-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šešėlinė automobilių numerių rinka: ką galvoja VMI ir „Regitra“?

„Prisipirkau per daug valstybinių numerių, gal kam tokių reikia“, „Kiek verti tokie numeriai?“, „Numeriai mažesne, nei REGITROS kaina“, – tokių skelbimų ar pareiškimų nesunku rasti pačiose įvairiausiose „Facebook“ vartotojų grupėse.
Valstybiniai numeriai
Valstybiniai numeriai / „Regitra“ nuotr.

„Ar tokia situacija normali, kai numerius savo automobiliams vairuotojai įsigyja ne įmonėje „Regitra“? Ar automobilių registracijos numerių perpardavinėjimas – legali veikla? Ar „Regitra“ toleruoja šešėlinę automobilių numerių rinką?“ – klausia skaitytojas Arvydas.

Skaitytojams įdomu, kiek išskirtiniai numeriai kainuoja perkant juos ne per tarpininkus, o įmonėje „Regitra“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaunietį įžeidė emigranto automobilio numeris.

„Įmonė „Regitra“ nuolat paleidžia naujas valst. numerių serijas. Taip atsirado verslas nuo nulio, kai numeriai yra išperkami masiškai ir paskui grupėse yra parduodami brangiau. Manau, tai nėra normalu. Už gautą pelną mokesčių niekas nemoka. O paprastas numerių pirkėjas negali sau išsirinkti įdomesnių numerių būtent iš „Regitros“, – antrina kitiems skaitytojams Artūras.

Iš tiesų, internetiniuose forumuose veiksmo netrūksta. Vieni vairuotojai ieško skaičių kombinacijų, kiti – raidžių. Dominuojančios kainos, minimos komentaruose – 150–350 Eur, tačiau pasitaiko ir didesnių sumų. Pigiausi yra su paprasčiausiomis kombinacijomis, pavyzdžiui MAG 335. Brangiau kainuotų, jei raidžių ir skaičių kombinacija primintų miesto ar žmogaus vardą. Tačiau pačių išskirtiniausių, vardinių numerių pasiūlos iš esmės nėra. Tad tūkstančių eurų už numerius, bent jau viešai, niekas neprašo. Na, nebent sandoriai sudaromi bendraujant asmeninėmis žinutėmis.

Išskirtiniai numeriai
Išskirtiniai numeriai

Ar tokia antrinė numerių rinka tenkina „Regitrą“?

Vairuotojams suteikiama galimybė pasirinkti patinkančius numerio ženklus

Pasak „Regitros“ atstovės Emilijos Bardauskienės, tiems klientams, kurie nenori savo automobilio paženklinti automatiškai priskirtais numerio ženklais, „Regitra“ siūlo patiems išsirinkti patikusią raidžių ir skaičių kombinaciją. Ją užsisakyti galima ne tik iš jau pagamintų serijų, bet taip pat dar tik planuojamų gaminti sąrašo, kuris yra sudaromas abėcėlės tvarka ir kas keletą mėnesių atnaujinamas.

Visiems klientams yra sudarytos vienodos sąlygos įsigyti patikusį derinį. Dėl šios priežasties naujo derinių sąrašo paskelbimo dieną užsisakyti numerio ženklus galima internetu nuo 17 val.

E.Bardauskienė pastebi, kad kombinacijos su vienodais skaičiais, pvz., 777, vienodomis raidėmis iš kraštų ir pan. yra populiariausios ir išperkamos greičiausiai.

„Esame sutrumpinę rezervacijos laiką iki 1 val., per kurį reikia užsakymą apmokėti. Tai taip pat leido numerių ženklų įsigijimą padaryti prieinamesnį kuo didesniam norinčiųjų ratui“, – specialistė pateikia pavyzdį, kaip įmonė mažina perpardavinėtojų galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius