-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Regitra“: ką reikia žinoti atvykus į vairavimo egzaminą bei kodėl jis gali neįvykti

Nors Lietuvoje įvestas karantinas, tačiau norintys įgyti A, A1, A2, C arba CE vairavimo kategoriją jau kurį laiką registruojasi laikyti egzaminus. Pirmieji egzaminai startuos jau netrukus, tad „Regitra“ pateikia svarbiausią informaciją, kurią turi žinoti tie, kurie atvyks laikyti egzamino.
Atvirų durų diena „Regitroje“ (2019)
„Regitra“ / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Būsimieji motociklų vairuotojai egzaminą laikyti galės tik su specialia apranga, kuria turi pasirūpinti pats egzaminuojamasis: saugos šalmu, alkūnių, kelių ir pečių apsaugomis, pirštinėmis bei batais.

Praktikos egzamino metu „Regitroje“ tarp egzaminuojamojo ir jį lydinčio darbuotojo palaikomas radijo ryšys. Nors įprastai radijo ryšio priemones, t. y. mobilųjį telefoną ir laisvų rankų įrangą, o taip pat šviesą atspindinčią liemenę skiria „Regitra“, karantino laikotarpiu dėl saugumo geltona liemene ir mobiliuoju telefonu su šalme telpančiomis ausinėmis prašoma pasirūpinti patiems vairuotojams.

Regitros iliustr./Atmintinė atvykstantiems laikyti A1, A2 ir A kategorijų egzaminus
Regitros iliustr./Atmintinė atvykstantiems laikyti A1, A2 ir A kategorijų egzaminus

Egzaminą laikyti galima su asmens pateiktu arba „Regitros“ motociklu. Savo pageidavimą reikia nurodyti registruojantis į egzaminą.

Būsimųjų krovininių transporto priemonių vairuotojų egzaminai bus vykdomi su „Regitros“ turimu transportu. Atvykstančių į egzaminą prašoma turėti savo apsauginę kaukę, o pirštinėmis ir dezinfekcinėmis priemonėmis pasirūpins įmonė.

Regitros iliustr./Atmintinė atvykstantiems laikyti praktikos egzaminus (ne motociklu)
Regitros iliustr./Atmintinė atvykstantiems laikyti praktikos egzaminus (ne motociklu)

Kaip elgtis prieš egzaminą

Egzaminuojamų kategorijų žmonėms, atvykus į egzaminą rekomenduojama dėvėti veido kaukę ar respiratorių. Taip pat perspėjama, kad prie įėjimo bus matuojama temperatūra. Bendraujant su „Regitros“ darbuotoju prašoma laikytis 2 metrų atstumo. Atvykus dezinfekuoti rankas ir tik po to pateikti reikalingus dokumentus.

Reikės pasirašyti ir patvirtinti, kad neturite ligos simptomų. O atsiskaityti rekomenduojama banko mokėjimo kortele arba mobiliuoju telefonu.

Kada egzaminas gali neįvykti

Pabrėžiama, kad egzaminas gali neįvykti, jei egzaminuojamasis pasižymi kvėpavimo takų infekcijos simptomais (čiauduliu, kosuliu, dusuliu ir kt.). Jei turi 37,3 °C ir aukštesnę kūno temperatūrą arba atsisako ją pamatuoti. Taip pat jei atsisakys vykdyti „Regitros“ darbuotojų reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius