-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kemperių ralis? Lietuvoje bus ir toks!

Visokių ralių būna, tačiau kemperių ralis – dar negirdėtas dalykas Lietuvoje. Nejaugi nameliai ant ratų lėks didžiuliu greičiu žvyrkeliais ar lenktyniaus „Nemuno žiedo“ trasoje?
Lietuvoje rengiamas „Kemperių ralis“
Lietuvoje rengiamas „Kemperių ralis“ / Organizatorių nuotr.

Kemperių ralio iniciatorius, žurnalistas ir keliautojas Valdas Valiukevičius papasakojo apie šios idėjos gimimą: „Ralis – tai nebūtinai greičio lenktynės (angl. „rally“ – liet. „sąskrydis“, „susirinkimas“). Tai bus kemperistų susirinkimas, fiesta, kurioje laukia daugybė įvairių rungčių: tikslaus kemperio vairavimo, orientacinės, rungtys kempinge, kur galės varžytis ir vaikai, ir suaugusieji.

Norint dalyvauti ralyje ir laimėti, jokiu būdu nereikia būti lenktynininku. Paprasčiausiai tam reikia tiksliai mokėti manevruoti, išbandyti save naujose rungtyse ir gerai praleisti laiką su bendraminčiais.

Be to, vakarais bus rengiami susitikimai su kemperių specialistais, keliautojais. „Continental“ padangų ekspertai papasakos, kuo kemperiams skirtos padangos skiriasi nuo kitų. Be to, nugalėtojas bus apdovanotas šių „premium“ klasės padangų komplektu. Organizatoriai paruošė daugybę prizų. Bus renkamas ir „Metų kemperis“, ir „Metų kelionė“.

Kad geriau įsivaizduotumėte, kaip viskas vyks, susipažinkite su birželio 19 dienos scenarijumi. Šeštadienio rytą kemperistai pajudės nuo starto linijos. Pirmiausia jiems reikės įveikti tikslaus manevravimo rungtį. Ant startuojančio kemperio bus pritvirtinta lėkštė su kamuoliuku – vairuotojui reikės labai švelniai manevruoti tarp kūgelių, kad kamuoliukas iš lėkštės neiškristų.

Po šios rungties dalyviai susipažins su Druskininkų regionu. Lankysimės įdomiose, „neišpiarintose“ vietose. Kiekvienas ekipažas turės surasti nurodytus įdomius objektus ir juose išspręsti galvosūkius.

Kelyje tarp objektų bus surengta tikslaus pravažiavimo rungtis. O tai reiškia, kad organizatorių nurodytą, tarkime, 20 kilometrų ruožą, reikės įveikti tiksliu 52 km/val. vidutiniu greičiu.

Organizatorių nuotr./Lietuvoje rengiamas „Kemperių ralis“
Organizatorių nuotr./Lietuvoje rengiamas „Kemperių ralis“

Grįžus į kempingą laukia kita rungčių serija. Nuobodu tikrai nebus. Kiekvienas, pasiekęs finišą, jaus pergalės džiaugsmą.

Pasak V. Valiukevičiaus, kemperių kultūra pas mus dar jauna. Trūksta renginių, realiai veikiančių klubų. Tačiau pastaraisiais metais, siautėjant pandemija, žmonės ėmė pirkti daugiau kemperių. Organizatorius juokauja, kad vieni perka sodybas be ratų, o kiti – ant ratų.

V.Valiukevičius, paklaustas, ar ir kitose šalyse vyksta tokie kemperistų renginiai, sakė, neturįs tikslios informacijos, tačiau girdėjęs apie JAV vykstančius renginius. Europoje kemperistai dažniausiai apsiriboja tradiciniais suvažiavimais, kur grilio kepimo rungčių būna daugiau nei vairavimo:

„Aš žinau, kad lietuviai yra entuziastingi vairuotojai, jiems rūpi išmokti kuo geriau vairuoti savo kemperius. Lietuviai smalsūs. O čia bus proga pasidalinti patirtimi apie kemperių techninius ypatumus, apie naujus kelionių maršrutus. Be to, visi smagiai pasportuosime. Pažadu, kad stovykloje bus ir rungtys su kamuoliu bei paspirtuku.“

Pirmasis Kemperių ralis įvyks Druskininkų kempinge. Renginį globoja miesto meras Ričardas Malinauskas, pats vairuojantis kemperį ir juo aplankęs daugybę pasaulio šalių.

Dalyvių registracija šioje nuorodoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius