-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija paaiškino, kuo gali baigtis valstybinių numerių slėpimo mechanizmo naudojimas

Prieš keletą dienų vienoje iš feisbuko grupių apie automobilius pasirodė skelbimas, kuriame siūloma įsigyti numerių rėmelių mechanizmą, paslepiantį valstybinių numerių lentelę. Apie šį skelbimą sužinoję policijos pareigūnai suskubo vairuotojams priminti, kad tokios įrangos naudojimas yra neteisėtas ir gali baigtis rimtais nemalonumais.
Numerių slėpimui skirti rėmeliai
Numerių slėpimui skirti rėmeliai

Skelbime rašoma, kad iš plieno pagaminti ir juodai nudažyti rėmeliai kainuoja 400 eurų už komplektą, arba 250 eurų už vieno rėmelio mechanizmą.

Skelbiama, kad į komplektą įeina rėmelio valdymo mygtukai, LED indikacija bei davikliai, pranešantys apie tai, ar rėmelis uždarytas, ar atidarytas. Jei perkamas ne komplektas, o vienas rėmelis, pultas su nuotolinio valdymo bloku kainuos dar 50 eurų.

Skelbimo autorius komentaruose publikavo ir du vaizdo įrašus, kuriuose matomas ant „Cadillac“ ir „Mercedes“ automobilių sumontuotų šių rėmelių veikimo principas.

VIDEO: Parduodamas valstybinių numerių slėpimo mechanizmas

Skelbimas feisbuke sulaukė gausybės komentarų, tačiau dauguma komentuojančių pašiepė parduodamą mechanizmą teigdami, kad jį naudojantys vairuotojai rizikuoja prisidaryti dar daugiau nemalonumų.

Šį teiginį patvirtino ir policijos pareigūnai. Panevėžio apskrities VPK atstovas spaudai Tadas Martinaitis patikino, kad tokios priemonės naudojimas užtraukia administracinę atsakomybę. Pasak pašnekovo, nustačius tokio įrenginio naudojimo faktą, grėstų ne tik bauda, bet galėtų būti atimtas ir vairuotojo pažymėjimas.

Tokio mechanizmo naudojimas pažeidžia Administracinių nusižengimų kodekso 415 straipsnį – „Transporto priemonių dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimas“.

„Transporto priemonių su suklastotais valstybinio numerio ženklais (ženklu), uždengtais ar kitaip užmaskuotais valstybinio numerio ženklais (ženklu) arba su pritvirtintais ne tai transporto priemonei išduotais valstybinio numerio ženklais (ženklu) vairavimas užtraukia baudą vairuotojams nuo dviejų šimtų keturiasdešimt iki trijų šimtų keturiasdešimt eurų. Už šio straipsnio 5 dalyje numatytą administracinį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo šešių mėnesių iki vienų metų“, – Administracinių nusižengimų kodeksą pacitavo Tadas Martinaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius