Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prasidėjo „Regitros“ apgultis: vengdami naujo mokesčio, vairuotojai skuba užregistruoti automobilius

Liepos 1 d. įsigalios naujasis Automobilių registracijos mokestis, kuris pagal išankstinį Vyriausybės planą turėjo būti Taršos mokestis. Tačiau, kaip jis besivadintų, didžioji naudotų automobilių pirkėjų dalis nuo liepos mokės papildomus šimtus eurų prie įprastos automobilio kainos.

Į „Regitrą“, norint įregistruoti automobilį, galima patekti dviem būdais: registruotis internetu arba bandyti laimę „gyvoje“ eilėje.

Tačiau, kaip 15min informavo skaitytojai, internetu užsiregistruoti iki liepos 1 d. jau neįmanoma, vietų nebeliko. Todėl prie „Regitros“ filialų nusidriekė eilės. Darius Jurgutis, „Regitros“ transporto priemonių registracijos ekspertas, pastebi, kad automobilių srautas ypač padidėjo pastarosiomis dienomis. Todėl, tarkime, pirmadienį, iki 13 val., Vilniaus filialo darbuotojai buvo aptarnavę tiek klientų, kiek paprastai per visą dieną.

Kiek anksčiau rašėme, kad pasibaigęs karantinas ir artėjantis mokestis labai pagyvino prekybą naudotais automobiliais, sandorių skaičius didėjo rekordiškai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dideli pokyčiai naudotų automobilių rinkoje: po tylos prasideda sujudimas

Problemų kyla ne visiems

Tiesa, svarbu žinoti, kad ši problema kyla tik tiems automobilių savininkams, kurie registruoja iš užsienio įvežtą automobilį. Jei perkate prieš tai važinėjusį (taigi ir registruotą) Lietuvoje, visus formalumus be problemų galima atlikti internetu, registruojant pirkimo-pardavimo sutartį „Regitros“ svetainėje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Registracijos mokestis tūkstančius privers atverti pinigines: perkamiausi automobiliai, už kuriuos teks mokėti

15min žurnalistas Lukrecijus Tubys lankėsi „Regitros“ padalinyje Vilniuje, Lentvario gatvėje. Įdomu, kad dalis, laukiančių eilėje, sakė, kad artėjantis Registracijos mokestis jų labai negąsdina ir registruoti automobilį suskubo ne dėl jo.

Kiti, sutikę pasidalinti savo mintimis, prisipažino eilėje laukiantys jau nuo 8 val. ryto.

VIDEO: Prie „Regitros“ – įspūdingos automobilių eilės: žmonės bėga nuo registracijos mokesčio?

Naująjį Registracijos mokestį, registruodami įsigytą automobilį, turės mokėti tų automobilių savininkai, kurių anglies dvideginio emisija viršija 130 g/km.

Mokės beveik kas antras

„Regitros“ turimais duomenimis, 2019 m. pirmą kartą lengvųjų automobilių (M1 ir N1 kategorijų) Lietuvoje buvo įregistruota apie 219,8 tūkst. Iš jų apie 169,8 tūkst. CO² buvo žinomas (iš dokumentų), o apie 133,9 tūkst. viršijo 130 g/km CO² kiekį.

2019 m. prieš tai Lietuvoje eksploatuotų lengvųjų automobilių (M1 ir N1 kategorijų) buvo perregistruota apie 224,7 tūkst. Iš jų apie 97,7 tūkst. CO² buvo žinomas (iš dokumentų), o apie 87,2 tūkst. viršijo 130 g/km CO² kiekį.

Motorinių transporto priemonių registracijos mokesčio dydžiai
Motorinių transporto priemonių registracijos mokesčio dydžiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius