Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronaviruso grimasos techninių apžiūrų stotyse: virusą atveža ir slidininkai, ir greitosios pagalbos vairuotojai

Vis daugiau valstybinių įstaigų, atliekančių svarbiausias funkcijas, praneša apie darbuotojus, užsikrėtusius koronavirusu (COVID-19). Tai – ligoninės, „Sodra“, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojai, Seimo nario padėjėja. Virusas plinta mūsų šalies viduje. Ir akivaizdu, kad užsikrėsti rizikuoja veiklą tęsiančių transporto priemonių techninės apžiūros stočių darbuotojai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kiek tiesos ganduose, kad atidedamas arba pratęsiamas TA galiojimas

Atvykę vairuotojai į techninių apžiūrų stotį neįleidžiami. Dalis patikros netgi vyksta lauke, kol vėdinamas automobilio salonas. Techninių apžiūrų centrai dirba padidintos saugos režimu.

Tokių priemonių asociaciją „Transeksta“, vienijančią techninių apžiūrų įmones, verčia ne prevencija, o karti patirtis.

VIDEO: Asociacijos „Transeksta“ vadovas G.Šlėderis apie atvejį, kai TA stoties lankytojas platino virusą

Gintautas Šlėderis, asociacijos direktorius, nevynioja žodžių į vatą: nepilietiškai, nesąžiningai pasielgę TA stočių lankytojai kelia didelį pavojų darbuotojams, atliekantiems patikrą:

„Puikiai žinomas Biržų atvejis, kai asmuo užkrėtė 9 žmones. Į Santariškių kliniką jis buvo paguldytas sekmadienį. O prieš kelias dienas buvo užsukęs į techninių apžiūrų stotį. Tokiu būdu sukėlė pavojų kontrolieriui, jis dabar saviizoliacijoje. Laimei, kasose naudojami apsauginiai stiklai. Todėl kasininkė ir kitas kontrolierius, nebuvęs arti ligonio, gali dirbti toliau“.

G.Šlėderis turi omeny „Greitosios pagalbos“ vairuotoją, kuris grįžo iš Norvegijos ir kontaktavo net su Biržų meru V.Jarecku. Tačiau merui COVID-19 požymiai nepasireiškė, testo atsakymas neigiamas.

Kodėl reikia saugotis slidininkų

Kita istorija pasidalijo Renaldas Gabartas – „Transekstos“ atstovas ryšiams su visuomene, – apie neatsakingą asmenų, grįžusių iš slidinėjimo Alpėse, elgesį.

VIDEO: Asociacijos „Transeksta“ atstovas R.Gabartas apie nepilietiškus TA stočių lankytojus, platinančius virusą

Pasak R.Gabarto, vos prasidėjus koronaviruso plitimui, dalis žmonių suprato, kad turi saugoti save ir kitus. Bet Kaune, prieš paskelbiant karantiną, kai TA stočių darbuotojai nebuvo aprūpinti apsaugos priemonėmis, buvo toks įvykis, kuris turėtų tapti pamoka:

„Pačioje darbo dienos pabaigoje į vieną Kauno stotį atvažiavo moteris su visureigiu. Ant stogo dar buvo bagažinė su slidėmis. Ir, tik pasibaigus automobilio patikrai, ji balsu pasidžiaugė, kad spėjo pralįsti pro sieną prieš įvedant kontrolę. Akivaizdu, kad TA stoties kontrolierius negalėjo žinoti, kad turi laikytis saugaus atstumo. Todėl nesiėmė jokių prevencijos priemonių“.

„Transekstos“ duomenimis, po kelių dienų blogai pasijutęs kontrolierius pasirinko saviizoliaciją. Iki šiol COVID-19 diagnozė nepatvirtinta nė vienam darbuotojui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius