoje, per kurią visomis kryptimis juda didžiulis srautas automobilių, sudėtinga atlikti bet kokį manevrą, o pėstiesiems ši vieta – itin pavojinga, todėl prasidėjęs jos remontas nudžiugino visus.

Tačiau Kalvarijų ir Apkasų gatvių sankryžos istorija – kiek kitokia. Čia ilgą laiką buvo leidžiama sukti iš Kalvarijų g. į kairę, į Apkasų g., tačiau po Kalvarijų g. rekonstrukcijos, kada viena jos eismo juosta buvo atiduota viešajam transportui, minėtas posūkis buvo panaikintas – vairuotojams tekdavo važiuoti aplink. Naujaisiais pakitimais posūkį ketinama grąžinti, suteikiant jam atskirą šviesoforo sekciją, tačiau pro šią vietą kasdien judantys vilniečiai netruko pastebėti – niekas nevyksta.

„Per rekonstrukciją Kalvarijų-Apkasų g. sankryžoje keičiama šviesoforų reguliavimo ir valdymo įranga. Sankryžoje taip pat keičiamas eismo organizavimas, įrengiama papildoma eismo juosta kairiajam posūkiui, papildomas šviesoforas į kairę, į Apkasų gatvę“, – vardijo T.Kamaitis, pridūręs, kad vairuotojai, sukdami iš šalutinės Apkasų gatvės į kairę, miesto centro link, nebesusidurs su pėsčiųjų srautu ir galės greičiau bei saugiau atlikti manevrą.

Šio projekto metu taip pat rekonstruojama netoliese esanti Kalvarijų-J.Treinio g. sankryža – čia taip pat atsiras šviesoforas. T.Kamaitis ramina, kad spūsčių vairuotojai baimintis neturėtų – naujieji šviesoforai bus integruoti į žaliosios bangos eismo koridorių ir dirbs sinchroniškai su gretimomis sankryžomis.

Abiejų sankryžų Kalvarijų g. rekonstrukcija turėtų būti baigta liepos mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius