-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monrealis nutraukė paspirtukų nuomos eksperimentą dėl daugybės „taisyklių pažeidimų“

Monrealis trečiadienį nutraukė elektrinių paspirtukų nuomos schemą mieste pareikšdamas, kad naudotojai nesilaikė taisyklių ir beveik visada palikdavo paspirtukus neleidžiamose vietose.
Elektrinis paspirtukas
Elektrinis paspirtukas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kanados miestas birželio mėnesį pradėjo bandomąjį projektą, leisdamas pasiūlyti nuomai 680 paspirtukų ir elektrinių dviračių, tačiau savivaldybės institucijos nusprendė, jog bandymas buvo „nesėkmingas“.

Savivaldybės administracijos transporto departamento vadovas Ericas Alanas Caldwellasnurodė, kad dėl eismo ir saugos taisyklių nesilaikymo baudos buvo skiriamos „80 procentų atvejų“.

Tik 20 procentų paspirtukų būdavo paliekama tam skirtose vietose, sakoma savivaldybės pranešime spaudai, kuriame priduriama, kad paspirtukininkai kėlė „netvarką“ ir problemų pėstiesiems.

„Monrealis nenori tapti paspirtukininkų besivaikančios policijos daliniu, – pareiškė E.A.Caldwellas. – Operatoriai neįvykdė savo atsakomybės už taisyklių laikymąsi.“

„2020 metais nebeliks paspirtukų gatvėse“, – pridūrė E.A.Caldwellas.

Tik 20 procentų paspirtukų būdavo paliekama tam skirtose vietose.

Nors rimtų avarijų neįvyko, iš viso buvo užfiksuota 110 pažeidimų, susijusių su paspirtukų statymu, ir buvo skirtos 333 nuobaudos už taisyklių pažeidimus – daugiausia už tai, kad paspirtukų naudotojai nedevėjo šalmų.

E.A.Caldwellas pridūrė, kad leidimai nuomoti paspirtukus bus vėliau atnaujinti, tačiau pagal griežtesnes taisykles.

Kanados elektrinių paspirtukų operatorės „Bird“ ir „Lime“ išreiškė nusivylimą savivaldybės sprendimu sustabdyti paspirtukų nuomos programą.

„Galiausiai šis sprendimas turės neigiamos įtakos mobilumui ir mikromobilumui Monrealyje“, – sakoma „Bird Canada“ pranešime, nors bendrovė pridūrė, kad „tikisi tęsti darbą ir bendradarbiavimą su Monrealio savivaldybe“ ir kad galų gale paspirtukai grįš į gatves.

Tuo tarpu „Lime“ pakartojo „Bird“ mintis, o bendrovės generalinis vadovas Kanados regione paspirtukų nuomos schemos sustabdymą pavadino „dideliu žingsniu atgal miestiečių, siekiančių sumažinti spūstis ir anglies išmetimą, atžvilgiu“.

„Akivaizdu, kad egzistuoja ekologiškesnių, patogesnių judumo galimybių poreikis“, – pažymėjo Michaelas Markevichius.

Paspirtukų nuoma išpopuliarėjo viso pasaulio miestuose, tačiau dažnai skundžiamasi, jog paspirtukai paliekami ant šaligatvių ar kad jų naudotojai kelia pavojų pėstiesiems.

Lapkritį Singapūras uždraudė elektriniais paspirtukais važiuoti šaligatviais, o netrukus Vokietija ir Prancūzija taip pat įvedė tokį draudimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius