-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujovė Kaune – viešojo transporto programėlė „Žiogas“

Kaunas žengė dar vieną žingsnį modernizuojant viešąjį transportą. Miesto autobusuose ir troleibusuose nuo šios savaitės pradžios pradeda veikti bilietų žymėjimo programėlė „Žiogas“.
„Žiogo“ pristatyme
„Žiogo“ pristatyme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ši programėlė suteiks galimybę atsisakyti popierinių bilietų, Kauno kortelių, jų pildymo internetu ir papildomo aktyvavimo transporte, leis kiekvienam keleiviui transportui skirtas lėšas valdyti savo nuožiūra. Viešasis transportas turi tapti derama alternatyva privačiam automobiliui. Juo turi būti paprasta naudotis, jis turi būti greitas, patikimas, prieinamas ir komfortabilus. “, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Bendrovės „Kauno autobusai“ komandos sukurta programėle „Žiogas“ paprasta naudotis. Kad ji pradėtų veikti, reikia vos keletos žingsnių – parsisiųsti programėlę, prisiregistruoti ir susikurti Žiogo paskyrą bei papildyti programėlės sąskaitą nuo 2 iki 56 eurų.

„Žmonėms nebereiks ieškoti kiosko, kad papildytų Kauno kortelę, diskutuoti su vairuotojais už kelionę mokant stambesnėmis eurų kupiūromis ir laukiant grąžos. Viskas bus kiekvieno keliautojo mobiliajame telefone. Dieną naktį keleivis akimirksniu galės sumokėti už važiavimą,“ – sako AB „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Grigelis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mindaugas Grigelis

Lipant į autobusą ar troleibusą pro priekines duris, tereikia įsijungti Žiogą savo telefone, nuskenuoti QR kodą ir parodyti vairuotojui telefone pažymėtą bilietą.

Nauja ir tai, kad šios programėlės naudotojai kaups taškus, kurie jam suteiks galimybę nemokamai įsigyti mėnesinį bilietą.

Žiogo starto proga visi, kurie pirmąją atsisiųs ir pradės naudotis šia programėle, iki mėnesio galo už kelionę mokės simboliškai – vos 10, priklausomai nuo lengvatos – 5 ar 2 centus.

Nuo gruodžio 1 dienos žiogas suteiks kitokių privalumų. Žymėdami vienkartinius bilietus, per kalendorinį mėnesį neišleisite daugiau nei kainuoja mėnesinis bilietas. Jei esate studentas ar moksleivis, žymite vienkartinius bilietus po 35 centus, o pasiekę 5,60 eurų sumą, automatiškai visi išleisti pinigai, virsta mėnesiniu bilietu.

Jei teisės į nuolaidą neturite, reikės išvažinėti 28 eurus. Turint mėnesinį bilietus jį visada žymite, tačiau iki mėnesio pabaigos daugiau nemokate.

„Kortelių žymėjimo statistika rodo, kad turime dalį keleivių per mėnesį vienkartiniams išleidžiančių kur kas daugiau nei kainuoja terminuotas bilietas. Nemažai klientų įsigyja mėnesinį, tačiau pavažiuoja vos 10-20 kartų. Žiogas – turi pačią sąžiningiausią kainodarą. Keleivis sumoka tik tiek, kiek naudojasi paslauga, o lojaliems suteikiama nuolaida mėnesinio bilieto pavidalu.“ – sako UAB „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Žymint bilietus žiogu, keleivis nemokamai galės persėsti per 30 minučių į kitą autobusą ar troleibusą.

Kaip veikia naujoji programėlė?

Žiogą galite įsidiegti į savo išmaniuosius telefonus atsisiuntę iš Google Play ir Appstore.

Paleidus programėlę ir užsiregistravus, reikės pridėti banko kortelę ir norima suma papildyti savo paskyros sąskaitą. Įsijungę žiogą, lipate į autobusą ar troleibusą per priekines duris, skenuojate QR kodą arba suvedate trijų skaitmenų šifrą, kurį rasite prie priekinio komposterio ir bilietas pažymėtas.

Svarbu pažymėto bilieto kodą parodyti vairuotojui. Viskas. Įsitaisykite patogiai ir mėgaukitės kelione.

Žiogas leis keliais paspaudimais papildyti savo paskyros sąskaitą norima suma, todėl niekada nereikės raudonuoti neturint reikiamo nominalo monetos, ar pasibaigus pinigams Kauno kortelėje. Pinigais papildyti savo žiogą, galėsite bet kuriuo metu. Daugiau apie Kauno žiogą internete – ziogas.kaunas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius