Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių direkcija iki 2022-ųjų planuoja modernizuoti valstybinės reikšmės kelių apšvietimą

Kelių direkcija iki 2022 metų ketina modernizuoti valstybinės reikšmės kelių apšvietimą, čia esančius seno tipo šviestuvus su natrio lempomis pakeičiant LED tipo šviestuvais.
Lietuvos automobilių kelių direkcija
Lietuvos automobilių kelių direkcija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pasak Kelių direkcijos vadovo Vitalijaus Andrejevo, šiuo metu valstybinės reikšmės keliuose yra daugiau kaip 10,8 tūkst. šviestuvų, iš kurių tik 11,5 proc. yra LED tipo.

„Atliktas modernizavimas pasitarnaus eismo saugai. Be to, turėsime galimybę valdyti apšvietimą nuotoliniu būdu ir gauti informaciją apie šviestuvų veikimą realiu laiku. Vadinasi, pašalinti gedimus bus galima gerokai greičiau“, – pranešime žiniasklaidai teigė V.Andrejevas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vitalijus Andrejevas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vitalijus Andrejevas

Pirmajame etape bus modernizuotas apšvietimas magistraliniuose keliuose, kuriuose eismo intensyvumas yra didžiausias – per 2020 metus ketinama pakeisti 46 proc. valstybinės reikšmės keliuose esamų senų šviestuvų. Kelių direkcija penkias sutartis dėl šių šviestuvų pakeitimo pasirašė su bendrove „Mazgas“ ir kartu veikiančiomis įmonėmis „Enim“ ir „Santermus“, bendra sutarčių vertė yra apie 867 tūkst. eurų.

Šis pokytis leis kasmet sutaupyti iki 1,2 GWh elektros energijos suvartojamos valstybinės reikšmės keliams apšviesti – tai sudarytų po 168 tūkst. eurų per metus. Investicijos šviestuvų pakeitimui turėtų atsipirkti per 5–6 metus nuo jų įrengimo, paslaugos tiekėjai šviestuvams suteiks 10 metų garantiją.

Likusius šviestuvus su natrio lempomis, esančius valstybinės reikšmės keliuose, planuojama pakeisti per 2020–2021 metus. Anot Kelių direkcijos, tai leis papildomai sutaupyti iki 1,5 GWh elektros energijos metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius