-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos Rimkų gyventojai dažniau kvies policiją

Klaipėdos eismo saugumo komisija dviejose gatvėse Rimkuose rekomenduos sumažinti automobilių greitį iki 30 kilometrų per valandą. Policija vietos gyventojus taip pat paragino aktyviau fiksuoti pažeidėjus ir kviesti policiją.
Akimirka iš vykusio policijos reido
Policija / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Rimkų gyventojai visai neseniai pasiekė pergalę – buvo uždraustas sunkiasvorių automobilių eismas Švepelių g. žvyrkeliu. Taip pat gyventojai pateikė prašymą įrengti ženklą „Gyvenamoji zona“ Tiesiojoje gatvėje ir Rimkų gatvės atkarpoje nuo Švepelių g. iki Rimkų geležinkelio pervažos.

Gyventojai prašymą motyvavo tuo, kad intensyvus eismas kelia pavojų pėstiesiems ir dviratininkams, ypač vaikams. Šiose vietose yra labai siauri pėsčiųjų takai.

Prašymą nagrinėjusi Eismo saugumo komisija sutiko, kad problema egzistuoja, tačiau komisijos pirmininkas Gintaras Neniškis siūlė paieškoti kitų sprendimo būdų.

Anot jo, Rimkų gatvė yra svarbi miesto magistralė ir prioritetas yra sklandus eismo organizavimas. Todėl greičio sumažinimas iki 20 kilometrų per valandą būtų pernelyg drastiška priemonė.

Toks siūlymas tenkino Rimkų gyventojus, tačiau jie kėlė klausimą, kas užtikrins, kad apribojimų bus laikomasi. Anot jų, akivaizdi problema yra ta, kad, uždraudus sunkvežimių eismą Švepelių žvyrkeliu, jie vis tiek ten važiuoja.

„Policija neturi tiek pajėgų, kad viską sukontroliuotų“, – sakė Klaipėdos kelių policijos vadovas Mindaugas Džermeika.

Jis ragino pačius gyventojus būti aktyvius ir pastebėjus pažeidėjus iš karto skambinti policijai, kuri nedelsiant reaguotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius