-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmieji Vladimiro Putino naujojo „kortežo“ miniveno vaizdai nustebino automanus

Rusijos automobilių portalas „Za ruliom“ publikavo pirmuosius paviešintus ambicingo Kremliaus automobilių projekto „Kortež“ miniveno vaizdus.
V.Putino projekto „Kortež“ miniveno projektas
V.Putino projekto „Kortež“ miniveno projektas / NAMI iliustr.

Naujasis aštuonvietis minivenas, kuriuo turėtų būti vežiojami Kremliaus svečiai arba kuris lydėtų Vladimiro Putino limuziną kelionių metu, savo dizaino sprendimais nustebino daugelį ekspertų. Jis pasirodė mažų mažiausiai keistas. Autobusiuko dizainas, panašiai kaip ir anksčiau paviešinto kuriamo V.Putino limuzino projektas, primena Kinijos automobilių pramonės pavyzdžius, kopijuojančius Vakarų Europos gamintojus, pažymi autoblog.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vladimiro Putino limuzinas – kiniška „Bentley“ kopija už 180 mln. dolerių?

NAMI (Mokslinis automobilių ir autotransporto institutas Maskvoje) nusprendė užpatentuoti šį sprendimą, todėl jo atvaizdai ir pateko į viešumą. Kol kas Federalinė patentų valdyba išlieka vieninteliu šaltiniu, išduodančiu, kaip kuriamas Rusijos prezidento ir jo aplinkos autoparkas.

Primename, kad projektas „Kortež“ gimė prezidentams V.Putinui ir kiek anksčiau D.Medvedevui pareiškus, kad jiems nebesinori važinėti vakarietiškais limuzinais. Tad nuspręsta skirti apie 180 mln. dolerių projektui, kurio esmė – suvienijus Rusijos gamintojų pajėgas sukurti rusišką valstybės vadovų automobilių (limuzinų) ir juos lydinčios apsaugos (visureigių ir mikroautobusų) prototipą.

Tačiau ambicingas projektas pamažu bliūško lyg kiauras oro balionas. Rusijos gamintojai per keletą metų nesugebėjo sukurti nieko naujo. Tik projektas nuolat brango. Galiausiai nuspręsta, kad variklį „Kortež“ automobiliams gamins „Porsche“, o dizainą kol kas kuria Rusijos specialistai. Kaip jį vertinate, rašykite komentaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius