-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringiškio problemos: jeigu automobilis remontuojamas, keltas kainuoja

15min skaitytojas iš Neringos susidūrė su netikėta problema: sugedo jo automobilis ir jis turi būti remontuojamas Klaipėdoje. Neringoje registruoti žmonės savo transporto priemonėms gauna leidimus keltu naudotis nemokamai ir gali išvengti rinkliavos ekologiniame poste, tačiau tie leidimai yra „pririšti“ prie konkretaus automobilio. Jeigu laikinai naudojamas kitas – laukia papildoma veikla.
Pirmadienis prie perkėlos į Kuršių neriją
Pirmadienis prie perkėlos į Kuršių neriją / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Servisas paėmė automobilį tvarkyti ir kelioms dienoms davė pakaitinį. Atvykęs į „Smiltynės perkėlą“, už keltą turiu susimokėti – nors ir gyvenu Neringoje, esu čia registruotas, tačiau ne su savo automobiliu už persikėlimą turiu mokėti papildomai, papildoma rinkliava – poste, kur renkamas ekologinis mokestis“, – aiškino 15min skaitytojas.

Anot jo, „Smiltynės perkėloje“ jis buvo paprašytas pateikti specialią pažymą iš serviso, neva jam suteiktas pakaitinis automobilis, tačiau iki tol nebuvo apie tokią girdėjęs.

Nusiuntus užklausą Neringos savivaldybei, paaiškėjo, kad procedūra būtų dar ilgesnė. Reikėtų ne tik gauti pažymą iš serviso, bet ir ją kartu su automobilio registracijos liudijimu pateikti „Smiltynės perkėlos“ bei Neringos savivaldybės administracijoms.

„Servise išrašoma pažyma apie sugedusį automobilį ir per kiek laiko planuojama jį sutvarkyti bei apie duodamą pakaitinį automobilį. Pateikus AB „Smiltynės perkėlos“ administracijai ir Neringos savivaldybei serviso pažymą bei pakaitinio automobilio registracijos liudijimą, ir jeigu sugedęs automobilis buvo „privestas“ prie žmogaus leidimų, tuomet suteikiami laikini leidimai tam žmogui su pakaitiniu automobiliu važinėti, kol tvarkomas sugedęs automobilis.

Jeigu Neringos gyventojas savarankiškai išsinuomojo automobilį, pasiskolino jį iš šeimos narių ar kt., tuomet pateikęs reikiamus dokumentus Neringos savivaldybei, kad teisėtai gali naudotis transporto priemonėmis, jas „prisiveda“ prie savo leidimų“, – komentavo Neringos savivaldybės administracijos Dokumentų valdymo ir ūkio skyriaus specialistė Indrė Kairytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius